tisdag 20 januari 2009

Formex mässan

Hej på er! Nu sitter jag hemma i snöyran efter besöket i Stockholm. Min resa gjordes med buss okristligt tidigt fredag morgon men det var rätt skönt att sitta och slappa i bussen på väg ner till Stockholm. Eftermiddan tillbringade jag själv på stan med lite shopping och ooops va fort tiden gick. Träffade min kompis Malin, med företaget Grönt Kalas, som jag pluggat med för 15 år sen..oj, va tiden går...och tillsammans med henne besökte jag Formex. Vi tillbringade heela lördan, så länge det var öppet, på Formex. Min favorithall var C-hallen...som vi kom till sist och där blev jag tokinspirerad av bl.a House doctor, Madam Stoltz och många, många fler! Fortsatte i C-hallen söndag förmiddag. Efter så många intryck och många utställare så minns jag ändå knappt vad jag sett... :)

Kvällarna tillbringades på restaurang intagandes av en mumsig måltid..ni vet ju..jag är ju livsnjutare :) Först ögongodis på dan och sen goood mat på kvällen! :) Hann träffa en fd arbetskompis för fika på söndag eftermiddag oxå och kika lite mer i butiker!

Här kommer lite trädgårdsinspiration! Egentligen får man ju inte fota men jag frågade utställaren, Homemaker, om det gick bra och det gjorde det absolut. Hennes försäljning gick främst ut på att sälja fasadflaggor med diverse motiv men det var trädgårdsdelen jag blev inspirerad av så här inför våren! Se nedan:







Skulle ha träffat Vita ranunkler en sväng men vi hann inte med oss! Pratade lite med Lina Gardelid som tillverkar krejsi kards och Anna med bloggen Annas vita hjärtan, jättetrevligt!
Ha en fin vecka!
Kram :)

25 kommentarer:

HWITA DRÖMMAR sa...

Va roligt att besöka Formex! Ja, det är lite roligt att Jalla Jalla pappan faktiskt driver ett loppis på riktigt..jag blev riktigt paff:) Måste fråga vad du fotar med för kamera, du tar jättefina bilder! Kram Maria

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilka fina bilder du har lyckats ta, proffsigt, det är ändå en viss press att fota där... mycket trevlig trädgårdsinspiration fr den firman, läckert med ranunklar i trälådan och den där bålen el vad det var i den stora syltburken...Grönt Kalas ja, så var det din kompis firma hette. Häftigt ämne och vilken kul idé av henne!

Tack för titten av den vackra montern!

Vem vet, kanske du kommer hem till mitt kök ngn gång, du kan vi livsnjuta och frossa ngt gott tillsammans: )

Mari.

Viola sa...

KAN TÄNKA MIG ATT DET VAR ETT ELDORADO, SKULLE VÄL BLIVIT HELT SNURRIG UTAV ALLA INTRYCK, TACK FÖR DOM VÅRINSPIRERADE BILDERNA,

DOM BEHÖVS VERKLIGEN IDAG NÄR VI YTTERLIGARE EN GRÅ REGNING DAG HÄR NERE, VÅREN KÄNNS JUST NU VÄLDIGT LÅNGT BORTA,

HA EN BRA VECKA OCH SKÖN KVÄLL, KRAM VIOLAN

LantlivsAnette sa...

Åhhh vilka fina bilder från mässan..Du fick en trevlig s-holms tripp, det lever man länge på.
Ha nu en fin kväll
Kraam Anette

Anonym sa...

Formexmässan...det skulle vara något att sätta tänderna i!! Förstår att intrycken blir många! Så himla fina bilder. Såg mycket som skulle passa perfekt i min trädgård. *fniss*
Ha en skön kväll!
Kram
Helen

Prinsesse Elin sa...

Høres kjempr kul ut å være på messen. Bildene var kjempefine.
Å det er jo så kul og treffe andre bloggere.
Her snør det og snør det og stopper det ikke snart, Designe Ja da snør denne prinsessen inne. he he
God klem:O)

Anonym sa...

Ryktet säger att det ska vara väldigt tredigt med vitkålskrukor. Är det något du såg på Formex?

Kamomilla sa...

Den mässan vill jag besöka en vacker dag!!

LillaFlisan sa...

Jösses Amalia vilka underbara bilder du bjuder på!!!

Jag blir ju helt sjuk nu av vårkänslor!!!!

Din blogg är så fin!!!

Stor kram


Flisan

mitt skärgårdsliv sa...

Så fina bilder du visar. När man ser dessa vill man att det snart blir vår och man får fixa i trädgården! Ha det bra!

Tulipa sa...

Hej!
Man suger verkligen i sig alla mässbilder, för fastän man var där så är det så mycket man inte såg även om man kanske faktiskt såg det!
Kort och gott...det blir för mycket av det goda för hjärnkontoret!
Gillar dina bilder.
Har ett svagt minna av att jag passerade denna monter...

Trevlig kväll!

Kram Mariette

Majas skafferi sa...

Hej!Vilka fina bilder! Gillar grönt som färg på trädgårdsdetaljer. Jobbar alla bloggare i affär eller :)?? Eftersom de besöker formex? Vill också.. ja,själv får jag hålla till godo med "Din trädgård" I Örebro,den ger en hel del inspiration den också!

MiaMaria sa...

Hej

Vilken härlig helg du haft...du har hämtat hem massor av inspiration kan jag tänka mig...

Härliga bilder från mässan.

Ha det så bra denna veckan!
MiaMaria

millandante sa...

Vilka fina bilder!!!
Det låter som en riktig livsnjutarhelg!!!
Kram

Kristin sa...

Hej du! Tack för din gulliga kommentar hos mig! :-) Jag kan verkligen rekommendera kökshanddukarna från ikea, de är stadiga och påminner mkt om linne (fast jag tror det bara är bomull). Inte alls dålig kvalitet som det ibland kan vara på billiga kökshanddukar.

Häääääääärliga bilder. Jag får sån himla lust att det ska bli vår nu, så man kan shoppa loss på härliga vårprylar!!!

Kram!

Sofia på Me and my home sa...

Rolgit se lite bilder från mässan - fast att jag var där :) Kanske stötte vi på varann - var också där på lördagen!
Må så gott, kram Sofia

Lilla huset på prärien sa...

Så mycket fint! Förstår att du blev inspirerad, jag hade mer än gärna varit där också :) Superfint ser det ut! Vad fick du shoppat för någonting?

Ska in och kolla Grönt Kalas nu och sen är det dags att fika med mina barn *ler*

Kram Jenny

Anonym sa...

Skoj att få besöka Formex! Härliga bilder du fått med dig från den också. Ljuvligt med lite vårinspiration. KRAM!

Jenny-jennyshemochharmoni.blogg.se

Gnistrande snö sa...

Så kul att få veta hur du haft det på mässan. Du verkar ha haft underbara dagar med ögongodis om dagarna och god mat on kvällarna :-)
Vilka härliga och inspirerande bilder, nu fick jag alltid lite längtan efter vår och trädgård.

Just det, det var fisksoppa på min bild :-)

Ha en fin fortsättning på veckan!

Kramar
Katarina

Monkan sa...

Aha 1: Nu fattar jag sambandet, du har två bloggar, jag har ju sett "designe" förut och tänkte igår att "värst vilket populärt namn det var" :-) (Det gick lite fort när jag plöjde igenom alla veckans Tisdagstema för att se vilka jag skulle kommentera, så jag hann inte se länken i sidomenyn). Men nu är allt glasklart, här jag varit för länge sen, och beskådat t.ex den fantastiska förvandlingen av ett stelt stereoskåp till en fantastisk skänk!

Jag har ju också gjort om till två bloggar, en blogg för "pysslet" och en för alla fototeman för det har blivit så många temabloggar med tiden. Oj vad många härliga inspirerande bilder du har i din blogg och, Designfrossa... Wow!

Aha 2: Oooh vad det den mässan som var förra veckan! Jag jobbar nära Mässan och sa till en kollega "undrar vad det är för mässa". Tur att jag inte visste, man är ju lite avis på er som får gå :-)

Ahaaaa 3: Du hade också sytt ljuspåsar! :-) Jättefina! Åhhh, är det möjligen såååå, att du har en sån där spejsig symaskin som man kan brodera med?! Det såg jag på Hem 2008-mässan i oktober och jag ska köpa en sån... på årets mässa om inte förr. Min nuvarande vanliga simpla börjar skrutta ihop, som tur är ;-)

Svaret på frågan är ja. Från högstadiet fram tills för 10 år eller så virkade jag ständigt och nu har jag hittat påsar med massa gamla saker som jag gjort och tänkte att jag skulle använda spetsarna till nåt. Då kom jag att tänka på en idé i Jul-Allers, ljuspåsar sydda av gamla lakan, men såna har jag inga (förutom farmors gamla brudlakan men dem sätter man ju inte saxen i!) och själva vitsen med att sy påsarna var att ju "göra av med" lite olika spetsar (fast nu blir jag sugen på att göra nya...). Den modellen jag följde har avsydda hörn, jag funderade ett tag på att göra som du och ha dem "utstickande", det blir lite mer "relaxed" :-)

Mia sa...

Visst var det en underbar mässa, Formex. Så roligt att se mer bilder därifrån, har tittat mig trött på mina egna. :)

Ha en fin torsdag!
Kram Mia

kardemumma sa...

Skoj att du hade det mysigt på mässan.
Vilka fina bilder du har tagit.
Visst var det mycket trädgård...
Man vill bara ta med sig alla underbara blommor och prylar så klart som dom visar på mässan!
Kramar C

Sara sa...

Fina bilder! Jag blir allt avis på alla er som besöker formexmässan, tycker dock själv det är lite långt att åka 60 mil för att komma dit...kram

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Så morro det må ha vært å få vært på en slik messe...
Nydelige bilder du viser, gleder meg masse til vår og sommer...

Ha en koselig dag og helg...

Sara sa...

Tack för gratulationen:)
50 mil!!! Ni e inte kloka haha!!