torsdag 28 maj 2009

Min keramik

I måndags fick jag hem det senast nyglaserade från keramikverkstan. Det blev en vit "kollektion" i olika modeller. Ikväll har jag oxå varit på keramikkurs och gjort en mugg, en skål och 2 vitlöksrivare, det tar ju ett tag innan det blir klart eftersom det ska torka, sen skröjbrännas, glaseras och sen brännas igen. Dessutom måste man ju få en full ugn så det lönar sig att köra ugnen.

Här får ni se vad jag gjort..


En serie muggar med hjärtan på, både med och utan
handtag. Längst bak till vänster står även en mjölkkanna.
Jag gillar att de är lite olika men ändå passar ihop.




En av muggarna i närbild.





En skål för godis eller matskål till lill-signe.





Mjölkanna där prickarna ovanför o försvunnit
i glasyren :)




En lyckomugg!





..och slutligen en vitlöksrivare.
Man river vitlöken mot det skrövliga i botten på
skålen och häller på dressing och blandar ihop.
Sen kan man hälla direkt på salladen.
Stänkte blått och rött i denna men de blå prickarna syns knappt.


Nästa vecka ska jag gå på keramikkurs i 3 hela dagar! Då hinner vi få mycket gjort! :) Det ska bli jättekul!

Ha en härlig helg! Det verkar ju ska bli riktigt sommarväder i hela landet!
Kram :)

tisdag 26 maj 2009

Blomster och gamla fönster

Jag gillar att spara lite udda saker...som till exempel ett takfönster som plockades bort då vi bytte tak, strax efter vi köpt huset.
Har sparat fönstret sen dess och tänkte ha till dekoration..det har stått ute länge så det växer till och med mossa på..men jag gillar det! :)

Ifjol hittade vi lite delar till en vedspis som var nergrävt på gården..får se om jag kan göra nåt av det.












Ikväll har jag stått och staplat ved i ett antal timmar, helt okej tills det började regna. Är ju så envis så jag staplar på för att se vedhögen minska...då kom det ett lass till...inte lika kul att börja om igen.. :)

Fick hem lite keramiksaker igår oxå..jättekul! Den här gången känner jag mig lite nöjd över att det är saker som jag faktiskt kan använda. Ni ska få se framöver!

Kolla in det smarriga receptet på rabarber och hallonkaka hos Hem och Harmoni, det var ju där jag sett det! Tack Marie för att du påminde mig! :)

Ha det gott! :)

söndag 24 maj 2009

Rött och vitt

Ja, det är fortfarande mina favoritfärger! :)
Hittade en duk hos H&M Home som jag var tvungen att köpa, en sån som jag alltid kommer att gilla och ha nytta av. Den passar både i köket och på altanen.


Gillar även de tryckta siffrorna som är måttet
på duken.




I köket..




Kolla in kökshanddukarna som jag fått av en kompis, superfina!
Otroligt nog passade de exakt till duken jag köpt! Tack snälla! :)




Häromdan damp även den här broschyren från Ikea
ner i brevlådan! Verkligen somrigt och inspirerande!

Hoppas ni haft en härlig helg! Vädret har ju varit lite nyckfullt men fint mellan varven. Jag har faktiskt fått mycket gjort för en gångs skull...har inte stressat upp mig och undrat om jag ska hinna utan bara gjort det jag ska...sista fönstertvätten, målning av stolar, gräsklippning, tvätt och sköna promenader!

Veckan som kommer blir det två keramikkvällar, det ska bli kul! Sen är terminen slut för i år men jag och en kompis ska gå en extrakurs på 3 dagar innan det blir sommaruppehåll!

Ha en bra vecka! Kram :)

torsdag 21 maj 2009

Mellan hägg och syren

Här har häggen precis slagit ut i dagarna! Sen kom det regn och det luktar såå gott av häggen!
På förmiddagarna har vi haft fint väder de senaste dagarna i alla fall så man har hunnit vara ute lite. Den här tiden mellan hägg och syren är min favoritårstid! Det är såå fint ute!

Nu har jag äntligen haft en lugn vecka och äntligen har jag fått tid att måla på mina stolar som jag slipade för ett tag sen.

Hoppas ni får en härlig helg! Själv ska jag jobba imorrn men är ledig lördag och söndag. Då blir det mer målning och fönstertvätt m.m.


Hämtade famnen full av doftande hägg.




Åh, va somrigt det känns att få sätta ut "buketter"
i kannor!




Den lilla nyfikna katten var såklart med som vanligt
när jag fotar! :)




Lite dekoration på farstukvisten.

Ha det så bra! :)

måndag 18 maj 2009

Försmak av sommar

Ja, det fick man verkligen igår. Solen sken från en klarblå himmel hela dan och det var riktigt varmt! Satt i solen mestadels hela dagen! Hade tänkt att jag inte skulle göra nånting och bara ta det lugnt efter en fullspäckad vecka men har man hållit igång hela veckan så är det svårt att sitta still. Jag satt nog lite för mycket i alla fall...för röd blev jag av solen...glömde ju solskydd.

Veckan har varit fullspäckad både av mindre roliga och mer roliga saker men mest det senaste! :)
Det som varit kul är att jag var bjuden på middag hos en kompis i veckan tillsammans med en annan tjejkompis och det var ett tag sen vi sågs alla tre så tiden sprang iväg, vi hade massor att surra om och vi blev inte klara :) Har varit på keramikkurs i veckan och sen varit på superbra föreläsningar genom jobbet om hur man bemöter andra människor och det var både tänkvärt och roligt. Vi både skrattade och grät! På kvällen var vi kvar på middag, underhållning och dans, riktigt trevligt och sent blev det.

I lördags var det ju matstafett så då donades det en del inför det. Vi hade efterrätt och jag gjorde en favorit i repris, citronglass, den är såå god!
Vi bor ju vid älven och lustigt nog så hamnade vi hos folk boende vid älven hela kvällen. Började kvällen utanför stan med förrätt och sen tog vi oss längre in i stan och sen sist hem till oss.
Träffade både kända och okända människor och det var trevligt! Efteråt tillbringade vi kvällen på disco och minglade runt och förhörde oss om var andra varit under kvällen.

Igår hängde jag ut tvätt för torkning för första gången i år, det är sommar!



















Idag är det lika fint väder som igår, härligt!

onsdag 13 maj 2009

Längtan efter sommar och värme

I brist på nytagna bilder så har jag rotat lite i mitt arkiv för att hitta den rätta sommarkänslan.
Just nu är det ju för all del rätt så soligt men kallt och blåsigt, det som är positivt med det är väl att det inte exploderar allt för snabbt med grönskandet. Man vill ju hinna va med och se allt som händer. Det är ju den härligaste tiden nu..i alla fall enligt mig. Fåglarna kvittrar dygnet runt och allt blir som nytt igen ute. Härligt!


En fika i skuggan med jordgubbar, jordgubbssaft
och bullar! mmmmm....




En inredningstidning att drömma sig bort i till
fikat är ju inte heller helt fel.




Visst längtar man!?! :)

Ha det gott så länge!
Kram :)

söndag 10 maj 2009

Lite allt möjligt

I helgen har jag gjort lite allt möjligt. Fönstertvätt, träning, städning, tvättat, slipning av två gamla stolar, rensat en rabatt m.m.
Var faktiskt ledig 3 dagar! Jätteskönt...men nåt som är typiskt mig är ju att genast ruta in helgen i en massa saker som jag borde hinna då jag är ledig sååå länge.
Det slutar bara med att jag inte alls får såå mycket gjort utan vimsar omkring och får dåligt samvete för allt som jag inte gjort. Puh! Nu när jag läser vad jag skrivit så...hmm..jag har nog hunnit ganska mycket ändå! :)

Har faktiskt gjort trevliga saker oxå som att gå på stan och fika med kompisar och gått lite i butiker och shoppade lite, tog en promenad och har suttit i solen till och från.


Köpte lite fler penséer. Små söta rosa-lila-vita.





Solen skiner, härligt!





Älskar zinkhinkar och särskilt de här gamla
hederliga.





Hittade det här underbara fågelbadet i betong och
dessa 3 betongrosor i helgen, gillar dom jättemycket.

Hur har ni haft det i helgen? Är ni som mig?..planerar alldeles för mycket och gör alldeles för lite eller tar ni helgen som den kommer?

Nästa helg.....då...... ska jag försöka att inte boka något..då kanske jag blir glad för det lilla jag ev hinner! ...ja förutom matstafetten då förstås:)
Kram

onsdag 6 maj 2009

Mårbacka

I väntan på att mina 30 pelargoner ska växa på sig så kunde jag inte låta bli att köpa 2 nya frodiga Mårbacka-pelargoner. De lyser upp här hemma.


Idag fick jag besked om vilken maträtt vi ska laga till på matstafetten!...säger inget här och nu om vad det blir för då blir det ju ingen överraskning för er andra som kanske läser här och ska på matstafetten! Det ska bli såå spännande att se var man hamnar under kvällen och med vilka!
Kul att bli överraskad med maträtter oxå! Jag vet var vi ska på förrätt i alla fall och det är hos några vi inte känner, det blir kul! :)











I övrigt planerar jag en liten planteringsplats lagom till plantering av sommarblommorna...ser fram emot att se hur årets sortiment på sommarblommor och perenner kommer att se ut!
Har satt frön för luktärtor i alla fall och har även krasse och rosenskära som jag ska plantera frön för, är lite sent ute men det löser sig nog!
Ha en fortsatt fin vecka!
Kram :)

måndag 4 maj 2009

Vårfärger

Hoppas ni haft en härlig helg! Min helg bestod av att vara ute i solen och rensa lite i rabatterna men även att bara sitta ute och ta det lugnt! Vädret var ju kanon!

I övrigt så har vi haft två firanden i helgen, av en 5-åring och en 30-åring. Det blir ofta så för oss...flera kalas åt gången! Trevligt! 30-åringen lurade vi iväg på en gemensam grillmiddag och sedan fick hon åka på spa med sin man medan vi andra var barnvakt.

Nästa helg blir det lugnt men helgen efter är det dags för matstafett igen! Det ska bli kul! :)



Köpte några härliga skålar, s.k. latteskålar, för ett tag sen!
..inte för att jag behöver dom men jag kunde inte låta bli..
tror det var de härliga färgerna som lockade! :)
Ha en bra vecka! :)