onsdag 6 februari 2008

Månbord och....

...tulpaner såklart! Vad trodde ni?! :)

Har letat efter månbord ett längre tag men de jag har hittat har haft för taniga ben, det har inte funnits många att välja på. Hittade 2 månbord som går att sätta ihop som stod lite undangömda på loppisen, det var kanske inte så många som tänkte på dom...men det gjorde jag. De hade kurviga, rejäla ben. Sådan ägare sådant bord lr?! *fniss* Såg ett pris på det ena bordet och tog först för givet att det priset var gånger 2 om jag skulle ha båda borden så jag suktade efter borden men tänkte att...det blir ju för dyrt. Till slut när jag såg att borden var kvar så var jag tvungen att fråga om priset och det visade sig att priset gällde för båda och prutade nog för första gången riktigt bestämt men säljaren var bestämd oxå så jag lyckades endast pruta 100 kr. Var i alla fall stolt över att jag försökte pruta! :)

Borden ska ju förstås målas vita men när jag tog fram ett av borden och ställde i matrummet för att fota, då tyckte jag helt plötsligt att bordet var så himla fint och gammeldags i brunt. Men det var ju bara att inse att det inte passar med brunt till resten av möblerna!

Kunde dock inte låta bli att dekorera ovanpå bordet. Visst är det lustigt..att ibland kan man fundera ihjäl sig gällande vad man ska ha på ett bord. På 3 sekunder visste jag exakt vad jag skulle ställa där! Kom på att jag tyckte att rosa, vitt och grönt var jättefint till brunt!

Jag köpte senaste Plaza och där var inspiration i rosa, såg ett arrangemang där som jag blev så sugen på att göra så jag åkte iväg och skaffade rosa tulpaner och fixade till min variant av arrangemanget. De visade så fina ljusrosa ljus oxå i tidningen så såna var jag oxå tvungen att ge mig ut på jakt efter och hittade några billiga som jag köpte.

Kolla in bilderna i den uppslagna tidningen får ni se!





Arrangemanget består av rosa tulpaner, tulpanstjälkar med tulpanblad snurrade runt och videkissar. Dessa är nerstuckna i oasis och så mossa som täcker det.

Passar på att önska er En Trevlig Helg!

48 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men oj va snyggt!!! Jag trodde när jag såg första bilden och läste vad du skrrev att det var DEN som var från tidningen! Jättesnyggt arrangerat och vilken blomsterdekoration du har gjort, verkligen snyggt! Var får du din energi ifrån!? Vackert med vivan där med och de rosa ljusen och ja, bordet VAR snyggt i brunt! Va fasen ska du göra nu!? Målarångest....Finns det inget hörn du kan ha det brunt och bara måla det andra månbordet vitt och ställa ngn annanstans? Rejäla kurviga ben: ) Mari.

MiaMaria sa...

Vilket fint bord och arrangemanget är SÅ LJUVLIGT!!!!!!!!!!!!!

Ska bli kul att se vad du gör....

Miamaria

Jennyshemochharmoni sa...

Arrangemanget var verkligen sååå fint!! Du är superduktig :) Månborden kommer att bli jättefina som vita, är fina redan nu! :)

Ha en toppenbra helg!

KRAM

Designe sa...

guldkant på livet: Tack!...ett extra tack för att du trodde att bildern var ur tidningen:)..Jag var tvungen att göra dekorationen, blev så sugen! Är jag tillräckligt inspirerad så får jag energi:) Jag SKA måla borden...har slipat på dom redan så nu är de för sent! Hihi...jaa, rejäla, kurviga ben som sagt! :)

miamaria: Tack, tack! Kul att du gillade det! Kram :)

jennyshemochharmoni: Tack!...jag blev så sugen på att göra det!..Längtar nu tills borden är vita! :) Ha en bra helg du med! Kram

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Wow så fint du har...vilken härlig vår bukett!!! Får verligen vårkänslor...solen skiner här med, underbart!!Ska nog ta nig en promenix...o inhandla lite frächa tulpaner!!!

Solsjö - Under en vind sa...

Alldeles alldeles UNDERBART!!!! Så vackert arrangemang och borden är perfekta!
Ha det gott, kram!

Mita`s hjørne sa...

Dette ble jo kjempeflott...
Nydelig bord du har fått tak i...

Ha en koselig helg...

Anna sa...

Nämen Signe! Vilka fantastiska ljuvliga månbord du har lyckats få tag i! ÅÅåååh säger jag bara:) Såååå fina. De kommer ju att bli superfina som vita även om de är vackra nu med!

Och arrangemanget ovanpå bordet är underbart vackert! Du - jag har ett likadant silverfat på fot - nu blir jag sugen på att göra ett sådant blomstetarrangemang jag med:) Det var superfint med rosa rosor och mossa!

Kram
:)Anna

Randi sa...

Vilket arrangemang - helt bedårande! Ljusen är också så ljuvligt vårlika.
Bordet är ursnyggt - men varför ska du måla det? Men det kanske inte är ädelträ?

Linneagården sa...

Oj, oj....Vackert, vackert.....
Bara beundrar ditt köp.
Det finns en mini liten utmaning hos mig om du vill ha den. Kolla min blogg.
Kramar /madelene

Karin sa...

Åhh fantastiskt vackert alltihop! Bordet är verkligen snyggt. Jag har letat efter månbord jag med men har inte hittat något snyggt. Inte helt lätt som du skriver men ditt var fantastiskt fint. Och blomsterarrangemanget sen då. Wow! Jätteläckert! Tänk vad mycket man kan göra med en bukett tulpaner, några kvistar och lite mossa. Väldigt fin skål också! Tack för inspirationen! Ha en fin helg. Kram Karin

Anonym sa...

OOOOOhhh, vad fint det blev!!! Det måste inte vara vitt alla gånger... Och om så kan det ju bli senare. Tulpanarrangemanget var underbart!
Trevlig helg! Kram AnnA

Husbilsresan sa...

Vilken tur du hade....två så fina bord och pruta kunde du också =)
Vad knasigt man läser ibland....först läste jag att alla bord du tittat på hade för tantiga ben *fniss* Knäppt va?
Men dom kurviga benen var jättefina och din dekoration uppe på bordet var verkligen mysig.Tulpanarrangemanget ser proffsigt ut.
Ha det gott!Kram/Gunn

Ulli sa...

Vilket fint blomsterarrangemang. Jag är svag för rosa. Visst är det fint med halvmåneformade bord. Skulle kunna tänka mig ett sådant vitt i vår hall.

Ha en trevlig helg!
Ulli

Änglahem sa...

Vad duktig du är med blommor!!
Helt ljuvligt har du gjort och även ljusen som stämmer så bra med fatet!!

Månbordet är jättefint, ska bli spännande att se om det blir vitt eller ej...

Kramar
Ulrika

Nygammalt sa...

Men hallå där! Hur snyggt var inte bordet och köpte du 2? Lyllos!

Blev ju hur fint som helst med blomsterdekorationerna ovanpå. Snacka om att du är duktig!
Kram.

Psst! Gillade de kurviga benen =)

Anonym sa...

WOW så läckert!!! Vilken kul idé att vira bladen runt stjälkarna! :) Hit kommer jag tillbaka! :) Hittade hit via Kixkoll om du tycker det är kul att veta varifrån jag kom... :)

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Sitter här och gapar över ditt tulpanarrangemang ... vad du kan !!
Jag har en sån där skål .. kan jag skicka den till dej och få den påfylld ??? ;-)
Vilket fint månbord du hitta , *morrar* vill åsså ha !
Kram/Lotta

lottens vita och gröna sa...

vilka bord! jag har just målat ett brunt månbord, sk igång med det andra i morgon. men vilken uppsättning du gjort! UNDERBAR! kram lotten

Lisas torp sa...

Oj, här haglar tipsen! Både blomarrangemang, recept och schablontips!! Det tackar man för!

Jättesnyggt med tulpanerna och på det bruna bordet! Wow!!

Väldigt kul att se allt du gör!
Jag älskar också tulpaner, speciellt på vårvintern!

Tackar också för titten och stöttningen hos mej!

Ha en skön helg!

Kram

Lisa

Lilla Blanka sa...

Jättefint månbord..! Grattis till fyndet, vad kul när man äntligen får tag på måt man letat efter länge.. :)
Blomarrangemanget är underbart..!
Kram
Mia

Designe sa...

mamma millan: Tack! Här är lite smådimmigt och grått med frost på träden men det är mysigt oxå! Vårkänslorna har inte kommit hit än..men de kommer nog! Kram :)

under en vind: Va skoj att du tycker det! Kram :)

mita: Tack snälla! Trevlig helg! Kram :)

anna: Tack, tack!Jag är så glad över mina månbord! Jag blev så himla inspirerad av reportaget i Plaza med alla rosa tulpaner och rosa ljus! Ha en fin helg! Kram :)

randi: Tack snälla! Jag är helt frälst i ljusrosa ljus just nu...Bordet är inte i ädelträ, är betsat...iofs fint men har inget annat brunt förutom fönsterspröjsen så det får bli vitt..har redan slipat dom! Kram :)

linneagården: TAck, tack! Jag ska kika in hos dig och se vad du har hittat på! Kram :)

karin a: karin a: TAck snälla du! ..jag blev supernöjd med borden, man blir så överraskad när man hittar dom så lätt och ingen annan köpt dom!:) Det var så roligt att göra arrangeman, älskar sånt! Ha en fin helg! Kram :)

anonym/anna: Tack snälla! Det var så kul att arrangera blommorna! Kram :)

solkatter: TAck!...hihi..jaa, benen kanske är lite tantiga..hihi...Ja ibland ska man ha tur oxå! Ha en fin helg! Kram :)

ulli: Tack!...ja, jag är oxå svag för rosa, särskilt så här på våren...rosa och grönt är så härligt! Ha en fin helg! Kram :)

änglahem: Tack snälla!...det behövs lite rosa nu som lättar upp lite!..i helgen blir det vit färg på borden! :) Ha det gott! Kram

nygammalt: Tack!...det är så roligt när man hittar gamla möbler att fynda! :) Kul att du gillade mitt arrangemang! Hihi..visst är det snyggt med kurviga ben?! ;) Kram

kattis: Tack! Kul att du hittade hit och roligt att du ger dig till känna så jag kan kika in hos dig! Trevlig helg! Kram :)

envilsenloppa: Tack!...det går så bra att skicka över skålen..men jag är inge duktig på att arrangemanget ska hålla sig:)
Blev så glad att jag hittade 2 månbord som kan sitta ihop..kan ju va bra att ha! Kram :)

lottens vita och gröna: Tack! Kul att höra att det är fler som målar månbord! Kanske vi får se dom hos dig!? Kram :)

lisas torp: Hihi..ja, det är ju tur att det är positivt hagel som haglar..*fniss* Tack snälla du!..Ha en skön helg nu innan kaoset bryter ut! Kram :)

Designe sa...

lilla blanka: Tack,tack! Tänk att det är alltid lika kul att fynda! :)...nu har mitt arrangemang vissnat så jag måste nog köpa nya tulpaner igen..hihi..Kram :)

Willewira sa...

Det blev ju jättefint!!!

Jag tycker själv väldigt mycket om bruna (rätt brun)gamla möbler.
Har själv en brun kökssoffa med bord och pinnstolar - allt i brunt.

Väldigt fint med vitt till, men även gult till påsken, rött till julen...höstfärger på vintern... etc.

Ditt blomsterarrangemang var helt ljuvligt - blev sugen att härma... =)

Njut av ditt fina bord och ljuvliga blommor i helgen! Det skulle jag göra...

Kram Willewira

n o r d i n g å r d e n sa...

Kikar bara in igen för att titta på din vackra tulpandekoration och önska en riktigt trevlig och solig helg! Hälsn från Mari på väg norrut: )

This is Kia sa...

Rent ut sagt, skit snyggt.


Trevlig helg!

Kramar Kia

Anonym sa...

Hej!
Tack för att du lämnade den första kommentaren hos mig! Blev jätteglad! Vad fint du har hos dig! Jättefint arrangemang.. Kul att ha de kunskaperna när man ska inreda, göra gå-bort presenter osv. Förresten var det skönt att höra att det finns fler som har problem med att få sambon att förstå hur mysigt det är med loppisfynd.. hihi. Ha en bra helg och tack för inspirationen! Kram /anna

Anonym sa...

arrangemanget var jättevackert med tulpaner! Har du lökar då eller har du "lösa" tulpaner som du bara har satt ner?

Hm...jag tror inte Mormors fönster har någon nätbutik, men kika in på sidan för jag vet att man kan ringa och beställa eller maila. Blev extra sugen på ett par stolar (vita9 tror att du har sånna till ditt matsalsbord?. Ja det är så mycket man vill ha.

Snyggt bord! rejäla ben och jag tror att du ska behålla det brunt, men det kanske beror på vart du ska ha det ihop med för andra möbler...

Ha en trevlig helg du också!
KRAM Hanna!

Randi sa...

Hej igen! Du behöver inte gråta över den förlusten. De är så hårt drivna att de nu bara är en "Engång-blomma".
Det är bara att köpa nya! Ett par stycken tillsammans och lite mossa runt så håller de fuktigheten.
Kram Randi

Anonym sa...

Vilken tur att priset var för båda borden! =) Det som du visar är verkligen jättefint! Jag gillar det verkligen i brunt, men det kommer bli superfint i vitt också. Förstår ju att du vill att det ska passa in med resten av möblemanget oxå.

Ojojoj, vilket fint arrangemang du gjort! Du är så duktig! =) Väldigt inspirerande och vackert.

Ha en skön kväll.

KRAM

Färjtorp sa...

Kanonsnyggt!!!
Trevlig helg på dig.
Kram Johanna.

Granne med Selma sa...

Jag lovar - det var den absolut finaste tulpanbukett/arrangemang jag sett! Gud, så duktig du är!
Och ditt bord var ju såå fint brunt. Du behöver ju ha så bråttom med att måla det... ;-)
Kram

Grindelunda sa...

Vilket vackert bord, och tulpanarrangemangen är helt underbara.
Hittade hit via Linneagården och återkommer mer än gärna.
Må så gott! Mvh Gunilla

Poppins sa...

Oj, oj, så vackert! Blomsterarrangemanget är ju fantastiskt, romantiskt utan att bli för sött. Och så bra det passar på det bruna bordet. Silvret gör sig jättebra också till detta.
Men ska du verkligen måla bordet? Knut Knutson och de andra "ruinromantikerna" på Antikrundan kommer att gråta blod...

Anna sa...

Jättesnyggt, håller med om att det är snyggt i brunt också. Färgerna passar kanon ihop. Jag har läst ikapp på din blogg, fina bilder du visar. Tack för tipset om schablonerna.

Ha en fortsatt härlig helg!
Kram

Majsan sa...

Wow vad snyggt... vilket fint arrangemang! Bordet är verkligen fint också. Ska bli spännande att se vad du hittar på med det =)
Önskar dig också en riktigt trevlig helg!
Kram

♥ Pia... sa...

men gud så häftigt..snyggt..oc de färgerna är faktisskt väldigt fint ihop...vilket arrangemang..har du snurrat bladen alltså eller ser jag fel..det var så snyggt...hihi sådant bord sådan :)...kul... tycker mej se dej OCH bordet...hihi...ha en trevlig kväll förresten..PIA

Unknown sa...

Vilket ljuvligt arrangemang!
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

linnea-maria sa...

Jättesnyggt bord. Det måste ha varit riktiga fynd! Ditt tulpan arrangemang var jättefint. /linnea-maria

Skatan sa...

Åh men grattis! Två månbord som passar ihop är ju extra kul att ha. OFta har de delats åt vid skiften. Fint också med det bruna. Menar du att ni har vitekissar nu?! Eller är de köpta i butik ?

Trevlig kväll,

En ICKE-Christer-Sjögren-fan

Ann-Catrin sa...

Ohh vilket tittgodis... så vackert du har arrangerat..och det är lika fint brunt som vitt... ser så gammeldags ut så där!!
kramar A-C

Marie sa...

Vilket helt ljuvligt arrangemang du har gjort, vad duktig du är! Månborden var superfina, ska bli spännande att se hur du gör med dem!

Ha en bra dag!
Kram Marie

Anonym sa...

Men så fint det arrangemanget var. Kul med de ihopsnurrade stjälkarna - det hade jag aldrig kommit på själv. Nu blev jag också sugen på att pyssla med tulpaner. Trevlig söndag!

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där, går in på din sida och beklgara mej lite, min laptop är DÖD!! Hoppas få fart på den inom kort, ha en skön söndag! Mari.

MODERN COUNTRY sa...

For en utrolig vakkert bord Signe! Det passer så fint i vakre arrangement. Det blir nok bare enda vakrere når du får malt det, så heldig du er!

Signes Vind sa...

Värsta inredningsreportaget både hos dig o i tidningen. Så fint det blev. Håller med dig om att bordet är fint i originalskick men du blir nog mest nöjd när det blir vitt.
Ska försöka mig på ett sådant vackert arrangemang som du gjort till påsk kanske - jättefint - du är så duktig!!

Anonym sa...

Vilket underbart arrangemang med tulpanerna! Och månbordet ser ut att vara jätte fint, ska bli kul att se det sen när det är klart oxå :) KRAM

Designe sa...

Tack ALLA för fina kommentarer! Har inte hunnit svara er här men jag tittar in hos er! Kram :)