måndag 31 januari 2011

Det gröna flyttar in

Min gröna kommod som inte riktigt haft någon plats fick tillfälligt flytta in i köket efter nyår och den får nog stå kvar där. Det kan behövas lite grönt mot allt det vita. Matchar inte alls tapeten men just det tycker jag gör att det blir fint. Jag vill inte ha för välmatchat, är roligare om något sticker ut.


Den är verkligen sliten och det gillar jag.





Det blev ju även lite grönt på kökshyllan
som matchar.





Kommoden är det första man ser när man
går in i köket.





Den fina margarinlådan har jag fått av min
svägerska. Tack!

söndag 30 januari 2011

Så fin present

För några dagar sedan fick jag en present av 2 av mina vänner J och L, blev såå glad! Tack snälla! Det var en jättefin lykta som jag tänder varje kväll!

Efter det blev det ett besök på Butik Lillasyster med fika och besök i butiken såklart och sen en härlig vinterpromenad i de vackra omgivningarna.


En lykta i betongstuk!





När man tänder den så blir det ett fint
sken genom det vackra mönstret.




Fick ett sånt fint kort oxå med tänkvärd text!
Vattendropparna på bilden bildar små hjärtan.

Hoppas ni haft en bra helg! :)

fredag 28 januari 2011

Lite vår







Lyckades fota denna vackra vårblomma innan den vissnade efter ett dygn :) Köpte den nyvattnad och ställde den i min kruka. Den stod varken varmt eller kallt och jag vattnade den inget men efter ett dygn så hängde den och efter två dygn gått hängde allt på den så det var bara att kasta..tyvärr!

Här är nu plusgrader så vi har lite vårfeeling här mitt i januari :)
Ha en trevlig helg!
Kram

onsdag 26 januari 2011

På kökshyllan


Här står ett fint vykort på Maris hus (Nordingården)
som jag fick av henne förra sommaren! Visst är det fint!



Lite grönt vill man ha nu, det piggar upp!




Min klassiska dalahäst som även har lite
grönt i sig.




Mormors soppterrin har fått komma fram oxå.

Här är kallt idag men solen skiner, härligt! :)

måndag 24 januari 2011

I köket

En dag då det var superkallt ute hade jag lite tråkigt så jag for runt hemma med kameran och såg saker ur andra vinklar än jag brukar. Tänker jämt att jag ska fota med stativ men när man är som mig som kryper runt och hukar och grejar då jag ska fota så blir ju det liiite bökigt :)
Har man väl bestämt vad som ska fotas så är ju stativ bra förstås.
Det blev lite bilder i köket fotade med macro och det var ett otroligt bra ljus den dagen, klart och kallt helt enkelt! Skönt att det börjar bli ljusare så det blir lättare att fota!


Har fortfarande värmande fårskinn i kökssoffan
som är jättesköna att sitta på.



Min älskade kökssoffa som står framför fönstret.




Några favoritkuddar i röd-vit-beige och
blå-vit-beige. Dessa färger förekommer ofta hos mig
både sommar och vinter.



Kortsidan av kökssoffan.





Ovanför köksbordet hänger en lampa som
jag gillar. Ovanpå köksskåpet en loppisfyndad
vit bricka med hjärtemönster.
Här ser man locktaket som vi har i hela huset.



Köksbordet med sina detaljer.

Ha en bra vecka! :)

fredag 21 januari 2011

TREVLIG HELG!










Mina övervintrade pellisar skjuter nu skott i källaren och då får man passa på att ta de små blommor som kommit! Det kanske redan är dags att klippa ner dom?! Varje år funderar jag på om jag ska vattna dom först för att se om de skjuter skott innan jag klipper ner dom eller om jag ska klippa ner dom först. :) Ja, det löser sig.


Nu är det ju i alla fall full vinter och lite skidåkning blir det nog i helgen men ska även besöka min favvo-butik "Lillasyster" och fika lite! :)


Ha en trevlig helg!
kram

onsdag 19 januari 2011

Påfyllt

Ska du ha en kopp?
Ja så säger vi här i norrland då nån kommer på oväntat besök :) Kaffepannan står alltid på...lr kanske inte men det går ju snabbt att fixa i alla fall.

Det var ju lite tomt på mitt kakfat som ni såg häromdan och trist liksom. Kom på vad jag skulle kunna ha på kakfatet, kaffekoppar såklart...så kommer det nån på kaffe så är det bara att hugga en kopp och fylla med kaffe :)
Skämt åsido så var det bara nåt som blev för att jag ville ha lite färg där på fatet. Kakorna kan ju inte stå framme men det kan kopparna!
















Kopparna är ärvda, köpta i butik och på loppis.

Ha en bra dag! :)

tisdag 18 januari 2011

Tomt






Nu är det tomt på bordet i matrummet! Efter julpynt tagits bort så står där tomma fat med glaskupor på och mitt nya maffiga kakfat som jag fick då jag fyllde år.
Det är dags med nåt nytt men vet inte vad än... Känns skönt att få bort lite grejor men nu ser det nästan tragiskt tomt ut. Får se vad jag hittar på.

Ni ser va duken är skrynklig va?! Faktum är att jag tycker det är vackrare med lite skrynklor än välstruket. Välstruket är verkligen inte min grej..varken vad gäller inredning eller mig själv. Kanske beror på att man börjar bli lite skrynklig själv?! *fniss*..närå men jag tycker det blir mer levande med skrynklor..särskilt på linne och bomullstyger. Kanske jag själv ser lite mer levande ut med skrynklor oxå?! :)

Ha en bra dag!
Kram

måndag 17 januari 2011

Ett litet tips

Jag har många väskor och ibland ids man inte byta väska för det är så mycket grejor man ska flytta emellan. Fick ett tips av en kompis att ha en necessär lr liknande att ha de flesta sakerna i som man bara kan flytta över till den väska man ska använda för dagen. Himla bra tips tycker jag..även om jag är bra på att sprida ut lite grejor ändå :)


Här sticker necessären upp ur väskan.




Jag tyckte den var så söt och lagom storlek
till det nödvändigaste :)

Ha en bra dag!

torsdag 13 januari 2011

Solen lyser in...


..i köket!
Ja det skulle man kunna tro, för det ser ju ut som så eller hur?!
Men.. det är faktiskt som så att vårt hus ligger så lågt nere vid älven så vi får knappt nån sol på gården den här tiden av året. Däremot ligger det ett stort gammalt hus högt upp på nipkanten på andra sidan älven och när solen lyser riktigt starkt i deras fönster så blänker det så mycket så det bländar in i vårt kök! Otroligt men sant! Det är bara att tacka och ta emot! :)
Många är redan less på vintern och vill ha vår, särskilt här på bloggarna tycker jag.

Jag älskar vintern och tycker det är underbart när det kommer mycket snö. För mig skulle det gärna få bli snörekord, det skulle jag tycka var mysigt!..det enda jag inte gillar är förstås att vara ute i trafiken då det är snöoväder och halka, det undviker jag gärna.
Nu ska jag passa på att åka så mycket skidor som jag hinner innan snön försvinner och jag tycker tiden går fort till dess. Nån ska ju va tvärtemot alla andra och det är jag! :)

Ha det så bra där ute i snön!

måndag 10 januari 2011

Allmoge och korsstygn

Före jul så var jag så sugen att sy lite korsstygn och det blev ju två linnebeigea kuddar med röda korsstygn på. Efter det så köpte jag en mörkgrå tunika på Kapp-Ahl med röda korsstygn på och då fick jag en idé.

Kom på att jag skulle sy mig en väska som passar stilen på tunikan. Jag har ju tidigare köpt nån sydd tygväska men man kan ju inte bara köpa och köpa så varför inte tillverka själv?!
Det blev en svart linneväska med röda korsstygn och ett hjärta i fårskinnsimitation.
Har även på flera ställen sett, både på bloggar och i inredningstidningar...vantar med korsstygn på..så jag har även broderat på mina vantar :)



Min kudde med korsstygn bakom min väska
med korsstygn på. Istället för att ha dragkedja eller en
knapp som håller ihop väskan upptill så har jag sytt i band
som man kan knyta.



Här är mina vantar som jag haft länge och nu
piffat upp med korsstygn i rött!


Jag tycker det är så klassiskt med korsstygn och jag kommer inte att lessna...skulle jag mot förmodan göra det så är det ju bara att riva bort dom från vantarna.
Tunikan får jag visa en annan gång!
Ha det! :)

söndag 9 januari 2011

Nu grönskar det

Nu när det var dags att slänga ut alla granar så hade en av mina små granar börjat skjuta skott, lite fräscht, nytt och grönt! :) Granar är väl inget nån är sugen att se nu när julen är slut men var bara tvungen att visa min som har varit på tillväxt i helgerna! :)
Nu är julen utstädad, skönt! Det var barr överallt! Skulle behöva köpa lite nya blommor att ställa i fönstren så det känns fräscht!










Hoppas helgen varit bra!
Kram :)

fredag 7 januari 2011

Årskrönika i bilder














Här kom ett gäng bilder från 2010 i någorlunda ordning! Har inte så mycket att berätta till bilderna så ni får hålla tillgodo med enbart bilder!
Nu börjar helgerna lida mot sitt slut, har jobbat en dag här emellan och det ska faktiskt bli skönt med en vanlig helg igen och sen ta nya tag!
Årets första skidtur tog jag igår i snöstormen och det var riktigt skönt. Nu börjar man komma igång!
Tack för att ni tittar in och God Fortsättning på det nya året! :)

måndag 3 januari 2011

Nytt år!


Hej på er! Hoppas ni haft det bra i helgerna! Själv har jag mest tagit det lugnt och ätit god mat och tagit promenader! Min dator är fortfarande inte riktigt kry men jag kommer att vara här mer ofta nu i alla fall! :)
Kul att så många kikat in fast jag haft paus!
Kram :)