onsdag 24 mars 2010

Lite färg


Orange är ingen favoritfärg för mig. Tycker det är för mycket 70-tal över den färgen och 70-tal är ingen favorit inredningsmässigt heller för mig. Det var alldeles för murrigt med brunt, grönt och orange....men jag gillar ändå min dalahäst för den är klassisk...en rödorange sådan är väl ändå den vanligaste känns det som.

Nu har det varit några underbara soliga dagar här uppe hos mig! Satt ute på lunchen på jobbet och njöt av solen igår och hann åka skidor direkt efter jobbet medan solen fortfarande var framme, härligt!
Ha en bra dag! *färgpepp*
Kram :)

17 kommentarer:

Vintage House sa...

hej,
vilket underbart skåp jag kan skymta:)
bokstäverna är kvitt samma vilka, hör av dig när du vet:)
kram
sandra

Vit som snö sa...

Så sant så, den är en klassiker den i orange! Och vad vore livet utan kontraster, iallafall några. Den passar fint på ett slitet skåp!
Kram Cilla

millandante sa...

Den är fin och ännu finare ihop med ditt skåp!!!
Kram

Anonym sa...

hahha... ja, jag har läst lite på den bloggen; Livet på söder.
Men man funderar ju vilken kuf som ligger bakom eg. ???
Håller med om att orange inte känns riktigt hemma hos mig heller; förutom som du visa fina dalahästar äller ev. på i ett fint höstarrengemang:)

Kram pernilla

Karin Lindström sa...

Hej!

Jag är inte heller orange, men ibland så blir det lite i alla fall. Dalahästar är ju helt klart klassiker!

Det är inte alltid lätt att bo i gamla hus! Den här vintern önskar jag att vi hade haft en dörr att stänga till hallen. Det har ju varit så kallt länge så vår isolering har inte räckt till riktigt. Men det är ju i alla fall bättre nu än innan;)

Ha en fortsatt bra vecka!

Många kramar
Karin

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad fiiiiint! Jag älskar dalahästar men har tyvärr bara en. Skulle vara kul att ha ett gäng stående på en hylla... Tycker verkligen att de pryder sin plats!
Kram/ Anna

Anonym sa...

Jag har alltid gillat Dalahästen. Fast min favorit är den vita eller den svarta. Av någon anledning har vi jättemånga. Både jag och min man fick många när vi var små, jag har aldrig köpt någon äkta själv men jag skulle gärna köpa en gammal sliten en. Däremot har jag köpt två trärena sådana hästar och dekorerat till dop som gåva, det var roligt.

Vad härligt det låter med en skidtur direkt efter jobbet. Jag är säker en av de få som varit riktigt lycklig denna vinter då det verkligen varit vinter i Stockholm. Det är ju aldrig det och jag älskar snö och skidåkning. Nu är den snö som ligger här lite för isig och hård för att det ska vara kul att åka skidor och nu får den gärna smälta för min del. Det bästa som finns just nu är att sitta mot en husvägg med en kopp kaffe. Eller som jag gjort idag, sitta ute och sticka, fast det är lite tröttsamt för ögonen även om man har solbrillor

Kram till dig
Lena

Unknown sa...

Åh en dalahäst...man får ju nästan hemlängtan ;-)

Ja fast hemma är ju här nu för tiden...fast ja det är ändå inte Dalarna.

Jag har så klart en massa dalahästar, dock inte framme alltid...men Esmeralda drar omkring på en stor just nu i sitthöjd för henne.

Jag har faktiskt en jättegammal sliten som är verkligt fin. Men det är jättesvårt att bedöma ålder på dalahästarna så jag vet inte hur gammal.

Håller verkligen med dig om 70-talet, det är verkligen usch...vet inte om det beror på att man varit med om 70-talet själv.

Kommer osökt att tänka på Morsan och när man skulle handla kläder med henne förr när vi bodde i stan båda två. Inget nästan dög åt henne och kommentaren var alltid, nä det där modet har jag redan varit med om. ;-)

Vi tar gärna lite färg här i Gammelbo nu, det är grått, mulet och ännu mer grått.

Kram,
Maria

n o r d i n g å r d e n sa...

HEJA DALARNA!!!

Tänk att den "fula" brunten ändå bara är såå fin! Jag har med en jättehäst i reportaget som kommer, för att stylisten drog fram den fr garderoben: ) men, de är läckra och på stark frammarsch! På ditt skåp är förresten allt vackert!!! Mari.

VvW Design sa...

Alltid lika fint med en dalahäst! Är själv tokig i dalahästar men de behöver inte vara så färglada för min del. Fast den klassiska röda är väldigt fint bland andra vita saker ... Kolla gärna in på min blogg, så får du ser lite mera dalahästar! ;-)
Ha en trevlig kväll, Kram

Anonym sa...

En klassiker är alltid en klassiker. Och den gör sig fint på det avundsvärda skåpet=)Annica

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

En dalahäst är alltid fint, sen står han ju på ett underbart skåp. Den färgen är jättefin, lite färg behöver vi.
Ha en fin kväll
Kramar
AnnaMaria

Fröken Fräken sa...

Jag håller med - orange är inte en färg för mig heller normalt. Kan gilla de häftiga mönstren från 70-talet, men det är inget jag klarar av att ha runt mig hela tiden.

Ja, visst är det märkligt att folk kan tycka att pyssel är oviktigt och tycker sig ha rätt att kritisera det man gör. Men som sagt, det är bara att strunta i dem och bara lyssna till sig själv.

Dona blogg sa...

Här gillas också dalahästar :)
Så snyggt till det slitet vita.

Ha det gott! Och tack för hälsningen - blev glad :)

/Pernilla

Anonym sa...

Håller med dig, orange/röd Dalahäst är vackert men annars är det ingen färg att längta efter. Gult, orange och brunmurrigt är inte mina färger. Är mer åt det kalla hållet vad gäller färg. Så här kommer det att pyntas med rosablommiga ägg i riset. :) Må så gott! Kram Sofia

Emelie sa...

Hej !
Vet du jag har också några dalahästar som jag faktistk värnar om. Kanske mitt arv från min mormor som är från Dalarna och faktiskt också. =) Annars håller jag med dig! 70-talets grälliga och skrikiga färger var hemska! Blä!

Vad roligt att du hittade till mig från Marit! Super! =)
Välkommen tillbaka!

kram Emelie

Lissboden sa...

Jag tycker förstås om dalahästar i alla former eftersom jag härstammar från Leksand. Din klassiska dalahäst är absolut jättefin och den passar verkligen utmärkt på ditt vackra skåp.
Visst behöver vi lite färg nu när det är ganska gråvitt ute.
Vad härligt det lät med en skidtur. Här har det blivit för rutten snö för skidåkning men snart är det dags för en fjälltur för oss.
Ha en härlig helg i snön och solen!
Kram på dig!