tisdag 30 juni 2009

Plantering

Har planerat ett planteringsbord länge och nu har jag äntligen gjort iordning ett!
Blev så inspirerad av ett reportage i Lantliv för några nummer sedan och fick tag på ett liknande bord som i tidningen, dvs en gammal dörr som jag köpte av en kompis! Köpte faktiskt två dörrar, kunde inte låta bli. Finns mycket kul man kan göra med gamla dörrar, det är bara fantasin som sätter gränser :) Är även lite sugen på att använda dörren här nedan inomhus...den är nämligen vaniljgul på ena sidan och ....rosa på baksidan, jättefin färg faktiskt! :)


















Hade ju tänkt mig vita benbockar som i reportaget men fick inte tag på det, inte heller träfärgade som jag tänkt måla vita så det fick bli nåt helt annat, nämligen svarta benbockar...inte likt mig men det passar mot golvet på altanen.
Kan tänka mig att använda bordet som buffébord eller fikabord så har man det stora bordet fritt och det finns gott om plats att sitta och äta...låter kanske inte så fräscht att ena dan använda bordet med jord på och andra dagen med fika men.... :)
Det underbara vädret fortsätter! Passar jättebra även om man fortfarande jobbar, kvällarna är ju så sköna! Imorrn får jag besök från min kompis i Finland m familj, ska bli jättekul och härligt att man kan sitta ute och äta! Det ser jag fram emot!
Ha en bra vecka! Kram :)

fredag 26 juni 2009

Trevlig helg!


Älskar gammalt trä, gärna grånat som det här.
Ser ni årtalet som är inristat strax under blomman?




Här i närbild!..





Rostig detalj mot grånat trä...





Rosalila blommor..




..en ljus variant av midsommarblomster.
Vilket underbart väder det har varit och är fortfarande! Man vill bara vara ute så mycket man kan..blir inte mycket gjort inomhus! ...mycket bloggande blir det inte heller så jag ber om ursäkt för att jag inte tittat in hos så många på sistone!
Måste meddela att det dröjer liite till innan det blir tävling, men det kommer!
Jag har ju pratat om att köpa systemkamera länge nu och har funderat hit och dit men var bestämd ang. att jag skulle köpa en Nikon. Efter lite frågor till bloggaren Healina foto så bestämde jag mig för vilken jag ville ha. Tack för hjälpen! :) Titta gärna in på hennes fina foton! Hon skriver även under bilderna vilket objektiv hon använt till sina bilder!
Jag har nu beställt kamera och väntar på att få prova den, ska bli jättekul! :)
Ha en jättehärlig, varm och somrig helg!
Kram :)

måndag 22 juni 2009

Midsommarcollage

Hoppas ni haft en härlig midsommar! Det blev ju riktigt fint väder trots allt!..i alla fall bättre och bättre för varje dag! Det blev en helg vid havet med mycket god mat och trevligt sällskap!



Ha en bra vecka! Snart är det dags för tävling igen! Håll ögonen öppna!

Kram :)

onsdag 17 juni 2009

Semesterminne

Förra årets sista dag på semestern hade jag en önskan om att få åka ångbåt i det fina vädret så det gjorde vi. I Nordingrå, Vågsfjärden, går en ångbåt på en tur runt Prästön.

Vi steg på i Nordingrå, åkte runt ön och fick lite info om båten av de båtfantaster som körde ångbåten. Vädret var underbart och jag har alltid velat åka ångbåt. Som vanligt är jag ju gammeldags och det är väl det "gammeldagsa" i mig som gör att jag vill åka sånt :)



På väg ner till bryggan.








Regler på bryggan.
Så här gör man för att båten ska stanna till.







Semaforen.









Här kommer den lilla båten.








Visst ser det mysigt ut?!






På väg in mot bryggan.





Ser ni den här lilla ön?
Det är en familj som äger den här lilla söta ön
där de har sin stuga.
Påminner om Grumme såpa-reklamen, minns ni?


Här la båten till i Häggvik i ca. 30 min så vi
sprang upp till Mannaminne och köpte en glass och
sen åkte vi den lilla biten bort till "vår" brygga i
Nordingrå.
Vill passa på att önska er En riktigt Trevlig Midsommar! Hoppas vi får bättre väder än vad som är sagt! :)

söndag 14 juni 2009

De sista syrenerna..

Nu får man passa på att njuta för syrenerna har snart blommat klart för säsongen..som tur är har grannarna massor med syrener som blommar senare som vi oxå får njuta av!
På tal om grannar så ropade vi över dom på ett glas vin igår kväll och sen följde vi med över till dom, det blev en spontan och trevlig träff. Jag som planerar köpa en ny kamera hade tur och fick prova på precis den kamera jag ska köpa för grannen hade precis köpt en :)

Har köpt på mig lite sommarplant som ska planteras...som vanligt hittar man inte allt man ska ha men man hittar ju alltid mycket man VILL ha..hur det passar ihop sen det får vi se! :)
Det brukar ju bli många besök på handelsträdgårn innan man fyllt alla sina krukor..

Förra veckan hade jag turen att vinna ett jättefint hjärta i fattigmanssilver hos Anna-Maria med bloggen Ett rött monogram! Hon har en jättemysig blogg och gillar textil med röda monogram, precis som mig. Jag fick hjärtat på posten i fredags, jättekul! Tack snälla! :)
Se hjärtat längre ner.




















Titta vilket fint paket jag fick med jättesött kort!



Här är min fina vinst! Ett rätt så stort hjärta
från Lene Bjerre!
Igår, lördag var det riktigt varmt och härligt här, ända in på kvällen. Härligt!
Idag däremot har det slätregnat hela dan men det gör inget..har städat och grejat och lyckades ta en regnfri promenad på eftermiddan.
Hoppas ni haft en härlig helg! Kram :)

onsdag 10 juni 2009

I keramikverkstan

Förra veckan var jag ju på keramikkurs i 3 hela dagar! Det var både roligt och krävande..mest roligt förstås....krävande på så sätt att man bör ha idéer för vad man ska skapa under dagarna. Man är ju inte van att vara så kreativ under så långa pass men vi fyllde tiden rätt bra tycker jag. När vi väl kommit på nåt kul att göra så ville vi inte sluta!:) Vi inspirerade ju varandra oxå att göra nya saker, jättekul!

Vi blev bjudna på jättegoda luncher som ingick i priset, trevligt!
Om någon undrar var jag gått på kurs så är det hos Helen Blästa, titta in hos henne vetja! :)


En ny vitlöksrivare som nyss blev klar...
passar i den förra så nu har jag ett set..




Här kom mina bokstäver till pass...
tryckte Njuta på min mugg! :)
Nygjord mugg som torkar i väntan på skröjbränning.



Några vitlöksrivare som snart torkat klart.





Här har vi några glaserade alster som väntar på
att brännas i ugnen. En kompismugg till min första
Lycka-mugg står här...




Här är de elektriska drejskivorna.





..och här har vi glaseringsbordet med alla olika
färger. Härligt kreativ grön färg på bordet! :)




Lantlig utsikt genom fönstret från keramikverkstan.

Nu har vi "sommarlov" från keramiken men vi ska ha en träff till med glasering och sen blir det spännande att vänta in resultatet! :)

tisdag 9 juni 2009

Och vinnaren av ljuslyktan är....




.....Jenny med bloggen Lilla huset på prärien!
Du valde lykta nr 5 från Erika Tubbins nätbutik! Hoppas just den finns kvar i sortimentet!


Stort grattis till dig! :)


Tack alla ni som deltagit i tävlingen! Kan meddela att det blir fler tävlingar inom kort så ge inte upp hoppet! Det blir inte samma typ av tävling förstås... håll koll så får ni se :)


Ha en fortsatt fin vecka!
Kram :)

söndag 7 juni 2009

Bokstäver

Hoppas ni haft en trevlig helg!
Vi var på trevlig utflykt med sambons jobb med diverse aktiviteter som avslutades med grillfest och mycket dans! Trevligt! Efter det blev det en betydligt lugnare dag idag! :)

Har inte lyckats få tag på de perenner som jag ville ha tyvärr så nu får jag tänka om...eller åka till en annan handelsträdgård kanske..



Gillar bokstäver!...




..så jag köpte mig hela alfabetet...





...från panduro. Vad jag ska använda dom till får ni se
framöver! :)

Ha en bra kommande vecka! Roligt att så många är med och tävlar om keramiklykta! Snart är det dragning, en dag kvar! :)
Kram :)

fredag 5 juni 2009

Johannas smycken

Besöker ofta bloggen Radhusdrömmar som Johanna har och hon tillverkar ju även egna smycken. Fastnade för ett armband som hon gjort med lite färgade pärlor och beställde av henne. Bad henne att även göra ett halsband i samma stil, kan va fint med lite färg till alla vita tunikor man köpt på sig! :)

Smyckena säljer hon via sin andra blogg, Drömshopen! Titta in får ni se!
Hon ger jättebra service och kollar av så man verkligen får som man vill ha. Har hon inte smycket färdigt så tillverkar hon på beställning.


Titta så söt länk med hjärtan!





Här har jag fått en söt liten påse med smycken och
ett gulligt kort! Dessutom fick jag ett par örhängen i turkost
av henne, jättegulligt! Tack snälla!



Läckra färger till vitt!

I helgen är det dags att ta tag i rabatterna och fylla på med perenner, är lite sen i år känner jag!...hoppas de växter jag vill ha finns kvar. Ska köpa sorter som jag redan har för att fylla ut tomrummen i rabatten och fylla på ny jord. Måste nog köpa mig några fina pelargoner oxå! Mina egna börjar blomma men de är inte lika kraftiga som de man köper.
Sen får man väl vänta tills järnnätterna varit för att kunna plantera ut sommarplant! Det är ju det roligaste..att fylla krukorna med olika blandningar av blommor! :)

Ha en härlig helg! Kram :)