onsdag 20 juni 2012

Försommarfest

I fredags hade vi en L.A.M.M-träff hemma hos mig, även kallad syjunta men vi syr sällan har vi kommit på. Ibland pysslar vi och ibland inte, vi äter och dricker och surrar mest och har trevligt!
Tyvärr saknade vi ett M i gänget. Vi har varit kollegor alla 5 och 3 av oss är fortfarande kollegor och vi turas om att bjuda varann på mat och dryck.

Lite mumsiga snittar till gästerna! :)




Somrig välkomstdrink med jordgubb och kokossmak a´la Mari på Nordingården! :)




Det blev sommarbuffé! Allt ser väldigt grönt ut i skålarna ser jag vilket beror på att det är grön sparris i potatissalladerna, bladpersiljemix på kyckling med minimozarella och ärthummus plus paj.
En lite förmidsommar hade vi :)



Färskostpaj med färskpotatis, rödlök, rädisa, sparris och kallrökt lax m dressing på! Mums!
Receptet finns i senaste Lantliv! :)



Vädret var ju helt fantastiskt och vi flyttade möblemanget till solen helt enkelt!



Mycket rosor ser jag...rosenkuddar, rosenduk, korsstygnsrosor på servetterna och så ros(e)vin då! Så jag fick till det utan att ha planerat det! :)



Kaffet intogs på glasverandan tillsammans med rabarberlikör och jordgubbs-flädermousse m vit choklad i.



En klockren kombo för mig i alla fall är rosévin och Ahlgrens bilar! Såå gott! Jag kör ju helst Chill out´s rosé för jag gillar söta roséviner å det passar klockrent till bilarna! :) Bilarna passar även klockrent i min nya fina mugg som jag köpte på livsnjutarresan av Frida på FAB Keramik! Ni kommer få se mer av henne längre fram i min rapportering från livsnjutarresan!


Passande nog till all pastell ovan fick jag detta Skönhets-kit av en av tjejerna som nyss kommit från Turkiet! Alla verkar ha koll på att jag gillar rosa och grönt :) Fick även två rosa rosenskära och en flarra rosé.

Vi pysslade faktiskt och hur det gick till och resultatet får ni se en annan gång! Nu är det ju snart midsommar men strax kommer Livsnjutarresans rapportering igång igen blandat med lite andra aktuella inlägg!

Ha det gott!
Kram :)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Såååå trevligt hade vi!! Längtar till nästa träff.
Kram Mia

Sandra på Ön sa...

Så otroligt mysigt ni verkar ha haft och så mycket gott du bjöd på. Här tittar solen fram igen efter en mycket regnig dag i går. Önskar dig en fin dag. Kram från Sandra

Norrfrids Eija sa...

Vilken lyxbuffé du bjöd på! Ja, du och Mari är sannerligen av samma skrot och korn ser jag. Hälften av det här kan jag inte ens stava till hahha! Nu vet jag vem jag ska anlita som festfixare när vi ska ha bjudning! Ha det gott!
Eija

Livet på Vestergård sa...

Så gott allt ser ut! Det blev säkert en riktigt mysig träff. Och vädret hade ni på er sida också.
Kram Kicki

le petit jardin sa...

ha,ha..det där med syjunta hörs som ett namn för just mer skön tid med vänninorna. Min mamma har under alla år från tonåren tills nu lite över 70 år hållt fast vid sin syjunta. men jag har under många år inte sett dem sy något utan det blir fika, trissskrapning och annat kul.

man kunde inte bli annat än sugen på både äta och dricka från dina bilder

kram
Kajsa

n o r d i n g å r d e n sa...

Dra på trissor, där hade jag velat vara med!!! En bjudning i min smak o stil( Ser Eijas kommentar haha..) Så vackert dukat, vilka fina glas till rosevinet, var kommer de ifrån, är de gamla??? Och vilken vacker kopp du köpte i Örebro! Och så "min" drink, vilken fin bild på alla glasen på brickan, verkligen inbjudande, dina vänner måste ha gnuggat händerna;) fint litet rosa- grönt kitt du fick! Mmm vilken god mat, älskar såna små bitar av melon o fetasot till drinken och efterrätten, gud va gott det lät och såg ut!!! Syjunta, hm... tänk om syjuntorna på 1800-talet sett detta, de skulle ha svimmat!!!! ;) Jättefint inlägg. Mari.

Lissboden sa...

Vilket härligt inlägg med massor av smaskiga saker. Jag håller med dig om att rosévin och bilar inte är helt fel.
Salladerna ser supergoda ut.
Glasen från Frejas boning har jag också och de är så fina.
Jag önskar dig en riktigt Glad midsommar!
Kram/Maria

Rummet för välbefinnande sa...

Aj, aj, aj - jag skulle haft en sån där "ta-mig-hem-till-Lisbeth-knapp" och varit med där ser jag!
Så vackert och så otroligt gott det ser ut.
MUMS!!!!!!
Hoppas ni fick till skapandet också mitt i allt detta goda :)
TREVLIG MIDSOMMAR om vi inte hörs innan dess!
Kram kram Mia

linnea-maria sa...

Åh vilken härlig middag och vad gott allt ser ut. Kram och önskar dig en glad midsommar /Therese

Jenny sa...

Vad mycket gott du bjöd på:)

Ha en trevlig midsommar!

Kraam Jenny