fredag 30 maj 2014

Ha en grön skön helg!

Det blev en grön hörna i köket! :)
Ute grönskar det så det knakar tror jag!
 
Ha en fin helg!

tisdag 27 maj 2014

Skönt att jobba ute ibland

När man har mycket att göra i keramikverkstan och vädret är fantastiskt som det var i helgen så får man väl flytta ut verkstan lite då! :) Tog ut gods som skulle putsas inför skröjbränning. Skönt att slippa dammet inomhus.... :)
Sällskap fick jag oxå...men inte så länge för en svart katt vill inte få en massa skräp i pälsen! ;)

fredag 23 maj 2014

Snart i Leva & Bo

Köpte Leva & Bo förra helgen och såg förhandsinfo för nästa nummer som kommer ut 24 maj!
Ser ni att det är Eijas fina kök på Norrfrid?! :) Carina Olander och Anna Truelsen var på besök och  gjorde ett köksreportage hos henne förra året och nu kommer reportaget! Om man klickar på bilden ovan så blir den större.
Och vet ni va?...på bordet är det dukat med deSigne keramik tallrikar! :)
Ska bli spännande att gå och köpa tidningen på lördag!
Ha en fin helg i värmen!

onsdag 21 maj 2014

deSigne keramik har fått en återförsäljare :)

 
Igår var jag och lämnade in deSigne keramik till Turistbyrån i Sollefteå.
De kommer att sälja muggar och kannor i första hand och sedan kommer jag att komplettera med lite fler saker. Så..från och med idag finns de att köpa på Turistbyrån! :)
 Jag säljer även min keramik hemma och det kommer fler återförsäljare så småningom, återkommer om det!
Ja det händer mycket roligt nu och jag sa ju att jag skulle tacka ja till allt roligt så när jag fick frågan om de fick sälja min keramik så tackade jag glatt ja! :)

måndag 19 maj 2014

Dukat å klart

Förberett inför matstafett och varmrätt som vi skulle bjuda på! Tallrikarna står i köket för uppläggning vid servering! Det blev dubbelmarinerad fläskfilé med "öppen ravioli" fylld med oströra och basilika och sallad. Italienskt tema med italienska viner oxå! :)
 


Plockade in en lönnkvist bara för att jag råkade se att det var så vackra blommor på dem just nu! :)
Gillar att ta vad man haver ute i trädgårn!
 


Tog även in lite av mina penséer och satt platspåse och papper och knöt ett snöre så blev de som små paket! Blommor som gick av hamnade i vattenskålar! :)
 
Under förrätten fick vi grön ärtsoppa och bröd, sedan vår varmrätt och på efterrätten en jättegod cheescake med färska bär! :)
 
 

måndag 12 maj 2014

Italien-Ådalen mässan

Jag placerade mitt bord intill den faluröda väggen vid ingången till Kullaborgs båthus. Det duggregnade nämligen lite så jag tog skydd under det utskjutande taket! Senare bröt solen fram och det blev riktigt skönt!



Bredvid mig fick jag så småningom sällskap av surdegsbagaren Ann-Britt från Österforse och en tjej som sålde sin egen resebok/kokbok med inspiration från Asien. Längre bort ser ni vattnet som omgärdar båthuset.


I övrigt såldes älgörtsdryck, granskottsdryck och marmelader från Moosegrass på bilden samt lokalt kött och fisk från Stickans kött. Andra försäljare/utställare var Meåfors getgård, Forseds getgård och två tjejer som sålde våningsfat av gammalt porslin.

Cissi Jakobsson som brukar ordna gruppresor till Italien och Karin Lidén som jobbar med mat bjöd hit en italienare från Toscana som Cissi träffat på sina matresor. Han får nu träffa mathantverkare i närområdet och inspireras av vårt mathantverk.

Här sitter italienaren Andrea Bertucci som är mathantverkare i Toscana medan Cissi presenterar honom och hans arbete. Han berättade även själv om sig själv och Italien och vi fick provsmaka italienska korvar, prosciutto och ostar. Gott! :)


Vackra målningar och fönster ut mot naturen i Kullaborgs båthus!



Bokade in mig på buffén lagad av råvaror från mathantverkare i närområdet! Mycket gott!


Så vackert med blåbärsris och ranunkler! :)




tisdag 6 maj 2014

Italien + mat + hantverk + deSigne= sant :)

Om du klickar på bilden så blir den större. 
Det händer så mycket roliga saker nu! :)
I december besökte Cissi Jakobsson mig i min keramikverkstad och jag fick frågan om jag ville va med på en minimässa med lokala mathantverkare i maj!
Javisst sa jag med ett leende! Cissi är så inspirerande och driftig och det lät som en kul och annorlunda dag! Dels så älskar jag Italien och italiensk mat (fast jag aldrig varit där! :) och så kan det vara trevligt att träffa mathantverkarna från närområdet!..och var kommer då jag in i bilden kanske man kan fråga sig?! Jo, man kan ju äta på/ur mina bruksföremål i keramik!..så jag kommer att finnas där och visa upp min keramik! :)
Cissi ordnar resor till Italien och brukar besöka Andrea Bertucci, mat- och vinkännare i Garfagnanadalen i Toscana. Nu kommer han hit och får se vårt mathantverk här i Ådalen!
Han kommer att finnas på mässan.
Det är i alla fall en liten mässa öppen för allmänheten och tiderna ser ni ovan! Bilden går att klicka upp till sin helhet! :)

fredag 2 maj 2014

Finklädd på gammalt vis

Känner mig så fin i Östebros kläder som Eija på Norrfrid har sålt och fortfarande säljer lite av.
De har så bra passform och är så kvinnliga! Jag har många klädstilar men gillar den här väldigt mycket! :)
Ett par svarta gammeldagskängor passar till allt, ett måste i min garderob!
 

Snyggt fall på kjolen och snyggt avslut på västen baktill!
Tror att västen fortfarande finns kvar att köpa HÄR!
 
 

Man känner sig lite som balettdansös med den tylliga kjolen och knytningen i midjan! :)
Jag slog till och köpte kjolen i beige och västen i svart faktiskt och skulle vilja ha de här färgerna oxå! Tidlösa är dom....ialla fall om man gillar stilen..då kommer man nog alltid gilla kläderna!
 
Sen är det ju så att när man tar på sig dessa kläder på Norrfrid så passar man ju så bra in i miljön oxå! :)
 
Nu måste jag bara komma nåt bra tillfälle å va fin på!...inte i helgen i alla fall för den tillbringas med lera å då är man inte snygg kan jag säga! :)
 
Ha en fin helg!