tisdag 28 juli 2009

En glimt av köket

Det har inte blivit så mycket inredande och målning av möbler och sånt som man kanske borde få gjort under semestern, har kommit av mig lite. Men fotandet kommer jag inte av mig med..det pågår heeela tiden! :)


Ni får nog stå ut med lite motiv som ni redan sett förut men fotade på annat sätt än tidigare.


Sköna kvällar har det varit i alla fall trots vädret. Man hamnar på altanen, pratandes med sina grannar till långt in på nätterna, är ju bara trevligt! Blir lätt att man ränner på stan oxå och fikar med kompisar!..det är ju oxå trevligt! ...kanske man besöker nån auktion i dagarna oxå!










Ha en bra vecka allihop! Kram :)

måndag 27 juli 2009

Vinnaren i ROS-tävlingen är....



... Camilla, med bloggen Trädgårdsliv & Design!

Grattis till dig Camilla som vann de vita ROS-bokstäverna!
:)
Titta in i hennes blogg med vackra blomster och trädgårdsbilder!

Ha det gott!

torsdag 23 juli 2009

Blomsterprakt

Hallå där! Efter flitigt bloggande blev det lite paus! Vi passade på att åka omkring lite ute vid kusten då det blev lite bättre väder. Har inga bilder att visa därifrån just nu..kanske senare.
Inte har det väl varit nåt speciellt fint väder, snarare halvdant... har solat vid tillfälle, läst en bok, tittat runt, ätit på restaurang och shoppat lite....och fotat såklart :)

Nedan visar jag lite blomster från min farstukvist! Nu tänker ni kanske....men varför fotar hon inte bara rakt av över hela farstukvisten så man ser hur det ser ut...men...det är ju så tråkigt!
Jag gillar ju detaljer så därför får ni se detaljerade bilder från blommorna istället :)








Såå roligt att så många vill vara med i min utlottning av ROS-bokstäverna! Snart är det dragning..2 dagar kvar!

Ha en fortsatt fin vecka och Trevlig Helg på er!

Kram :)

fredag 17 juli 2009

Blickfång

Hej, hej! Hoppas ni har det bra därute i sommarvädret! De senaste dagarna har bestått av lite utflykter, träffat kompisar m.m. Det har varit middagsbjudningar till långt in på nätterna med båtåkning och även badning. Simmade över älven häromnatten..puh...härligt!

Ville bara titta in och säga hej till er och visar lite bilder från den övre hallen!



















Ha en härlig helg!
Kram :)

tisdag 14 juli 2009

Nytt tillskott från keramikverkstan

Har många keramikalster som jag väntar på som ska brännas efter glasering, hoppas att de snart är klara! :)
Fick med mig en färdig produkt vid senaste besöket, en liten liten skål som passar bra att lägga en liten ros i. Man får verkligen passa på att njuta av det som finns i trädgårn nu. Vissa växter blommar ju iofs om, som rosen här nedan, det känns ju bra!

Var på rundvandring i en arbetskompis trädgård igår och oj va många fina planteringar hon hade..men så hade hon dubbelt så stor tomt som mig oxå!..men inspirerad blev jag! Hon hade så fina rundade rabatter med fina stenar runtom. Stenar gör verkligen jättemycket!
Besökte även en annan kompis som gjort en fin rundad gång med grus in till sitt hus med fina stenar som kantade gången, oxå inspirerande!


Ena sidan på skålen har ett bulligt hjärta...




...och den andra sidan har LIV inristat i sig.




Närbild på det bulliga hjärtat.


Ja, som ni märker så duggar inläggen tätt nu.. är lika bra att passa på då det finns lite bilder att ta av!
Ha det bra! :)

måndag 13 juli 2009

Köpt på auktion

På förra helgens auktion köpte jag endast ett pelarbord! Kunde inte låta bli..har velat ha ett så länge och inte blev det dyrt heller. Det fanns ju mycket som jag ropade på men fegade ur på i sista minuten för att jag inte kände att jag behövde just de grejorna.

Var även på 2 auktioner i helgen varav den ena i spöregn och det var inte så mycket kul saker så det blev ett besök i loppisen där jag köpte två silverfat, jättefina!
Auktion nr 2 var en helt underbar auktion, gårdsauktion med massor av grejor! Det var såå mycket folk på visningen så man kom knappt runt i huset och man såg knappt sakerna som skulle auktioneras ut. Men..det fanns mycket fint! Tyvärr var det en del uppköpare inblandade, någon på plats och ett flertal via telefon så det var ju kört att bjuda på vissa grejor tyvärr!
Hann inte vara kvar tills auktionen var slut för jag skulle ju på en kul 40-årsfest så det gick ju ingen nöd på mig! Löste inget här heller...antingen har jag blivit varse att jag har alldeles för mycket saker eller har jag blivit snål?! :) Nä men..har kommit på att det är ju bra om man behöver det man köper oxå! :)













Jag gillar kombinationen av brunt trä med zink, rosa och grönt!
Har inte bestämt om jag ska måla bordet, ska få stå till sig lite så
jag får känna efter! Bilderna är fotade med min gamla kompaktkamera, har lite såna bilder på lager men sen tror jag det blir systemkamera som gäller! :)
Glöm inte min utlottning i inlägget nedan! :)

söndag 12 juli 2009

Somrig utlottning hos mig!

Hoppas ni har en bra sommar därute! Vädret har ju varit riktigt fint i helgen!

Har ju lovat er en utlottning sedan ett tag tillbaka och nu blev det inte den utlottning jag tänkt från början så därför har det dröjt lite.

Kompenserar med att lotta ut 3 bokstäver som jag valt att bilda ordet ros med! Passar bra just nu tycker jag med blommande rosor i trädgården. Rosorna på brickan kommer från min trädgård!

För att vara med i utlottningen så skriv en kommentar i detta inlägg! För att ha en extra chans att vinna, länka till tävlingen!



Hoppas ni har tid att titta in trots semestertider!
Du har möjlighet att delta i utlottningen fram till 25/7!
Lycka till! :)

torsdag 9 juli 2009

Underbara pioner

Har tyvärr inga egna pioner men fick ta några hos en bekant och det gör jag ju gärna! Pionen är nog min favoritblomma, den är som en maffig ros fast finare! ..och så luktar de ju så gott, i alla fall de som jag fick. Önskar att de blommade längre bara...

Nu har jag även fått liiite kläm på hur min kamera funkar...blev sååå lycklig när jag fick till bilderna som jag ville...vet inte hur jag kom på det..helt plötsligt så blev det bara bra och då tokfotade jag allt möjligt så risken är att det kommer att komma inlägg här var och varannan dag ett tag framöver..måste ju göra nåt med mina bilder! Det var jätteroligt att gå runt och fota! Vet inte om jag gör som man ska men man ska ju leka med kameran har jag hört för att lära sig och komma framåt!...men ska även kolla med en kunnig tjej nån dag för att höra hur man egentligen ska göra! :)

Här kommer i alla fall lite pionbilder till att börja med:



















Till helgen då blir det auktion igen, ska bli kul!....
Vi ska även på 40-årsfest, ännu roligare! :)...åsså kanske nån auktion till..vi får se!

Ha en trevlig helg!


Kram :)

onsdag 8 juli 2009

Min gamla dörr

Nu när det är så regnigt ute så vill jag inte att mitt planteringsbord ska bli blött och förstört så det får pryda altanen istället. Borde kanske skaffa en dörr som jag är mindre rädd om för att ha som planteringsbord istället... :)

Blev lite sugen på att göra en krans att hänga på dörren för det såg så tomt ut. Gillar formen på syrenbladen så det blev en sån krans, lite yvig och stor kanske men.. bladen påminner mycket om lagerblad förresten. Det är himla kul att göra kransar..måste nog ta och göra nån fler..

Igår blev det en riktig mysdag...först ett besök hos frissan...en nybliven mamma m bebis kom på besök till lunch och sedan bar det iväg på fika med en barndomskompis på ett jättemysigt fik utanför stan, gammalt hus med pärlspont, spröjsade fönster och gammal inredning...glömde tyvärr kameran hemma men nästa gång ska jag fota där.












Hoppas ni har det bra därute! Tack för att ni tittar in!
Kram :)

söndag 5 juli 2009

Rabarber och lite annat..

Ja då var värmen över för den här gången..suck...men det har ju ändå varit rätt så fint väder i helgen!

Idag har jag jag varit på min första auktion för i sommar, trevligt! Gjorde inga superfynd men det är alltid trevligt att vara på auktion i alla fall, det är så härlig stämning och det är kul att kolla in vad saker går för, prismässigt alltså! Även om man tittat på visningen så tycker jag ofta man missar något ändå som man blir sugen att ropa på. Löste ett litet pelarbord bara och ropade på några fler saker bara för att jag kommit igång och tyckte det var kul men det blev inget mer köpt. Köpte däremot jättefina linnehanddukar på en liten marknad som jag besökte.
Ni får se vad jag köpt en annan dag! :)

I fredags kväll/natt tog vi det obligatoriska nattbadet i älven med grannen!..första semesternatten. Vi var i vattnet ganska länge faktiskt, riktigt skönt!

Ikväll har jag även suttit och läst på om min nya kamera och fotat lite men jag och kameran är inte riktigt överens än så ni får fortfarande se bilder fotade med min lilla kompaktkamera! :)

Visst är det vackert med rabarber?!





















Måste bara visa vad jag fick av mitt besök från Finland häromdagen!
Marimekko-servetter, jätteläckra med jordgubbsmönster,
inköpta i Finland såklart tillsammans med den söta matchande handduken!
Tack Marie m familj! Du vet vad jag gillar! :)

Kram :)

fredag 3 juli 2009

Sommar

Nu har det verkligen varit en härlig tid med underbart sommarväder! I skrivande stund så har det precis börjat regna, det är jämngrått på himlen...trist..nu har man ju vant sig vid det härliga vädret och dessutom kommer ledigheten nu!..hoppas sommaren kommer tillbaka!

I onsdags hade vi en riktigt trevlig kväll med vårt Finlandsbesök. Vi bjöd på somrig middag med lax, färskpotatis, sallad och såklart norrländsk öl och vitt vin. Jordgubbar och glass i efterrätt.
Vi svalkade oss i skuggan och gästerna fick sig ett uppfriskande bad i älven. Vi tittade på gamla kort och mindes tillbaka till tiden 93-94 bland annat då jag och Mari gick en utbildning tillsammans. Det var jättekul att träffas, hoppas det blir snart igen! :)

















Ha en skön helg och en kommande fin sommar!
Kram :)