torsdag 28 februari 2013

Nu grönskar det....

Testade en grön glasyr till de här manschetterna bara för att jag är så sugen på grönt överhuvudtaget just nu! Det blev inte riktigt den grönfärg jag trodde men det kan kanske bero på vilken temperatur man bränner på, jag tog nog i i underkant men eftersom jag brände med andra saker i vitt som inte tålde så mycket mer så fick det bli så. Ja det är ett evigt experimenterande, man vet aldrig riktigt hur sakerna ser ut när man öppnar ugnen!
På den här bilden ser de lite mer grå ut genom kameran men det är färgen på bilden ovan som stämmer in.

Kom gärna och titta in hos Norrfrid nu på lördag 2 mars då det är öppet hus på Norrfrid Bed & Breakfast! Det är öppet hus kl. 11.00 till 15.00! Eija har öppet i butiken som vanligt kl. 11.00-17.00.
Jag kommer att duka upp lite keramik inne i salen i själva B&B, en marmeladkokerska finns i köket och en massagetjej finns oxå på plats! Det blir mysigt! :)


tisdag 26 februari 2013

Jag är inne :)

Sååå intressant! Hittade ett litet reportage på Sköna Hems hemsida om Veckans trendspaning och faktum är att jag nog är inne! :) ..och det är ni nog många som är. Känner att jag fick vatten på min kvarn nu! :) Det som är inne är alltså att man ska ha lite "ofärdigt" hemma!

Bild lånad från www.skonahem.se
Kolla så snyggt med sängen gjord av pall och den ofärdiga väggen därbakom, skabbigt bord i bakgrunden bl.a. Såå snyggt! :) Det enda jag har på bilden är dock lampan!

Bild lånad från www.skonahem.se
Det här faller jag för direkt! Skulle kunna tapetsera med de här tapeterna hur lätt som helst! Jättesnyggt! ...och att ställa tomma ramar så här gör jag lite här och var och jag gillar det. Vet dom som stör sig på det och det förstår inte jag däremot! :) Läckert med skärmar på hög oxå!

Bild lånad från www.skonahem.se
Snyggt med den råa väggen mot parketten och faktum är att bordet HAR jag...fast bordsytan är mer furufärgad än den på bild..var snyggt när den är lite gråare.

Titta in HÄR!

måndag 25 februari 2013

Lite detaljer bara...

Fick så fina våriga blåvita handdukar av en vän härom veckan! Blev så glad och de lyser upp lite i det annars rödvita köket! Då blev jag bara lite inspirerade att fota lite detaljer i samma färgskala. Jag gjorde en Kråke helt enkelt! :)

Hoppas ni haft en fin helg! Här sken solen heeela helgen! :)

onsdag 20 februari 2013

Lite mer verkstad...


I mitt superskavda gamla skåp som jag fyndade i somras står en del av mina alster, de ryms inte där utan jag måste sätta upp ett gäng hyllor oxå...
Som ni ser har jag lite svårt å bestämma mig så jag har både betongvägg och trävägg där bakom! ;)


Mitt ljuskonto har utökats sen jag skaffade verkstan...mååånga ljus blir det!




Här ligger ett kavlat fat i brun lera och assiett i vit lera.

måndag 18 februari 2013

En titt i keramikverkstan

På väg in i verkstan! :)



Rummet är målat i vitt med oljat betonggolv med lite rött och blått och rustika detaljer
som stegen som jag fick av min granne....


Där borta i hörnet sitter jag och drejar upplyst av min röda golvlampa :)



Diverse små verktyg som behövs hänger på smideskrokar som jag köpt för längesen..tänk va "bra att ha" grejor kommer till användning rätt va det är!


Krokarna har jag satt fast på min "Stockholmsbräda" som jag kallar den för!
Hinkar med diverse bra att ha hänger på krokarna oxå.



Här har vi "Stockholmsbrädan" :)

Mitt i rummet har jag ett knådbord men det är sällan tomt och rent så över det blev det inga foton den här gången i alla fall! :) Mer bilder kommer nästa gång!

söndag 10 februari 2013

Nu blommar det

Nu blommar ljusmanschetterna! :)



Har tillverkat lite vår och sommar manschetter i vit lera med vit glasyr.



Jag har även gjort några i brun lera med vit glasyr men de känns kanske inte lika somriga.
Har inga på bild än tyvärr..



Med olika ljusmanschetter kan man skapa olika stilar på samma ljusstake. 
Förr använde man ju mycket ljusmanschetter och det har kanske minskat de senare åren. Nu när jag kan göra mina egna så känns det mycket roligare såklart! :)

Hoppas ni har en fin helg! Själv hade jag tänkt åka skidor men så kom värsta snövädret in å då är det inte kul å åka skidor...snö i ansiktet, inga spår för det driver igen osv. 
Men det var kanske inte så dumt...nu fick jag ju lite tid till bloggande istället vilket var välbehövligt! :)
Kram

fredag 8 februari 2013

Keramiknytt

Här hänger arbetsjackan! :)
Att tillverka keramik har blivit en form av arbete det oxå. Springer ner till min verkstad nån kväll i veckan och på helgerna. Igår var jag ledig för att "jobba" i min keramikverkstad! :)
Riktigt trevligt att jobba åt sig själv och få lägga upp sin dag! Visst var man lite seg på morgonen och det var väldans skönt å fika lääänge men så kom jag på att jag har ju en vän (kollega på rätta jobbet) som har en ateljé och så såg jag att hon var i sin ateljé och stickade och då kändes det plötsligt som om jag hade en kollega fast på distans. Då gick det väldigt lätt att gå iväg till verkstan och sätta fart! Såå skönt att det är ljust så länge nu oxå, då får man mer gjort! :)

Jag ska få vara med på ett hörn på Eijas Öppet hus på Norrfrid för öppning av Bed & Breakfast 2/3! Klicka på den fetstilta texten och se mer info om dagen!
Då ska jag visa upp lite ny keramik, lite påskinspirerat blir det och lite mer basic, lite Signeskapelser helt enkelt!  Det ska bli jättekul! :)

Eija har såklart butiken öppen och det finns lite smått och gott att titta på inne på Norrfrid dagen till ära!

VÄLKOMNA!