måndag 29 december 2014

Lite bilder från årets jul!



Hoppas ni haft en fin jul! Här kom det snö flera dagar ända in på dan före dan och sen blev det kallt! Nu snöar det igen! :) Dagarna har mest bestått av sovmorgnar, tv-tittande, äta gott, fikat med kompisar och brasa i kakelugnen! Idag har jag suttit i keramikverkstan för första gången på några veckor, skönt att göra nåt vettigt! :) 

Hoppas ni får fina sista dagar på året! 



tisdag 23 december 2014

GOD JUL!


Så var årets julgran på plats och är färdigpyntad och klar!
Det blev pappershjärtan i juligt papper och papperskulor gjorda av pocketboksblad!...och några enstaka julkulor! 

Nu ska jag slå in de sista julklapparna!
Ha en fin uppesittarkväll och en riktigt god jul imorgon! :)

onsdag 17 december 2014

Härliga juldofter

Förutom granris inomhus är det ju underbart med hyacinter! Har både hyacinter på lök och så köpte jag mig några snitthyacinter. Skulle velat köpa mig en famn full för de är ju helt underbara, både att se på och doften! :)
Jag har kännt julstämning på de olika julmarknader jag deltagit i och på ådalsbyns hembygdsgård men i övrigt är det inte mycket jul....beror nog på avsaknad av snön. Jag brukar alltid tycka att december månad är magisk för då har det oftast precis blivit vinter och kallt och stjärnklart...det är nobelfest, lucia och julen nalkas....
Känns snopet att liksom missa december månad....men nu har det i alla fall blivit kallt, det kom några flingor snö igår natt och det är kallt och på löpsedlarna utlovas snö till jul....HOPPAS! :)

tisdag 9 december 2014

Orber/andar?

 
 
Blev lite inspirerad av Jenny som visade en bild på konstiga/roliga ljusstrimmor på bilder hon fotat tillsammans med Eija. Såg att någon skrev något om orber/andar som visar sig på bild. En kall tidig morgon i januari i år när jag och Eija skulle åka till Formex så gick jag ut på farstukvisten och skulle fota månen som var så stor. Tänkte inte så mycket mer på det förrän vi satt på tåget och jag tänkte titta på bilderna. Då ser jag ,man ser säkert olika saker, en skallig man med ett lysande öga som höjer hatten som för att säga hej! Jag ser till och med ett brätte på hatten och det kan till och med va ett spänne där på sidan. Jag rös och blev nästan rädd först! Skulle va kul att höra vad ni ser i bilden! :)

torsdag 4 december 2014

Helgens julmarknad

Mina glöggisar och annan keramik, tovat, handtryckta löpare, stickade vantar, stickade sockar, skinn, tomtar, knäck, honung m.m. sålde vi på ådalsbyns hantverksbord och inne i hantverksbutiken.
 


Söta hantverksbutiken. Tyvärr hade vi inte snö men det var vacker med frost oxå! :)
 
 


Den här lilla söta hästen med lilla vagnen körde runt barnen på gården.
Det var ca. 20 knallar som sålde allt möjligt, både ätbart och hantverk.
Själv så köpte jag en jättefin stickad poncho i ull.
Man kunde värma sig vid en eld och så kom ju tomten oxå! :)