måndag 14 januari 2008

Äntligen en riktig vinterdag!

Tog med mig en kompis på skidtur både lördag och söndag. Kan tillägga att min kompis som är ca 10 år yngre än mig åkt Vasaloppet 10 ggr!!...gissa om jag ligger efter i spåret...puh...

Lördag dag så var det rätt kallt i spåret, ca 10-grader och jag såg ut som en förfrusen tomtegumma i spåret med vitt frostigt hår och frostig mössa :)

Lördag eftermiddag och kväll passade det turligt nog på att snöa ordentligt så det blev såå fint på träden och i skidspåren. Söndagen var underbar med mycket snö, 5-grader och sol.

Måtte snön ligga kvar ett tag nu. Tyvärr har vi plusgrader nu igen.



Kolla in pulkbacken med ett vindskydd placerat i solen
och mäktiga granar fulla med snö.




Nedanför backen var det lite skuggigare och även
där står ett vindskydd i skydd av de stora granarna.
Härifrån går skidspår åt flera olika håll så det är
bara att välja det spår man har lust med!



Infarten till parkeringen vid pulkbacken.
Visst är det vackert!



Nån kväll ska jag och en annan kompis testa att åka i spåret ( som ej är belyst) en kväll med pannlampa...det blir spännande! :)

Ha en härlig vecka!

27 kommentarer:

Karin sa...

Kan knappt tro att det är sant, vilka otroliga bilder du bjuder på ikväll! Här mötte jag våren igår men jag måste säga att det här är minst lika underbart. Så vackert! Och så sugen man blir att gå på tur. :) Kramar Karin

MiaMaria sa...

Men vilka underbara bilder är det så det ser ut när det är vinter....så ljuvligt!
Här har vi barmark gissa om man blir sugen på lite snö*******

Ha´en härlig vecka!
Miamaria

Anonym sa...

Oj jisses...nu fick jag längtan till mitt lappland. Bode i 15 år i Arjeplog och där kunde man verkligen njuta av snötyngda granar och härliga skidspår. Titta gärna in på min sida så får du ett litet Award av mig! :-) Ha det bra! Kram Camilla

Designe sa...

karin a: Visst är det underbart?!..jag älskar såna här vintrar!...tyvärr har vi plus nu och snön kanar från taket hör jag..men det skulle visst snöa lite mer i veckan! Kram :)

miamaria: I helgen såg det faktiskt ut som hämtat ur en resebroschyr i skidspåret, helt underbart! Ha det! Kram :)

camilla: Aha, är du från Lappland?..visst är det härligt med vinter?! Men tack, snälla du för din Award! Va gulligt! Kram :)

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Åh , din Lyllos ! Vad härligt det ser ut , och va du är duktig som är ute och skidar i sånt märkvärdigt sällskap :-)
Här nere i Uppland är det vår , suck !
Kram/Lotta

Anna sa...

Åh vad det låter härligt!Och kul! Så vackra bilder också! Nu blir man ju nästan sugen på snö! I alla fall på sportlovet:)

Kramis
:)Anna

Ankan sa...

Åh, vilka härliga vinterbilder du visar! Har nästan glömt hur det är med riktig vinter... Vi har ingen snö alls kring vårt torp (men vi har alltid haft det tidigare om åren vid den här tiden) och i Stockholm är det slask (fördelen är väl att det inte blir snökaos på gatorna, i Stockholm är man alltid dåligt förberedd när snön kommer)

/Kramar från Ankan

linnea-maria sa...

Jag blir lite avis. Vilket vackert väder ni hade igår. hemma har vi regn och is/linnea-maria

Designe sa...

en vilsen loppa: Det var jättehärligt!...joodu...man känner att man är amatör, men det är bara att åka i sin egen takt. Kram :)

anna: Ja, det är jättehärligt! Jag vill ha sån här vinter till slutet av mars helst! Kram :)

elinsstuga: Ja, här är sämre vintrar än det varit oxå..söndagens väder var en påminnelse om hur det SKA vara men nu börjar slaskandet igen, urtrist! Kram :)

linnea-maria: Det var underbart! Meer sånt väder tack! Kram :)

Solsjö - Under en vind sa...

Jag blir så avis!! Här är det grått, regn och barmark!!! Kram!

Anonym sa...

Vilka underbara bilder.
Första gången jag är inne på din blogg.Mysigt och hit tittar jag gärna in igen

LantlivsAnette sa...

Åhh vilka underbart fina vinterbilder..har ni testat pann lamporna ännu ?
Jag har inte åkt skidor sen ..jaa..ojjj det är länge sen...

Det gick snabbt att måla min hall,den är så liten,men jag målade taket också,det var så gulnat,jag målade ett grundvarv och ett täck varv,det räckte som tur är,för jag gillar inte att måla,jag vill bara pynta..fniss..
Ännu har jag inget hål i väggen,men jag har ritat ut med blyerts var han ska såga !!
Kram Anette

Lilla Blanka sa...

Men man kan inte tro att det finns så här fin vinter i Sverige idag (inte om man tittar ut genom mitt fönster i alla fall)..härligt!
Kram
Mia

Anonym sa...

Tyvärr har vi oxå plusgrader nu och det slaskar och töar hemskt mycket.

Anna sa...

Hej igen!

Jomen visst är det Tulpanens dag idag - 12 janurari! Tänk vad de hittar på för att tjäna mer pengar:)

Min spegel i köket är inte gammal, utan nytillverkad! Fick den av min mamma som har haft den själv ett par år!

Anna sa...

Oj, vilka vackra bilder du visar. Och så härligt väder ni verkar ha. Här har det varit plusgrader och slask i flera dagar. Det går knappt att gå på grund av halkan. Skulle gärna ha snö och några kallgrader nu.

Ha en fin kväll!
Anna

Malin sa...

Ett sådan märkligt land...du visar vinterbilder och kan åka skidor...jag skriver om fästingar och mördarsniglar som inte behagat stryka med där vi bor...

Kram från Malin

White Season sa...

Vilka fina bilder...snacka om att det är orättvist. Här är mörkt och geggamoja...så trist! Tack för dina fina kommentarer i min blogg, det värmde verkligen, jag blir jätte glad när jag ser att någon varit inne och lagt en kommentar, trodde jag inte :-) Tittar in här snart igen, önskar dig en trevlig kväll, kramar Malin

Marie sa...

Vilka underbara bilder! Här lyser snön med sin frånvaro, här är det barmark och grått.

Kram Marie

n o r d i n g å r d e n sa...

I skidspåret med pannlampa! Vilken sportnisse du är! Men ohyggligt fina vinterbilder, såg så mysigt ut där i backen! Jag som inte gillar att åka skidor blir nästan sugen av din beskrivning! Men skridskor såg jag ju att du också gillade : ) Ja, de var verkligen fina de sockorna som du också har och så mjuka och sköna! UR SPÅR!!!! : ) Mari.

Designe sa...

under en vind: Jag njöt verkligen! Det är tur att det finns kameror så man kan fota och minnas för nu är det plusgrader och snön sjunker ihop, trist! Kram :)

trollmor: TAck! Kul att du hittade hit och välkommen tillbaks! Kram :)

lantlivsanette: Imorrn kväll blir det pannlampa på om det inte har blivit för isigt i spåren nu... Va skönt att det räckte med en grund och en strykning med täckande...då går det ju hyfsat fort! :) Det blir såå fint! Kram :)

lilla blanka: Nää..det kändes nästan overkligt..trist att vädret inte håller i sig..men vintern är ju inte slut än?! :) Kram

fru a: Det låter inte alls kul! :)

anna: Såg i en broschyr från konsum nu att det var tulpanens dag...inte dumt försäljningstrick men man köper ju så gärna tulpaner nu ändå! :) Vilken tur du hade som fick spegeln...spegelsamlerska där *fniss* Kram

anna: TAckar!..här töar det igen..hoppas på mer snö och kyla!..Ha en fin kväll du med! Kram :)

malin: Ja, det är verkligen avlångt och olika :) Oj, så du skriver om sniglar och fästingar..ja, det är verkligen olika! :) Kram

white season: Tack! Skoj att du tittar in!...det var ju tack vare att du var in här som jag hittade till dig! :) Trevlig kväll! Kram

marie: Tack! ..hoppas ni åtminstone får lite sol snart! Kram :)

guldkant på livet: HIhi...jaa, pannlampeidén kommer från min kompis som var angelägen att åka och jag hänger såklart på...Kul att du gillade bilderna! Men du...pulkåkning gillar du kanske! :)

Mita`s hjørne sa...

Utrolig flotte vinterbilder hos deg...
Her har vi ikke snø, nå er det +4,5gr, og regn...

Ha en koselig dag...

Ann-Catrin sa...

så strälande vackra bilder... bor vi i samma land???
Det är så där det ska se ut på vintern.
Lycka till i spåret!
Kramar A-C

Anonym sa...

Trots att vårkänslorna hägrar blir man ju väldigt glad över dina bilder!! Ville bara säga att jag fick svar från Himmelrommet, lamporna fanns i deras sortiment tidigare, kommer liknande lampor feb-mar, om det var fler som var sugna! Ha det gott!

Designe sa...

mita: Tyvärr stämmer inte bilderna längre med verkligheten...nu har vi oxå flera plusgrader, grått och isigt!..hoppas dock fortfarande på vinter! :)

ann-catrin: TAck!...håller med...det är så en vinter ska se ut men tyvärr blir ju vintrarna sämre och sämre nuförtiden..Ja, tänk så olika det kan vara! :) Kram

styling a´la anna: Kul att du gillar dom! Tack för tipset om att lamporna kommer in! ..då får man hålla koll! :) Kram

Jennyshemochharmoni sa...

Vilka underbara vinterbilder! Jag blir alldeles lycklig av dem :) Så får det gärna vara när det är vinter :) Trist nog så regnar det ju mest nu för tiden *suckar* Ha en toppenbra vecka! KRAM

Mollys Hus sa...

Hej,
fy vad avundsjuk jag blir på snön :( Vi får bara massa regn hela tiden.