tisdag 30 juni 2009

Plantering

Har planerat ett planteringsbord länge och nu har jag äntligen gjort iordning ett!
Blev så inspirerad av ett reportage i Lantliv för några nummer sedan och fick tag på ett liknande bord som i tidningen, dvs en gammal dörr som jag köpte av en kompis! Köpte faktiskt två dörrar, kunde inte låta bli. Finns mycket kul man kan göra med gamla dörrar, det är bara fantasin som sätter gränser :) Är även lite sugen på att använda dörren här nedan inomhus...den är nämligen vaniljgul på ena sidan och ....rosa på baksidan, jättefin färg faktiskt! :)


















Hade ju tänkt mig vita benbockar som i reportaget men fick inte tag på det, inte heller träfärgade som jag tänkt måla vita så det fick bli nåt helt annat, nämligen svarta benbockar...inte likt mig men det passar mot golvet på altanen.
Kan tänka mig att använda bordet som buffébord eller fikabord så har man det stora bordet fritt och det finns gott om plats att sitta och äta...låter kanske inte så fräscht att ena dan använda bordet med jord på och andra dagen med fika men.... :)
Det underbara vädret fortsätter! Passar jättebra även om man fortfarande jobbar, kvällarna är ju så sköna! Imorrn får jag besök från min kompis i Finland m familj, ska bli jättekul och härligt att man kan sitta ute och äta! Det ser jag fram emot!
Ha en bra vecka! Kram :)

20 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Det blev ju jättefint!! Och det gör ingenting att bockarna är svarta tycker jag. Tröttnar du kan du ju alltid måla dem vita sen. Smart också att använda sig av en gammal dörr - helt perfekt :)

Kram Jenny

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Men vilken superbra ide´, va du e hittepåig !
Hoppas du inte smälter bort i värmen ;-)
Jag håller med du , Style var inte ens bra den första gången :-)
Kram/Lotta

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Underbara bilder oxå , men det vet du ju att jag tycker ;-)

Ma sa...

Det är ju bara att vända på bordet, ena sidan för fika och den andra för plantering. Snabbstädat och klart!

Ma sa...

Vända på dörren skulle det ju va...

Malin sa...

Vilken härlig idé att ha en gammal dörr till planteringsbord och jag skulle mycket väl kunna tänka mig det inne...Har en bild i en bok där de använt två spegeldörrar som matsalssbord och där de använder "speglarna" som underlägg...dukar i rutorna...superläckert...Färgen på din dörr låter som en smarrig glass...
Kvällarna är det bästa med värmen...då kan vi sitt under äppelträdet och njuta...tidiga mornar går också an men mitt på dan så håller jag mig mestadels undan lite...

Kram från Malin

Moa sa...

Blev jättefint!

Vi fick en gammal dörr från 1800-talet av mina svärföräldrar och gjorde om den till en sänggavel, det blev riktigt mysigt och fint :)

Hanna sa...

Vilken superfiffig idé att ha en gammal dörr till att bli ett planteringsbord! =) Jättefint blev det! Klart att du kan använda bordet till fikabord med! ;) vackra bilder!

ha en fortsatt sköön sommar!
Kram H

gamlamejeriet sa...

Jättefint... och praktiskt. Såg också det i Lantliv, så det finns i min att-göra-bok.

Hoppas du har mycket glädje av den.
Ha en skön vecka!

Unknown sa...

Så flott det ble! Nydelige bilder. :)

n o r d i n g å r d e n sa...

Men vilket fint planteringsbord, av en dörr!! Det blev ju både fint och praktiskt och självklart kan du har det som buffébord, gud va bra, att ställa all maten på.... och få står nog så vackert som du när de planterar sina blommor, vilken utsikt!

Vaniljgul och rosa dörr, helläckert, och helinne ju!!! Den blir toppen, du får visa vad du kommer på med den sedan.

Jag fotade min planteringshöran i förra veckan så den kommer väl med framöver: )

Ha en bra dag med din finska vän i morgon!

Solheta hälsn fr Kvarnis.

Vitt o Vältummat sa...

Vilken häftig idé! Den andra dörren kan du ju bara ställa i ett hörn så blir rummet helt annorlunda...
Kram
Åsa

Jennyshemochharmoni sa...

Det blev verkligen jättefint! Vilket härligt ställe att ha det på! Perfekt att kunna kombinera det till både avlastningsyta och planteringsbord, då används det ju optimalt :) Ha det så skönt i sommarvärmen och härligt att få kompisbesök. KRAM!

MODERN COUNTRY sa...

Ååå hvilket fint plantebord du har fått laget istand!! Jeg husker godt reportasjen og tenkte også da at det ville blitt fint hjemme hos meg selv. Så artig og se at andre tok saken i hendene og ordet det til. Ja en dør kan virkelig bli fin på mange måter.

Håper du har en UNDERBAR sommer!!

Varm klem
Aina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Smart ide, den missade jag i Lantliv.. Och vips så kan du ju ta ner det om du vill. Det svåraste är nog och få tag i fina dörrar! Jag är på ständig och resultatlös jakt! Ha det bra och kram
AnnaMaria

Huset vid ån sa...

Hej svejs! Vad härligt det ser ut med en gammal dörr som planteringsbord...Jättefina Inspirerande bilder! Ha en fortsatt trevlig o skön vecka! Soliga Kramar Therese

Lissboden sa...

Vilken praktisk lösning att göra ett planteringsbord av en gammal dörr. Jag tycker att de svarta benen blev en fin kontrast till dörren.
Visst är det härligt med det fina vädret och kvällarna är som sagt underbara.
Ha en fortsatt trevlig vecka!
Kram/Maria

Jenny sa...

Hej!
Det blev ju supersnyggt! Vilken bra idé att använda en gammal dörr som planteringsbord:)

Ha en skön dag i solen,
Kramis Jenny

Huset vid ån sa...

Hej svejs! Tack för din gulliga kommentar hos mig...Hoppas allt är bra i värmen! Nu får vi passa på att njuta lite extra för snart ska det bli svalare.Önskar dig en Trevlig Helg! Sommar Kramar Therese

Anonym sa...

Vilka fina bilder du bjuder på. Tycker det låter som en perfekt idé att också kunna använda bordet som buffé bord. Ha en skön dag! Kram S