onsdag 26 februari 2014

Brodera på ylle


Var och besökte min stads Textilarkiv idag en kortis med jobbet! Vi tittade på utställning gjord av en kreativ kvinnlig textilkonstnär som rest runt i världen och visar nu upp textila skatter från olika delar av världen. I muséet finns även en liten butik där det säljs tovat, kuddar, väskor, garn och ylle bl.a. 
Oj va sugen jag blev på att brodera på ylle! Jag önskade mig två brodyrböcker förra julen och jag gillar dom verkligen! En av dom på bild här ovan! Blev jättesugen på att sy nåt ur boken men har inte kommit till skott! Idag fick jag bränsle igen kände jag!...Måste snarast bege mig tillbaka för att köpa ylle och garn men först ska jag spana in nåt i boken som jag vill sy! Det ska bli superkul! Om jag i alla fall köper på mig det jag behöver så kan jag ju iallafall börja och sen får det väl ta tid. 
Jag tänker alltid att sånt här vill man ju göra vintertid och innan jul och så men det blir aldrig så. Varför inte ha nåt sånt här liggande som jag kan sy lite på då och då när jag får lust?! :)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Ska kika in på Textilarkivet jag med. Det var länge sedan. Precis så, när lusten infinner sig så slår du till! Gooood luck med det projektet.

G:a Affären sa...

Den boken har jag också, så inspirerande. Och att brodera med ylle fyller så fint. Om du visste så många handarbeten jag har liggandes men bara är påbörjade...! Ja, ja en dag kommer tiden för dem, tror du inte?

Kramar
Cia