tisdag 14 maj 2013

Återblick på livsnjutarresan! :)


 I slutet av maj förra året gjorde ju jag och Eija vår livsnjutarresa i 6 dagar! Det är bland det bästa jag gjort! Vi hade en underbar resa med sååå mycket inspiration så vi höll på att spricka! :) Jag skulle hur lätt som helst göra samma resa igen redan! Jag blir så lycklig när jag ser tillbaka på bilderna och minns hur trevligt det var på alla ställen och så vackert det var och vilken tur vi hade med vädret. Faktum är att 3 av dessa dagar var de varmaste under hela sommaren..vi skojade om det oxå..att tänk om det här är det bästa sommaren har att erbjuda...och så var det upptäckte vi sen! :)


Vi körde raka vägen...nästan...förutom ett fikastopp på vägen...till Staberg där vi mötte upp Mari och fikade och sedan tog hon oss med på shopping. Dag två myste vi ute på hennes gård med en god brunch och besökte Carl Larssongården och loppisar.
 
 
Efter en brakmiddag sov vi gott i den underbara lillstugan hos Mari!
 
 
 
Åkte sedan raka vägen till Sörmland och Julita gård. Såå vackert med alla röda hus och fina planteringar och vi ville ju så gärna bo kvar men hade missat att boka rum på vandrarhemmet.
Men...vi strosade runt länge och njöt och fotade.
 
 
Dagen efter styrde vi kosan mot Billa gård utanför Linköping där Björn & Marcus bor och har sin butik Country Interiör. Vi hade ringt innan och hört oss för om öppettider och Björn öppnade upp för oss och bjöd på fika och berättade om hur det gick till när de bestämde sig för att öppna butiken.
De bor såå vackert och vi satt ute i den här möbelgruppen utanför huset och fikade och pratade lääänge.
 
 
 
Sedan besökte vi såklart den underbara butiken där man kunde köpt med sig ALLT!!!...önskar jag hade haft en släpvagn så man åtminstone fått med sig nån möbel hem..men det blev lite ljuslyktor och annat smått och gott istället!
 
 
Vi var egentligen  helt slut av alla intryck men kunde ju inte missa Gamla Linköping, här på bild samt Vadstena och den underbar loppisen Vadstena Antik som Björn tipsade oss om.
 
 
 
Vi sov gott på Uljebergs Säteri som Björn oxå tipsat oss om. Såå fräscht och trevligt! Bor gärna där igen! :) Vi körde på slingriga, vackra vägar mellan Billa gård och Uljeberg och kunde knappt hålla ögonen på vägen pga allt fint vi såg.
 
 
 
Från Uljeberg gick resan raka vägen till Frida med bloggen Fabulös keramik! Vi hade ringt och bokat med henne innan så vi visste att hon kunde ta emot oss. Vi fikade och surrade som om vi kännt varandra länge. Såå trevligt! Köpte såklart med oss ett minne från henne oxå! :)
 
 
Sedan körde vi vidare och mottogs av en sprudlande glad Mia som även bjudit in Anna-Maria som överraskning, såå trevligt! Vi fikade och surrade och så hade Mia en överraskning...nämligen...
 
 
 
...att hon bokat in oss på besök hos Magnus och hans butik Rost Interiör. En underbar butik med både nytt och gammalt på Almars gård utanför Karlstad. Där gick vi och suktade länge och köpte med oss lite fint. Ja Mia ordnade många fler mysiga besök på loppisar och i butiker.
 
 
 
Sista kvällen så hade Mia bokat in oss hos Sussie som har bloggen Granne med Selma, och ett underbart café på gården.
Svårt att välja vilken av dessa fina koppar med fat som vi skulle välja till fikat ;).
 
 
 
Här satt vi och fikade med Sussie och hennes man Raymond och kläckte idéer och bara kände igen oss i kreativa tankar som vi alla har. Vi blev alldeles upprymda av idéer och ville bara sätta igång direkt. Faktum är att det hela utmynnade i att Eija startade sin Norrfrids gårdsbutik och jag satte igång min keramikverkstad! :)
 
Jag skulle kunna visa huuur många bilder som helst men jag har ju visat alla tidigare i tidigare inlägg så vill ni se mer så hittar ni dom under etiketten "Resor"!

10 kommentarer:

Birgittas Hus sa...

Tack för en massa härliga och inspirerande tips inför sommarens utflykter.
Ha det bra!
Birgitta

Norrfrids Eija sa...

Blir helt mållös och hänförd. Igen. Precis som förra våren efter resan. Tiden från resan till den färdiga butiken var euforisk! Vilken kraft det finns hos eldsjälarna runtom i landet! Tack för att du tog mej tillbaka dit för en stund L!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så roligt det var och se bilder igen, den resan glömmer ni nog aldrig. Jag är glad att jag fick träffa er.
Stor kram
AnnaMaria

Geli sa...

Hello Signe!
Thanks for your beautiful photos of your travel!
So dreamy ...
Happy May!
With love,
Geli

n o r d i n g å r d e n sa...

Ja, vilken livsnjutarresa ni gjorde och att ni började hos mej, lucky me!!! Tänk, dagen jag mötte upp er var den varmaste i landet, Falun hade +27,6c då minna jag! Så kul att får se sin egen veranda i ngn annans blogg, den ser bättre ut här hos sig än i verkligheten! :) Återigen blir man påmind om hur bra det är att blogga, att kunna gå tillbaka och se vad man gjorde, hur man dukade, vilka färger man hade på blommor den julen, den sommaren etc, en mycket bra inredningsdagbok! Ja, man kan verkligen bli överinspirerad av allt vackert det finns att se, den där turkosa väggar med keramiken på , läckert och vilken kaffebord hos grannen, ljuvliga ställen!!! Tack för fint inlägg och länk!!! Mari.

Annas röda stol sa...

Vilken underbar resa, den lever man länge på. Tack för alla fina tips om vackra ställen att besöka. Och så är ju bilderna superfina. Kram Anna

himmelstäppan på smultronbacken sa...

Vilken underbar sak att göra tillsammans med en likasinnad!
Hälsningar Åsa i Dalarna

Rummet för välbefinnande sa...

Ahhh, vilka minnen Lisbeth.
Det var så härligt att ha er på besök och jag har sparat de där dagarna i mitt hjärta....
Det har varit underbart att följa hur de där tankarna och idéerna blivit till verklighet och jag är så otroligt imponerad av er båda!
Kram Mia

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.