söndag 19 oktober 2008

Hjärtepynt och pyssel

I fredags påbörjade jag en keramikkurs, jättekul ...och svårt! Har ju provat att dreja tidigare vid nåt tillfälle och har inte riktigt fått grepp om hur man gör men det lossnade lite i slutet av kvällen då jag provat att göra på "mitt sätt" ...då lydde leran mig helt plötsligt! :)

Nu vill jag dreja mera...helst redan idag..men får ge mig till tåls tills på fredag igen! Kul var det!

I övrigt har det varit en ganska lugn helg med bara lite pyssel, promenader och fika med kompisar på stan. Älskar lördagsfika på stan och sitta och surra m kompisar och att träffa på folk som man träffar så sällan annars. Helgen har ju såklart innehållit god mat oxå, jag tycker ju att det är roligt både att laga maten och att äta den :) Det är ju lite skapande med mat oxå..både gällande smaksättning och att det är fint för ögat!



Den här krukan köpte jag för längesen och har inte gjort
nåt av den förrän nu.
De flesta pelargonerna börjar ju vara risiga nu
förutom några mårbacka som fortfarande blommar fint.
Förnyade mig med murgröna i alla fall och återanvände min
hjärtebåge.



Nu har julpysslet börjat.
Sydde mig ett tyghjärta i linnetyg och broderade lite,
skrev texten på fri hand och broderade efter det.
Fler ska det bli! :)



På jysk hade de ju såklart julsaker redan och nåt
måste man ju köpa eller hur?!
Den här söta ljusstaken föll jag för till det ynka priset
39 kr!


Hoppas ni alla haft en härlig helg och att ni får en fin kommande vecka!

Kram :)

25 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju så kul med keramik och drejning, det skulle jag också vilja få prova på mer. Kul sen när du kan göra en massa fin keramik till hemmet!
Vilket sött hjärta :-) Det är minsann dags att börja med pysslet nu. Tiden går fort fram till jul.
Kramar

n o r d i n g å r d e n sa...

Vad du pysslar, konstnär vad gäller sy, laga mat och dreja! Och vilken tur att leran lydde dig till sist: ) Ser fram emot att se dina alster sedan! Vilka fina små julhjärtan du har sytt och broderat! Och murgrönan blir ju perfekt när den får slingra sig på hjärtbågen! Ha en bra ny vecka! Mari.

Anonym sa...

Det är jättekul med keramik, jag har testat det själv, men det var jättesvårt, kul att du lyckas! Hoppas man får se lite av dina skapelser sen då.

Vilket fint hjärta du har sytt och vilken fin ljustake du hittade på Jysk..där kan man hitta fynd ibland :).

Kram
Hanna

Stämningsfullt sa...

Hej!
Vad roligt med keramikkurs! du får visa dina alster sen :)
Vilket fint ljus-hjärta!! Ibland hittar man guldkorn på Jysk! Som ljusstakarna i fattigmanssilver jag köpte för ett tag sen....
kram!

Anonym sa...

Drejning är superkul men jag håller med dig om att det är svårt, jag kanske ska börja skola efter jul, tänk dig en skola som visserligen bara är 2 dagar i veckan men de 2 dagarna pysslar man hela dagarna, det är drejning, glasfusing, målning och allt möjligt, så himla kul!

Anonym sa...

Halloj! Här kan du se vad det är för kurs:

http://lizaloop.blogg.se/2008/april/nagon-som-vill-ga-folkhog.html

Anonym sa...

Nämen åh, ännu en keramiker! Så skoj! Visst är det härligt med en lerklump i händerna! Ska bli jättespännande att få se dina alster! Kram Terese

Gnistrande snö sa...

Vilket fint, rart litet hjärta du sytt.
Fin ljusstake du fyndat på jysk. Overkligt bra pris.
Keramikkurs öåter hur roligt som helst. Är också jättesugen på att börja på en sån kurs:-)

Ha det så gott!

Kram
Katarina

Kamomilla sa...

Hade nog också tänkt börja dreja i höst men sen fick vi ju vår valp och nu vill jag vara hemma på kvällarna. Men kanske nästa år...
Vilka söta julhjärtan du gjort!

mitt skärgårdsliv sa...

Så fint hjärta du sytt, där fick jag lite tips till mera julpyssel. Har även börjat pyssla lite! Fin kruka med murgröna i!

Anonym sa...

Vilken härlig blogg du har! och fina bilder! Hittade den nyss och fick även syn på lilla Signe,till min stora förtjusning! :)
Ha det så bra!

Viola sa...

Visst är det roligt att jobba med lera, är ju boldlärare och har en keramikverkstad i skolan där vi jobbar emellanåt, så himla härligt och du har ju verkligen oxå pysslat och gjort fina saker, ha det gott, kramis

Mjuka sa...

Sött hjärta!!
Kramkram M

Useful Art sa...

Oh den där ljusstaken gillade jag, och så billig! Vilket kap!

Trevlig tisdag!

/Sara

Handplockat sa...

härliga bilder
jag bara njuter

ha en toppen tisdag

Marie sa...

Vad kul med keramikkurs, det skulle jag också kunna tänka mig att gå på i framtiden. Hoppas vi får se några av dina alster framöver!
Jättesött hjärta du har sytt!

Trevlig kväll!
Kram Marie

Karin sa...

Åhh så roligt med keramikkurs och drejning! Jag var ju med på en trädgårdskeramikkurs och det gav verkligen mersmak, även om vi inte hann med att dreja. Söta saker du fått tag på och hjärtat är så fint. Julpysslade faktiskt lite i helgen...hihi rekordtidigt för att vara jag! Ha en bra vecka! Kram Karin

Malin sa...

Ser man på...då är det legalt alltså legalt att börja juldona lite...Sydde ett sådant hjärta förra julen men har haft det framme hela tiden...har bara vänt texten innåt...hänger så käckt i vårt ena badrum...
Keramik låter kul och jag är imponerad för dreja har jag prövat på och det sannerligen inte enkelt..blev inte nått...inte ens en tummetott...men är väl som du säger att man måste hitta sin egen metod som känns bra i händerna...

Ha det gott och Kram från Malin

Anonym sa...

Vad mysigt med keramikkurs. Gick på det när jag var liten och vore kul att göra det igen som vuxen...

n o r d i n g å r d e n sa...

Tjigeling, hoppas du inte druknat i leran : ) Jag glömde säga, min kompis med caféet har öppnat en blogg! BAGARSTUGAN heter den, länk på min sida, mycket goda recept som är hennes egna kommer presenteras där! Vi hörs & mailas! Mari.

Skatan sa...

Jasså du har börjat din rackare! Själv ligger jag lågt med julandet ännu en tid. Fast jag måste erkänna att det rycker lite i mig när jag ser allt pyssel som tar form och fart här ute!!

Sov gott :)

Anonym sa...

...du har mail: ) Mari.

Anonym sa...

Otroligt vilken härlig sida du har! ;-)

Anonym sa...

Hej Svejs!

Vad mycket fint du har på bloggen. Det känns som om det var länge sedan jag var här av någon konstig anledning, jag som gillar din blogg så mycket.

Massor av fina loppisfynd du gjort. Vad fin bjälke eller om det är en balk ni har vid köksbänken med spottar i.

Ja jag tycker att det mesta är såå fint hos dig.

I helgen ska min man göra klart det absolut sista i köket. Vågar ju knappt skriva det för då händer väl något. Köket är ju väldigt litet så egentligen är det ju löjligt att det tagit en sådan tid att få allt klart.

Jag ska börja fota i helgen och sedan kommer Grand Final. Det kommer nog bli massor av bilder och super lite text

Ha en jättebra helg

KRamar LEna

Jennyshemochharmoni sa...

Vad härligt att du har börjat med julpysslet! Jättefint! Härlig fynd du gjort på Jysk också! Gillar den skarpt. Ha en riktigt bra helg! KRAM