måndag 13 juli 2009

Köpt på auktion

På förra helgens auktion köpte jag endast ett pelarbord! Kunde inte låta bli..har velat ha ett så länge och inte blev det dyrt heller. Det fanns ju mycket som jag ropade på men fegade ur på i sista minuten för att jag inte kände att jag behövde just de grejorna.

Var även på 2 auktioner i helgen varav den ena i spöregn och det var inte så mycket kul saker så det blev ett besök i loppisen där jag köpte två silverfat, jättefina!
Auktion nr 2 var en helt underbar auktion, gårdsauktion med massor av grejor! Det var såå mycket folk på visningen så man kom knappt runt i huset och man såg knappt sakerna som skulle auktioneras ut. Men..det fanns mycket fint! Tyvärr var det en del uppköpare inblandade, någon på plats och ett flertal via telefon så det var ju kört att bjuda på vissa grejor tyvärr!
Hann inte vara kvar tills auktionen var slut för jag skulle ju på en kul 40-årsfest så det gick ju ingen nöd på mig! Löste inget här heller...antingen har jag blivit varse att jag har alldeles för mycket saker eller har jag blivit snål?! :) Nä men..har kommit på att det är ju bra om man behöver det man köper oxå! :)

Jag gillar kombinationen av brunt trä med zink, rosa och grönt!
Har inte bestämt om jag ska måla bordet, ska få stå till sig lite så
jag får känna efter! Bilderna är fotade med min gamla kompaktkamera, har lite såna bilder på lager men sen tror jag det blir systemkamera som gäller! :)
Glöm inte min utlottning i inlägget nedan! :)

12 kommentarer:

Huset vid ån sa...

Hej svejs! Vad mycket fint du hittat...Det är lite synd med dom där "Uppköparna". Oftast har man ju inte en chans att hänga med om det är nåt man skulle vilja ha...Men det är alltid ett nöje med auktioner...Det hör Sommaren till! Många Sommar Kramar Therese

Fru Ekeby sa...

Hejsan svejsan! Ja auktioner är en av sommarens folkfest. Jag tycker att brunt-zink-rosa-grönt vart helläckert! Ha det bra i sommar önskar fru Ekeby!

Karin sa...

Vilket fint bord - förstår att du inte kunde motstå det! :) Jag är på jakt fter ett litet bord till växthuset (såsom ditt) men ännu så länge har jag gått bet på de loppisar jag har besökt. Ha det gott!


Kram Karin

mylovelygrandma sa...

Hejsan! kul med auktionsbesök :) tycker pelarbordet är jätte fint som det är! speciellt när du har rosa på det! tycker dina ljuslyktor som ser ut som rosor är så väldigt fina :) Kram på dig!

Bibbi sa...

Vilket nätt och fint bord. Förstår att du inte kunde låta bli... Hade ropat in det själv om jag varit där;-)
Låt det stå och bo in sig så känner du sen vad som blir rätt. Så vackert i den bruna färgen och blir lika fint även om du målar det vitt. Så det blir en smaksak.
Kramen Bibbi

Hem och Lycka sa...

Urfint bord och så snyggt med det rosa som mjukar upp det mörka!

kram Mia

Skatan sa...

Jag tror varken du är snål eller för prylstinn. Jag tror du gör som jag ;-) Väntar till dess att rätt tillfälle dyker upp, då rätt sak kommer till rätt pris. För vi vet att det händer och det är just de tillfällena som gör auktioner så himla roliga!!

Kram.

Kamomilla sa...

Du, det där bordet är underbart! Ibland är det bara så rätt att njuta av det mörka träet! Så vackert mot allt annat som är ljust!

Ibland tycker jag att vackra gamla möbler som målats vita försvinner i allt det helvita och tappar sin karisma. Allt behöver inte vara vitt. Istället får det sticka ut och visa all sin vackerhet mot en ljus bakgrund.

Auktion är spännande, men inte här i Finland. Priserna blir helt vansinniga och man kan bara handla om plånboken är tjock som en tegelsten....Men det är kul att se på alla fina saker och drömma...

Vitt o Vältummat sa...

Det är ju extra bra om man hittar något på loppis som har en plats direkt..annars blir det mycket bra att ha saker. Bilderna är ju jättefina trots "fel" kamera.
Ha det bra
Kram/Åsa

Lissboden sa...

Du har gjort en mycket fin färgkombination, tycker jag. Jag tycker att bordet är fint som det är så jag skulle, som du säger, vänta med att måla det.
Visst är det så att man behöver ställa sig frågan ibland om man verkligen behöver allt man köper och var ska man göra av allt.
Förresten, idag när jag skulle köpa dynorna var de slut.
Ha en fortsatt bra vecka!
Kram/Maria

Majas skafferi sa...

Hej! Du är klok du :) Jag får ta lärdom av det du skriver, bara köpa sånt man behöver! Men jag har ju än så länge inte varit på någon sommar-auktion, så jag har väl lite "tillgodo"? Pelarbordet var jättefint! Jag tror att den helvita trenden går mot sitt slut nu.."stora" bloggerskor börjar t.o.m gå ifrån det helvita!/ Ha det bra!

Jenny sa...

Hej!
Visst är det kul med gårdsloppisar, var själv på en förra sommaren o fick med mig lite fynd hem.
Det där bruna bordet är jättefint!

Ha en skön kväll,
Kram Jenny