tisdag 30 december 2008

GOTT NYTT ÅR!

Hej på er!
Ja, nu är det snart bara en dag kvar på året! Tiden går verkligen fort och snart har jag bloggat i 2 år!!!...kanske är dags för en utlottning av något slag..ska grunna på vad det kan bli! :)

Vill i alla fall önska er En Trevlig Nyårsafton och ett Gott Nytt År från mig!
















Vi ses nästa år! Kram :)

söndag 28 december 2008

God fortsättning!

Hoppas ni haft en härlig jul med god mat och allt ni önskar er!
Hos mig har det varit vintrigt och fint, mycket god mat och lugnt och skönt! Inte för mycket inbokat utan verkligen lugnt.
Nåt som jag bokat in är en keramikdag..mitt i uppehållet på keramikkursen så blir det en extra dag, det ska bli riktigt kul! Jag hade ju så många idéer och hann inte förverkliga alla inom höstterminen..

Här nedan kommer lite bilder på årets gran, en sagogran tycker jag...endast med hemgjort pynt och lite röda kulor.






















Ha nu en god fortsättning på veckan!
Kram :)

tisdag 23 december 2008

Inspirerad av Ernst

I lördags kväll då jag såg på Ernst julprogram på TV4 så blev jag så inspirerad av de utsmyckningar han gjorde till farstukvisten på huset i Härjedalen så jag hann knappt se klart programmet förrän jag började pyssla.
Sprang ut på farstukvisten i pausen och tog loss grankransen (oäkta) från dörren och slet loss nuvarande pynt från den och satte dit äpplen istället.

Ibland när man ska pynta så krånglar man till det och piffar och piffar och man blir inte nöjd. Sen ser man nåt så enkelt som granris och äpplen och man faller direkt :)

Så här blev det!








Efter att ha sett färgsättningen med rött, blått och vitt till jul så blev jag inspirerad även då och sprang ner i källaren och hämtade en stor trasmatta, randig med färgerna, rött, blått, vitt och beige, som hamnade under soffbordet! Tror det blir bra faktiskt! :)

HA NU EN RIKTIGT GOD JUL ALLIHOPA!
Jag återkommer med inlägg inom kort!

Kram :)

måndag 22 december 2008

Julkransar

I helgen har det varit fullt upp med bakning av julkakor, köp av julklappar och födelsedagsfirande. Eftersom jag fyller år strax före jul så stressar man ju för att hinna det mesta innan dess så jag har liksom en deadline till förutom julafton...lite pyssel är det såklart kvar..som lite städning, att göra knäck, ta in granen, slå in de sista julklapparna osv. Ja ni vet ju hur det är :)

Det blev en mysig helg med mer snö (mycket av den gamla hade ju töat bort till hälften), verkligen julstämning!

Har placerat ut lite lingonkransar, det enkla är ju det finaste tycker jag.











Ja, nu är det bara 2 dagar kvar ....
Ha det gott så länge!
Kram :)

fredag 19 december 2008

Allmoge Jul

Nu går tiden verkligen fort och jag inser att jag har massor med julbilder som jag inte visat än så här kommer det några stycken så jag hinner med mig innan jul!

Just nu är det ju väldigt inne med folklore och i det ingår det väl allmoge oxå?! :)


Fick denna i julklapp för flera år sen och jag gillar verkligen
färgerna.





En ljusstake fick jag till oxå!





Gillar att sätta ljus i äpplen, de håller sig faktiskt
ganska länge.




Ännu en ljusstake vi fått som jag gillar mycket.
Äpplena har jag förstås satt dit själv.
Tillägg: Ljusstaken står på köksbänken, är ej en
golvljusstake.





Äpplen är oxå nåt som jag gillar till jul.
Så enkelt, naturligt och juligt!

Ha nu en underbar helg och stressa inte ihjäl er!..ska försöka med det jag med! :)
Kram

onsdag 17 december 2008

Hyacinter och utmärkelse


Nu har mina pepparkaksforms-liknande pynt kommit
fram igen i form av gubbe och gumma med lite pärlor
till mina hyacinter.




Gillar det grå mot det gröna.


Har fått en utmärkelse av Gamla mejeriet , en blogg som ni bara måste titta in till! Hon bor på en fantastisk gård där det låg en gammal ruin och håller nu på att inreda ett nybyggt hus i gammal stil. Det är både intressant och kul att följa hur bygget/inredandet fortskrider! Tack snälla!


Här kommer motiveringen:
"Denne bloggen invisterer i og tror på NÆRHET - nærhet i rom, tid og forhold!'Disse bloggene er usedvanlig sjarmerende og søte, og formålet er å finne og være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser eller selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelsene er kuttet vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig og gi litt ekstra oppmerksomhet til disse!Gi denne awarden til åtte bloggere som igjen må velge seg nye åtte. Inkluder denne teksten i overskriften på awarden deres'"(bare vist det passer sån.)


Jag väljer att ge denna vidare till er alla som tittar in här! Varsågoda!

Kram :)

måndag 15 december 2008

Adventsfika på hembygdsgården

Ett måste för mig under adventshelgerna är att åtminstone en gång gå och fika på vår hembygdsgård som endast har öppet för fika adventshelgerna och en period under sommaren.
Jag gillar miljön, känns som om man rest tillbaka i tiden och det är så hemtrevligt, lugnt och skönt där.

När vi satt inne och fikade och tittade ut över Ådalsbyn som det heter så kom det två barn på varsin spark nerför backen....kändes verkligen som förr, då åktes det mycket spark.

Häruppe där jag bor kan man ju faktiskt oftast åka spark på vintern men ofta är det ju sandat så det inte går i allafall men än så länge är det relativt sandfritt. Man borde kanske ta fram sin spark! :)

Nu kommer en bildkavalkad med många bilder, inte världens bästa kvalité men ni vet ju hur det är då man har folk omkring sig då man ska fota och försöker att inte få med någon person på bilden plus att man känner sig som en fånig turist! :)











































I ett av husen finns försäljning av hantverk och det är där
som jag köpt mina små tovade hjärtan och figurer som jag har i mitt enris,
se här!
Den här veckan ska jag på julbord med jobbet på ett annat mysigt ställe med gamla anor, kanske visar jag bilder även därifrån!
Ha en fin vecka så länge!
Kram :)

fredag 12 december 2008

Trevlig helg!

Ja, då var det helg igen! :) Här snöar det för fullt...igen! Det är helt otroligt. Så här mycket har det inte snöat i december på massor av år! Garanterat juligt! :)

En av de bästa "julprydnaderna" tycker jag är hyacinten! Jag köper på mig många och sprider ut i olika arrangemang runtom i huset. De är ju dels fina och doftar så gott så det blir garanterat julstämning! Har även köpt sån här "tomteparad" i år, ni vet papptomte på rad som man vecklar ut. Såna har jag varit less på länge men de är ju faktiskt väldigt gammeldags och juliga, se nedan.






























Ha nu en riktigt trevlig helg med lucia och 3:e advent! Vill även passa på att tacka för alla snälla kommentarer om min keramik...jag som knappt vågade visa upp den! :)

Kram

onsdag 10 december 2008

En liten glimt av keramikalster

Här kommer en liten smygglimt på lite keramik. Förvänta er inget för de är inte vackra och perfekta men jag gillar dom ändå! :) De är ju det första jag gjort så de är inte så stora och inte så tunna..men har gjort lite större och tunnare som står på tur för bränning.



Närbild på skål!





Det är en brun lera som jag glacerat med matt vit färg och det
bruna lyser igenom lite fint på vissa ställen.




Det fick bli en ljusskål av den, blockljuset passade
perfekt i storlek.




En annan "liten" skål som man kanske kan ha
russin eller mandel i så här till jul.


Kan meddela att här är det full vinter med ca -15 grader kallt och mycket snö på träden.
Just nu skiner solen och det är så vackert!

Ha en bra dag! :)

måndag 8 december 2008

Lingonris

Nu har jag gjort det igen! :) ...nallat lite från naturen ...och det blev två lingonkransar!

Lyckades krafsa fram lite under snön och det fanns till och med lite lingon på.



De fick hänga till sig här på stocklampan i köket.





Ser ni lingonen?!


I fredags på keramikkursen så fick jag med mig lite färdiga alster hem, mina första alster som inte är världens vackraste men de höll i glaceringen i alla fall och bara det gör ju att man blir glad.
Kanske får ni se några av dom framöver men förvänta er inte för mycket... :)


En skidtur blev det faktiskt oxå i lördags, jättemysigt med all snö vi fått på senaste tiden.
Sydde en gardin och pysslade och grejade. Såg filmen "Om ödet får bestämma", den är såå julig och romantisk! Ute snöade det samtidigt, mysigt!


Igår söndag tog jag en härligt vintrig promenad och tog en julfika på hembygdsgården, det är så hemtrevligt där med brasa i öppenspisen och gammeldags. Kommer nog att gå dit varje helg innan jul så man får njuta lite...kanske visar lite bilder därifrån framöver oxå.


Ja nu är det en ny vecka med uppbokade kvällar och sista keramikträffen på fredag!
Ha en bra vecka! Kram på er! :)

fredag 5 december 2008

Enris till advent

När jag var ute på shoppingrunda härom helgen så hittade jag en grå, sliten korg som jag fastnade för, passar bra till min gamla korg som jag visade för ett tag sen.

I korgen fick årets enris hamna. Att ta in enris till första advent är en tradition sen jag bodde hemma och hade mitt eget rum, tog in enris redan då.

Pyntet blev enkla tovade hjärtan och figurer.











I helgen ska jag ha premiärtur på längdskidor tänkte jag. Det har ju snöat så mycket på sistone så det borde vara perfekt för en skidtur..

Ska även gå och adventsfika på hembygdsgården, de har så mysigt fika under adventshelgerna med brasa i öppna spisen.

Ha en riktigt härlig 2:a advents helg!

Signe