tisdag 8 april 2008

Tisdagstema- Mat


Dagens tisdagstema är mat, bättre sent än aldrig,
det är ju fortfarande tisdag..om än lite sent.
Här lagar vi vår mat..eller...pizza rättare sagt! :)
Bakugnen med stenhäll från 1890 finns i källaren
på vårt hus från 1919.
Pizzorna blir verkligen supergoda och går fort att
grädda!..Nu var det längesen sist, det kanske är dags
snart igen! :)

21 kommentarer:

  1. Nämen åh vad mysigt att ha en bakugn! Kan bara föreställa mig hur gott det blir! Och fin är den också :)
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Vilken lyx att ha en egen bakugn i huset!! Kan tänka mig att pizzorna smakar mumma. Borde väl vara perfekt för brödbak också - mums!

    Tack för snälla kommentarer hos mig! Knoppbrädan har jag köpt via: http://jungfrukammaren.e-butik.se/

    Ha en toppendag!

    SvaraRadera
  3. En ugn från 1890 är inte fel att ha! Så fin och jag kan tänka mej att dina pizzor blir goda där! Ha en bra snöig onsdag, det snöar här i Et i af! ; ) Mari.

    SvaraRadera
  4. åh, det låter helt underbart. Jag älskar stenugnsbakad pizza!

    SvaraRadera
  5. Åhhh vilken lyx med egen bakugn ! Det är nåt jag verkligen skulle vilja ha...
    ***
    Ha en fin onsdag !
    KRAAAM från EVA !!!

    SvaraRadera
  6. Vad mysigt med egen baung! Kan tänka mig att det smakar bättre än alla andra pizzor! Bakar du mycket annat i den också?

    Ha en go onsdag! Kram!

    SvaraRadera
  7. stämningsfullt: Jaa, det är himla mysigt och det blir såå gott! Kram :)

    himmelbit: Mmmm..pizzorna blir supergoda! :) Tack för tipset om knoppbrädan! Kul med nya nätbutiker! Kram :)

    guldkant på livet: Mmmm..pizzorna blir kanon! Här snöar det oxå..det är vitt överallt! Ha det gott! :)

    lantliv: Jaa, det är mysigt! Vi brukar bjuda kompisar och så får man baka sin egen pizza med valfria ingredienser! :)

    eva: Jaa, det är härligt! Vi borde använda den mer! Ha en fin onsdag du med! :) Kram

    under en vind: Det blir kanongott! Tyvärr har vi inte provat att baka annat där än...skulle vilja lära mig att baka tunnbröd...det är ju så gott det oxå! Kram :)

    SvaraRadera
  8. Det var en härlig pizzaugn - förstår att pizzorna bli goda i den!

    Kram Maud

    SvaraRadera
  9. Åhh en sådan ugn är en av mina absoluta högsta önskningar att äga!
    Linda

    SvaraRadera
  10. Åhh en sådan ugn är en av mina absoluta högsta önskningar att äga!
    Linda

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Oh vad gott med hembakad pizza i bakugnen. Tänk att få ha en egen bakugn och så fin den såg ut. Njut av att få ha en sådan. Det är ju jätteroligt att baka och välja precis vad man vill ha på sina pizzor. Jag har bakat en gång hos min svärmor i samband med tunnbrödsbakning. Det var ganska svårt att få till pizzorna. Här kommer kanske ett tips! När jag var i Danmark i somras så fick jag en pizza, där de la på ruccula, lufttorkad skinka och parmensanost efter att "grunddelen av pizzan" hade varit i ugnen. Det var jättegott.
    Smaklig måltid!
    Ha det så bra och hälsningar från Kerstin

    SvaraRadera
  12. En egen pizzaugn?! Men vad lyxigt! Man blir ju inte lite avundsjuk.

    Vad mysigt att göra pizzor tillsammans när man har gäster t.ex.

    SvaraRadera
  13. Mmm en bakugn skulle jag mer än gärna ha! Det blir så gott med tunnbröd och pizzor som man bakar i dem! Kul tolkning. :)

    Ha en fin onsdagskväll! Kram Karin

    SvaraRadera
  14. Men va häftigt att ni har en sån! Va fin den är. Måste ju vara hur mysigt som helst. Och jag kan tänka mig att det blir goda pizzor i den! Blir riktigt sugen. =)

    Ha en skön kväll. Kram

    SvaraRadera
  15. Men gud vad gott det låter, nu knorrar min mage riktigt! Lyxigt med sån ugn!

    Ha det bra!

    SvaraRadera
  16. Vilken härlig ugn ni har! Ungsbakad pizza är bland det godaste som finns :) Ha en bra torsdag! KRAMKRAM

    SvaraRadera
  17. Den bakugnen har jag sett förr! Och visst visade du hur smarriga pizzorna såg ut också. Nu blev jag hungrig minsann!

    Ha det gott!
    Kram
    Lotta

    SvaraRadera
  18. Hej!
    Himmel, nu var det mycket att läsa ikapp här, jag har nog kikat in här för länge sen men nu lägger jag till dig på min bloggkoll direkt, oj vad mycket fint du visar!! en riktig humörhöjarblogg!
    Kram på dig från
    S

    SvaraRadera
  19. gårdsromantik:Mmmmm..det blir gott..oj,nu blir jag hungrig! :) Kram

    lindalunda: Jaa, vi hade tur att få en ugn på köpet! :)

    hjärtats saga: Mmm..smaskens! :) Det är lite klurigt att få upp den tunna, runda, kavlade degen på spaden och sen få av den fint på hällen..ibland kasar det ihop och blir en inbakad pizza ..*fniss*..men man lär sig :) Tack för fyllningstipset, låter kanongott! Kram

    monkan: Hihi...det är jättemysigt sätt att umgås på och gott blir det! Kram :)

    karin a: Det är jättetrevligt att ha och baka i! :) Jag gillade din läckra tårta! :) Kram

    stina: Tack!...Vi fick åtgärda den lite innan den funkade..var visst ett hål i pipan så det rök ut som bara den första gången vi försökte elda i den. Ha det gott! :) Kram

    SvaraRadera
  20. i ett litet hus: Jaa, man blir sugen när man läser om mat :) Ha det bra du med! Kram :)

    jennyshemochharmoni: Mmmm...det blir såå gott! Tur att det är lite besvär med detta så man inte äter det för ofta, tar ju ca 4 timmar att elda i ugnen för att få rätt värme :) Kram

    lotta: Japp, har visat den förr..visade ingredienserna i alla fall..missade att visa resultatet! :) Kram

    tidsmästarinnan: Hej och välkommen tillbaks! Kul att du hittade hit igen och att du gillar det! Kram :)

    SvaraRadera
  21. oj, va coolt att ha egen pizza-ugn :) PiM

    SvaraRadera