söndag 13 juli 2008

Fynd från loppis

Tog lite bloggpaus och åkte ut till kusten några dagar. Vädret har ju inte varit det bästa men inte heller dåligt förrän strax innan helgen och då åkte vi hem igen. Jag ska visa lite bilder från kusten sen :)

Innan vi for så fyndade jag 11 kökshanddukar i blå-vitt och röd-vitt med monogram plus en duk för 70 kr och 5 vita örngott med spets och monogram för en hundring. Tvättade upp allt och hängde ut på klädstrecket..









Himlen var då härligt blå och solen sken!
Ikväll regnar det och är mörkt. Det hände en tråkig sak ikväll...jag skulle släcka några ljus och tittade ut genom fönstret och fick syn på en katt som låg på vägen så jag ropade på sambon och sprang ut...den var död...usch..har aldrig hittat en påkörd katt tidigare.
Vi har tagit hand om den och pratat med våra grannar samt en granne till på gatan och ingen vet vems det är. Vi hittade den så sent så vi måste vänta tills imorgon bitti innan vi kan söka dess ägare. Jag är så lycklig över att lill-signe kom hem oskadd...hon ligger bredvid mig nu när jag bloggar.
Ha det gott! Kram :)
Tillägg: Vid lunchtid idag fick vi tag på kattens ägare som bor på samma gata. Katten har en kattunge på 12 veckor, tur att den är så gammal så den klarar sig utan mamman. Det känns skönt att vi fick tag på ägaren så pass snabbt så de själva kunde ta reda på katten.

17 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Välkommen hem igen, va härligt att få ha varit ute till havs! Vilka fina handukar du har fyndat, va lustigt, jag fyndade ett gäng med i förra helgen, med ett "E" på, visar dem snart... snygga tvättbilder, kan nästan känna doften! Otäckt med katten, hoppas den dog kvickt och att ägarna blir funna. Ha en bra söndag. Mari.

Karin sa...

Dagar vid havet kan vara härliga även om inte vädret är på topp! :) Fina fynd du har gjort, handdukar och andra textilier är så roliga att kika efter på loppis. Sådant hantverk, verkligen något att bevara. Så hemskt med katten! Det gör ont i hjärtat varje gång man ser/hittar ett överkört djur.

Ha det gott! Kram Karin

rosenfröjd sa...

ok så tråkigt att katten förbrukat sina liv.

Fina handdukat. Somrigt och underbart!

kram/
¨M¨

Jennyshemochharmoni sa...

vilka härliga handdukar! Jag spanar också efter fina handdukar, dem kan man aldrig få för mycket av :) Tråkigt att hitta en katt sådär! vilken ångest :( Stackar katt och ägare :( Ha en fortsatt härlig semester! Stor KRAM

MiaMaria sa...

Hejsan!

Men så tråkigt med katten....

JA, nu pendlar allt vädret från regn på morgonen och sol på kvällen eller tvärtom.....

Vilka härliga fynd du gjort så vackert de hänger.

Ha´det så bra och må så gott!
MiaMaria

Mjuka sa...

Jättefina fynd från loppis!!
Ha det fint
kramar Malin

Skatan sa...

Å hua, det knyter sig när jag läser om katten...och kattungen. Livet är grymt ibland!

KRam.

Änglahem sa...

Usch...vad magknip jag fick här....stackars katt!! Hur kan folk bara köra på en katt och sen snabbt köra vidare....? övergår mitt förstånd, skönt att ungen var så pass gammal så att den klarar sig själv.

Jag körde över grannens katt förr förra året....jag hade ingen fart (hade bara precis backat ut från vår uppfart) och börjat köra väääldigt sakta...men den rackarn smet under bilen efter jag passerat så det var bakhjulen som tog den, om du förstår vad jag menar! Trodde det var en träpinne, kändes ungefär så, men det var stackarns huvud!! (usch jag blir illamående av att bara tänka på det), som tur var så dog den ju väldigt snabbt! Fick hjälp av en annan granne att begrava den på åkern bakom oss, familjen var inte hemma, men när de kom hem så var de så gulliga! Förstod ju att det var en olycka...puuuh! Vill då aldrig vara med om det någon mer gång!!

Vad det ser härligt ut med tvätten hängande där på strecket!! Kan nästan känna lukten....mmmmm....ljuvligt!

Må så gott!
Kram, Ulrika

linnea-maria sa...

Vad charmigt med handdukarna på tvättsträcket!
Vad tråkigt med katten, men tur att hennes unge var lite äldre. Jag bara väntar på att någon av våra ska bli överkörda, vi har bara 50 utanför vårat hus men en del kör som galningar, man har ju barn också och deras kompisar...Ibland står jag och hyttar med näven åt fartdårarna fast en del kör så fort att man inte hinner på dem./linnea-maria

Lilla huset på prärien sa...

Vad härligt det ser ut med dina nytvättade handdukar som vajjar i vinden!

Men usch så hemskt med katten, det är aldrig roligt när sådant händer. Och stackars kattunge.

Tack för din lilla kommentar på min sida!

Kram Jenny

Annas skattkammare sa...

Usch så trist med den påkörda katten, vår katt blev påkörd här utanför för några år sen och jag var så ledsen då han dött, de blir ju som en familjemedlem.

Vackra handdukar och dukar du köpt, det blir så vackert då de hänger på strecket! Ha det gott! Kram /Anna

n o r d i n g å r d e n sa...

...hej igen, men va bra att ni fann ägarna men så tråkigt för dem och för den lille kattungen, även om den är så stor att den klarar sig nu men den letar säkert efter sin mamma eftersom den inte hade flyttat hemifrån ännu, katter kan ju sörja ( liksoma alla djur) lika länge och mycket som vi människor...tur ni fann den och att de slipper leta och undra. Jag letade min Herman i 2 mån. Dag som natt. Fick tom radion att efterlysa honom när det visade sig att han legat i polisens frys sen samma natt han försvann! Fast han var öronmärkt! Mycket dåligt av poliserna som jobbade, trots att det var två kvinnliga...( tror jag skrivit detta förr men jag ville väl bara ventlilera om det) så även om det är en olycka och tragiskt är det så bra som ägare att få reda på vad som hänt, även om katten är död....Ha en bra ny vecka med LillSigne & Co : ) Mari.

Fabrikken sa...

Så fine håndklær du har funnet deg. Så herlig når man kan tørke klær ute i solen :)

Marie sa...

Så tråkigt med katten, men vad skönt att ni fick tag i ägarna. Stackars lilla kattungen!

Så fint det ser ut med tvätten, jättefina handdukar!

Kram Marie

Anonym sa...

Härliga bilder med så fina gamal kökshanddukar.

Tänk vad de har varit med om....

Kram Lena

Henrikohelen sa...

Hu vad hemskt med kissen! Hoppas att ägarna få veta det istället för att gå och undra var den tagit vägen.
Vilka fina handukar!!!
Jag har varit på loppis idag! Hittade två stora buntar med inredningstidningar... som jag inte har läst! Jag är överlycklig! :-D
Kram
Helen

Millas hem sa...

Hej!

Tack för kommentaren...kul att du lägger märke till hur bilden är tagen, älskar att ta bilder!

Underbara handdukar...blir duktigt avis, för jag har varit på jalt efter sådana ett tag nu, men de jag hittar är så "shabbiga" i negativ bemärkelse. Annars får det gärna vara shabbigt..när det gäller möbler!
Jakten får väl fortsätta!
Kram Camilla