fredag 30 november 2012

Hej tomtegubbar! :)

Har nu på morgonen öppnat ugnen efter senaste glasyrbränning och plockat ur dessa gubbar, granar, grisar och renar m.m.
Man blir så glad när man öppnar ugnen efter ca ett dygns bränning och ser att allt är helt och allt har klarat sig och det ser ut som man tänkt sig! Allt kan ju hända och man har ingen kontroll på vad som händer i ugnen.


Glasyren ska bli jämn, täcka, inte spricka och inte rinna ut. Är såå glad att det funkar.



Hehe..här tror jag minsann de lyfter på huvet och är lite nyfikna ;)

De här ska oxå säljas på julmarknaden hos Norrfrids Gårdsbutik imorgon lördag!
VÄLKOMNA! :)

måndag 26 november 2012

Mina alster på julmarknad

Ja nu har jag äntligen kommit igång med min keramikverkstad! :) Har i alla fall börjat att dreja och kavla lera och tillverka saker. Är ännu på övningsstadiet men man lär sig hela tiden. När Eija på Norrfrid drog i tåtarna för julmarknad 1:a adventshelgen så tänkte jag att jag måste komma igång och passa på att visa upp mina alster. Så..jag har sytt, virkat, pysslat och drejat och grejat! Det kommer finnas lite smått och gott på julmarknaden! I första hand kommer jag att stå där och sälja lördag 1 dec från kl. 11.00 och framåt 17.00. Beroende på hur mycket jag har kvar att sälja och tillströmning av folk så får vi se om jag även finns på plats under söndagen.

Här kommer lite smakprov på vad jag kommer att sälja:

Små krukor med fat som passar bra till hyacinter just nu men även skålar som kan användas just som skål eller att plantera hyacinter i. Här även en liten ljusskål i form av hjärta, ståltrådspynt och kuddar i bakgrunden.



Kuddar med julig brodyr.




Ljuslykta i keramik.




Ljusmanschetter i keramik.




Ståltrådspynt till jularrangemang.




Säljer även saker som inte är så juliga som vitlöksrivare....



...och virkade sjalar i olika färger.

Kommer sälja mycket mer än detta men det får ni se om ni kommer och besöker mig på marknaden!:)
Ska dokumentera marknaden med kameran så ni får se på bloggen här sen.

Ha en fin vecka!
Kram

fredag 23 november 2012

Bara lite pyssel...

Foto lånat från Norrfrid.blogspot.com

Här kommer bara en bild från lite pyssel i Norrfrids gårdsbutik förra helgen! Vi var så sugna på att göra lite julkransar så jag besökte Eija i butiken och vi satt där och pysslade och fikade och surrade och hade trevligt! :) Här är några av de kransar jag gjorde och de hamnade på Eijas ytterdörrar på huset Norrfrid!

Vi hade riktig julstämning och myste i butiken!

Jag kommer att vara med och sälja egenhändigt gjorda saker på Norrfrids julmarknad nästa helg, bl.a. keramik, kuddar, virkade sjalar m.m.
Återkommer med lite bilder i helgen!
Kram på er! :)


måndag 19 november 2012

Här är jag! :)

Funderade på att bli modebloggare! ;) Nån som vill veta var jag köpt min outfit??!!...nä, skulle inte tro det.. i alla fall inte den noppiga koftan i akryl! :)

Skämt åsido så ville jag bara titta in å säga hej! Trivs i min nya Miss Li-sbeth hatt och har kommit på att den passar till många av mina kläder men är nog lite för feg för att gå omkring i den kom jag på! Tyvärr....för jag gillar den!
Blev helt kär i hattar helt plötsligt efter säsongens början på "Så mycket bättre"! Är även kär i Miss-Li:s klänningar. Jag är ingen 70-tals eller retroälskare men jag bara älskar hennes klänningar och kanske inte gillar alla mönster men skulle hemskt gärna vilja ha klänningar i de modeller hon har. Tyvärr är jag ingen hejare på att sy kläder så jag får nog nöja mig med annat.

Alltså Miss Li är ju bara bäst i alla avsnitt i programmet! Ja, Darin ligger tvåa på min lista av dessa artister i programmet. De två gör verkligen alla låtar till sina egna, fantastiskt!
Har kanske blivit lite fanatisk och beställt Miss Li:s nya cd med gamla låtar, bokat Så mycket bättre skivan och beställt boken av Olle Ljungström med dvd m nio låtar som släpptes förra året!

Nästa inlägg ska jag se om vi inte kan visa lite vad jag sysslar med nuförtiden...så ni vet va jag pysslar med och varför jag är så osynlig! :)

See U!
Kram på er! :)



Okej, visar väl ansiktet oxå då! :)

måndag 12 november 2012

Julmarknad på Norrfrid

Foto lånat från Norrfrid.

Missa inte julmarknaden hos Norrfrids Gårdsbutik 1 december, öppnar kl. 11.00. Där kommer att finnas smått och gott!
Om du vill sätta upp ett bord och sälja något, hör av dig till Eija och anmäl intresse!
Se mer information HÄR! (klicka på här)

Ni kan även hitta information på facebook på evenmanget "julmarknad hos norrfrid gårdsbutik!"

Det blir supermysigt! :) Nu kan man behöva lite julstämning och det får man garanterat i butiken!  Var dit igår och myste och köpte på mig lite julsaker! :)