onsdag 2 februari 2011

Inspirerande böcker

Jag gillar att samla på mig böcker som inspirerar, särskilt såna som handlar om gammal bebyggelse och gamla traditioner. Såna böcker lessnar jag aldrig på. Det är ju inte bara bilderna som inspirerar, är ju intressant att läsa oxå. Gillar att ha såna liggandes framme.


Den här underbara boken kan jag verkligen
rekommendera.
Framsidan på boken lockar mig absolut att
öppna den och få se mer.



De här två är skrivna av min "favorit"
Lars Sjöberg. Underbara böcker.
Jag kan inte sluta fashineras av att han äger
nio hus och en kyrka och allt jobb han lagt ner.
Skulle vilja besöka husen.



Den här köpte jag på rea förra året.
Älskar hälsingegårdar som den här handlar om.


Just nu följer jag en tv-serie som gått på svt1 nyligen "Famna livet". Har snart sett alla avsnitt på svt.play. Det är en familjesaga om en familj från Sörmland i mitten av 1800-talet och handlingen utspelar sig fram till ca 1920. Serien innehåller romantik, tragedi och historia.

Dagens tips alltså! :) Ha en bra dag!

20 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Men tack, för toppentips!! Alla böckerna ser så vackra ut, jag vill ha dem alla! DEn där husbibeln ser läcker ut, jag älskar också Hälsingehus! Och tv-tipset, det visste jag inte, det ska kollas upp- lät som en jättebra serie! Mari.

Norrfrids Eija sa...

Husbibeln har jag i min hylla, den är så vacker! De övre av Lars Sjöberg har jag inte skaffat än, men blev sugen på Lars senaste bok när jag bläddrade i den på bokhandeln. Så vackert! Vilken eldsjäl! Grämer mig fortfarande att jag missade hans föreläsning på tingshuset....

Malin sa...

härliga böcker med fina bilder i kan jag tänka mig. Jag är en sån där bokreanörd och älskar att komma hem med stooora böcker och då ofta kokböcker som jag senare aaaaldrig öppnar och använder.
De inredningsböcker som jag har är mer inriktade på svensk designhistoria och arkitektur av modernare slag. Ha en nice dag i solen, kram malin

Malin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Zinkhjärtat ♥ sa...

Själv älskar jag mina trädgårdsböcker och har dem liggandes framme!

Stor Kram Annelie ♥

Annas skattkammare sa...

Tack för tipsen, ser ut som härlig läsning i min smak!
Kram /Anna

Jenny sa...

Fina böcker,den första har jag oxå, vilka vackra hem och bilder det är i den:)

Ha en fortsatt bra dag!

kraam Jenny

Anonym sa...

vilka spännande böcker! måste kolla in dem!
Böcker är absolut fina inredningsdetaljer som du säger! Vackra att ligga framme för ngn att bläddra lite i!

Kram p.

Anonym sa...

Brat ips på fina böcker.

JAg förstår precis vad du menar med alla vackra bilder och bra läsning. Jag älskar mina inredning och trädgårdsböcker och nui innan utesäsongen sätter igång är verkligen en tid då jag kikar mycket i dem.

Ha en bra vecka

Kram Lena

Skogslyckan sa...

Böcker är en ständig källa till inspiration. Man tar fram dem och inspireras gång på gång...Du hade några där som jag blev nyfiken på,
får kolla på Bokus om de finns där.
Kram Pia

Radhusdrömmar sa...

Tack för tipset, gillar att kika in på svt play och kolla på program som jag missat.

Kram!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Den serien har jag helt missat, då är svt play jättebra. Vackra böcker, såna kan man titta i om och om igen.
Kramar
AnnaMaria

mylovelygrandma sa...

Hejsan! Tack för fina tips! snart är det ju bokrea igen. Då kan man slå till utan dåligt samvete! Jag kanske med borde tipsa om några böcker kom jag på nu.. :) Kram!

Lundagård sa...

De mittersta böckerna känner jag till och har den ena men de två övriga har jag inte sett. Famna livet låter verkligen som något jag gärna skulle se! Tack för tips x 2! :-)

Unknown sa...

Här har du en till bokälskare, har dock inte sett den översta boken men den såg verkligen intressant ut.

Husbibeln har jag lånat otaliga gånger på biblioteket medans jag fortfarande bodde i Borlänge. Den och ett antal andra böcker mer eller mindre bodde hos mig ett tag. ;-)

En som handlade om allmogemålning lånade jag så många gånger att jag kände mig tvingad att hitta en. Eftersom den var gammal fick jag söka den på en internationell bokdatabas och hittade den slutligen för en, i mina ögon, skitsumma på en liten bokhandel i Australien.

Gud så glad jag var när den blev min. =)

I dag har vi rent ut sagt pissväder, det var isgata ut till bilen och regnet strilade ner på isen dessutom vilket gjorde att man var livrädd för att ramla och bli blöt.

Ska ta dagens latte och krypa upp i fåtöljen en stund och mysa för mig själv.

Ha det mysigt du med!

Kraaaaaaaaaam

linnea-maria sa...

Jag har läst några av böckerna du tipsar om och de är verkligen underbara! Det är sån stämning i fotografierna. Kram /Therese

Livet på Vestergård sa...

Vad bra att få lite boktips!
Fönstret du funderade över hos oss är ett fönster mellan vardagsrum och kök. De fick lämna kvar när vi byggde ut huset :)
Kram Kicki

Lissboden sa...

Visst är det härligt att titta i böcker med gammal byggnadstradition. Jag har också en del sådana och det är bra om de ligger framme så att man kommer ihåg att titta i dem lite oftare.
Jag håller med dig om att gamla Hälsingegårdar år så fina.
Må så gott och jag hoppas att du kan åka skidor i helgen!
Kram från Maria

Unknown sa...

Hej, jag igen...nu vill jag bara önska trevlig helg! ;-)

Vädret är totalförbytt till snökaos och under allt ligger den där glansisen, jaja vädrets makter rår vi ju inte på. *hihi*

Ha de mysigt nu i helgen!

Kraaaaaaaaaaam

Unknown sa...

BLOGGTIPS SÖKES!

Äh jag igen, kom just på en sak.

Jag vill gärna ha bloggtips på folk som har lika typ av smak i inredningen som du har. Alltså inte bara vitt utan lite färger och framför allt lite gammaldags saker.

Och om någon annan läser detta och har tips får ni gärna komma med dem till mig på min blogg, håller på att städa lite bland de bloggar jag läser och skulle vilja ha mer tips på inredningar som överensstämmer med mig egen och just Designes gör det i mångt och mycket.

Förlåt att jag använder din blogg som annonsplank, hoppas jag är förlåten! ;-)

Kraaaaaaaam igen