söndag 24 februari 2008

Grönt Kalas

Visst låter det härligt med Grönt Kalas ?!

Häromdagen hörde jag ifrån min kompis Malin, att hon är med i ett reportage i tidningen Allers Trädgård. Jag som inte visste att den tidningen fanns sprang genast iväg och köpte den och slog upp de 5 sidorna som handlar om Malin och hennes företag Grönt Kalas.

Hon anordnar trädgårdspartyn, ja inte såna som vi har med drinkar och grillning i trädgårn :) men däremot en variant av hemparty som handlar om trädgårdsprodukter anpassade efter säsong.

Hon har olika teman för partyt. Man kan boka en kväll och samla ihop ett gäng blom/trädgårdsintresserade kompisar och så ger Malin tips och råd om säsongens blommor och planteringar. Hon tar även upp beställningar om man skulle vara intresserad av att köpa någon av de roliga och annorlunda trädgårdsprodukterna som hon säljer.

Malin har sitt företag i Helsingborg. Är det nån som är intresserad av hennes trädgårdsparty så kika in på Grönt Kalas! Dessutom ordnar hon kurser.

Malin är utbildad trädgårdsingenjör och är full av idéer gällande trädgård och planteringar.
Hon är även agentur för Sturehofs krukmakeri, de har så fina krukor.
Här är en del av reportaget i Allers trädgård!
Det här numret finns inte ute så länge till, nytt nummer kommer
26/2.
Så här ser tidningen ut!

Jag är så inspirerad av att Malin startat eget och att hon gjort det inom Blommor och Trädgård så jag kände att jag ville skriva lite om henne här. Jag tycker ju sånt är så himla kul!
Ni trädgårdsintresserade som bor i Skåne kanske är intresserade av detta! :)

Tror att jag måste fråga henne om lite råd inför sommaren ang. min trädgård gällande rabatter som jag inte riktigt får så fina som jag skulle vilja.
Foto: Sturehof.

30 kommentarer:

Karin A sa...

Åhh så kul! Låter himla trevligt det där. :) Jag har inte läst den tidningen ännu. Ska se om jag kan få tag i den dock. Ha en skön - och kanske grön - söndag! :) Kram Karin

Guldkant På Livet sa...

Så spännade! Vilken kompis Malin är, toppenjobb verkar hon ha! Jag ska köpa den tidningen men vad jag såg ser det jättetrevligt ut, kul idé och roligare än Tupperware: ) Och så skönt för den blivande bruden att ha möhippa hos henne istället för ngt annat jobbigt förnedrande tok som det så ofta brukar vara, kul och givade att ordna sammankomster i detta tema i stället! Trevligt inlägg med hopp om vår! Ha en skön solig söndag! Mari.

Hanna sa...

Åh visst är det roligt med trädgård! Jag älskar att fixa och dona ute, nu börjar det verkligen klia i fingrarna när man ser allt börja växa så smått. Mitt första projekt ute är att fixa ett växthus av gamla fönster ;).

Ha en sköön söndag!
KRAM på dig!

MiaMaria sa...

Men så kul!!!
Visst blir man ispirerad av alla som startar eget och önskade att man var en av dem.....

HA´en skön söndag!
Miamaria

linnea-maria sa...

Vilken bra affärsidé! Tänk om det fanns uppe i dalarna /linnea-maria

Lilla Blanka sa...

Åh vad spännande det låter!
Hoppas din helg har varit bra och att du inte blåst bort i stormen.
Kram
Mia

Ann-Catrin / finthemma sa...

Oh vad spännand det lät... vilket härligt jobb!!
måste jag kika i tidningen!
Kram A-C

Pia..... sa...

Ja du nu önskar jag att jag bode i skåne...hmmm jag vill bo överallt tror jag..det är så många intressanta ställen som skulle vara kul att titta in till ...som nu det här du visar..det är väl något som ligger i tiden ...just nu..vad kul för din kompis hoppas hon får många roliga och trevliga uppdrag...dina skor och kläder ..så fina...ha en gooo söndagskvälll..PIA

Marie sa...

Vad spännande det låter, vilket roligt jobb hon verkar ha! Min mamma brukar köpa den tidningen, får nog ta och låna den av henne!

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Solkatter & dammråttor sa...

Å, vad det såg trevligt ut....synd att hon bor så långt borta,annars hade jag nappat direkt.Får väl nöja mej med att köpa tidningen då.
Ha en skön vecka nu.
Kram/Gunn

Guldkant På Livet sa...

Nu sitter jag med Allers Trädgård i handen! Så trevligt repotage med din kompis Malin, trevligt jobb hon har! Numret var väldigt inspirerande i övrigt också med mycket fina blombilder! Mari.

Under en vind sa...

Vilket spännande jobb!!!


Hoppas att din helg varit toppen! Kram!

Designe sa...

karin a: Jaa..jag skulle gärna gå på trädgårdsparty men jag bor ju alldeles för långt bort tyvärr.. Det var en trevlig tidning..kul att hitta en ny som man inte läst förut! Hoppas du hade en härlig söndag! Kram :)

guldkant på livet: Jaa..verkligen spännande och roligt!..Hennes jobb verkar så kul! :)..Ja, himla bra idé med att ha nåt sånt på möhippa lr liknande! Här var det soligt men blåsigt idag! Hoppas du haft det bra! Kram :)

hanna: Jaa, det är verkligen kul!..man mår så bra av att fixa i trädgårn!..aha..så det växer redan hos dig?..här ligger snön kvar. Låter härligt med växthus gjort av gamla fönster! KRAM :)

miamaria: Jaa..himla kul! Du har ju lite eget du oxå! :) Ha det! Kram :)

linnea-maria: Jaa..jag hade inte hört talas om det innan Malin berättade om det, himla kul idé! Kram :)

lilla blanka: Jaa, verkligen! Joo du, jag var envis och åkte skidor i stormen..på vissa sträckor kändes det som om jag stod still! :) Kram

ann-catrin: Jaa, verkligen härligt jobb!..skulle gärna jobba med blommor jag med! :) Kram

pia: Jag med...det finns så mycket kul butiker ute i landet,trevliga bloggare och intressanta företag som man upptäckt sedan man började blogga!..man borde ta en Sverigetur! Kram :)

marie: Jaa, verkligen kul och inspirerande jobb! Hon passar verkligen för jobbet! Ha en bra vecka du med! Kram :)

solkatter: Ja, himla trevligt! Jag önskar att jag oxå bodde närmare...det är så mycket man vill ha nära till nuförtiden..allt mellan Kalix och Skåne finns massor av kul saker! Kram :)

guldkant: Va skoj! Visst var det en mysig tidning! Många fina bilder på blommor och tips! :)

under en vind: Verkligen! Hoppas du haft en fin helg med! Kram :)

Tea sa...

Åååå... Skulle ønske det fantes noe lignende her jeg bor også! Det høres jo helt fantastisk ut!! :D

Karinsblommiga sa...

Vad kul att det är din komis.Jag prenumerar just på den tidningen=)
Grönt kalas låter trevligt!/Kram Karin

Fru A sa...

Åh vad spännande det där lät - måste nog tjuvtitta lite i tidningen på butiken :D

faster atta sa...

Det låter spännande med gröna kalas.... Speciellt nu när våren börjar närma sig och huvudet är fullt av funderingar kring kommande planteringar....

Designe sa...

tea: Jaa, visst låter det trevligt! :)

karins blommiga: Visst är det!..jaha, jag hade inte en aning om att tidningen fanns förrän Malin berättade det för mig:)..däremot köpte jag nån pysseltidning innan jul! :)Kram

fru a: Visst gör det! ..skulle va himla kul att va med! Kram :

faster atta: Jaa...bara man hör "grönt" så blir man ju pigg tycker jag! :) kram

birgi sa...

Vilken kul grej!
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

Ljuva ro sa...

Läste det repotagen häromdagen och tyckte det verkade hur mysigt och kul som helst med ett grönt party! Skulle gärna bjuda in mina vänner till ett sånt om jag visste någon som höll i det!

C De-sign sa...

Det låter verkligen intressant!!! Toppenbra idé och man får lyckönska din kompis Malin!!!!! Det är så kul att läsa här på alla bloggar om så många kreativa människor som "vågar" öppna egna företag..... Härligt!!! Nu känns det verkligen som om det är hopp om våren!!!!! Det är såååååååå mycket ljusare här ! Härliga vårlika dagar önskar C

Designe sa...

birgi: Visst är det! Skoj med nåt nytt! Kram :)

ljuva ro: Jaa, det låter verkligen trevligt! Jag skulle oxå gärna delta i ett sånt party! :) Kram

c de-sign: Visst blir man inspirerad! Det är helt otroligt va mycket kreativa människor det finns ute i landet!..Ha en skön vecka du med! Kram :)

lottens vita och gröna sa...

har sett repotaget, vad kul att det är din kompis, imponerad är jag av tjejjen! nu vill jag börja dona i trädgården med! kram lotten

Johanna sa...

Va roligt! Låter som ett kul jobb!

Jennyshemochharmoni sa...

Å det lät kul! Lät som ett verkligen inspirerande jobb! Kul att hon fick vara med i Allers så att fler upptäcker henne! :) KRAM!

Designe sa...

lottens vita och gröna: Jaa, jätteroligt! Synd att vi har så långt till varann bara! :) Kram

johanna: Jaa, verkligen..lite avis är jag allt! :)

jennyshemochharmoni: Jaa, superkul! Verkligen kul att hon kommer fram lite och får visa upp sin idé! kram :)

Nicolinas boning sa...

Vad kul med reportaget!
Jag måste få återkomma med uppgifter om färgen...hinner inte ner i källaren för att kolla just nu.
Kram/Birgitta

Elaine sa...

Vad skönt att kunna ha en kompis som Malin att rådfråga och trädgårdparty, vilken strålande ide!
I går hade vi en fantastisk vårdag och visst blir man inspirerad att gå ut i trädgården när solen skiner och temperaturen är +10....
Måste komma i håg att få maken att täcka över mina sockertoppsgranar, de är så känsliga för vårsolen.
Tack för hälsningen!
Klem

Eva / whiskyochchampagne sa...

Bloggen du söker är :
http://agliolio.blogspot.com

Mycket gott där...
***
K R A M från EVA!!!

Anonym sa...

I want not acquiesce in on it. I assume precise post. Expressly the title attracted me to be familiar with the intact story.