onsdag 21 juli 2010

Vuxen?!

För några år sen fick jag ett annorlunda brev med posten. Det var en ihopvikt papperspåse med frimärken och min adress. Jag hade nyss bytt bostadsort och en av mina kompisar som jag "flyttat ifrån" hade skickat mig ett annorlunda brev med tänkvärd text. Hittade det häromdagen och läste igenom det med ett leende på läpparna, hade glömt bort brevet.Mycket handskriven text var det.
Kul när nån lagt ner tid och gjort något personligt!

Här är utsidan på påsen.Så här lyder texten:

Härmed säger jag upp mig som vuxen.
Jag har bestämt mig för att jag bara vill ta det ansvar som passar en åttaåring.


Jag vill gå på Mc Donalds och tro att det är en trestjärnig restaurang. Jag vill tycka att M&M är bättre än pengar eftersom man kan äta dem. Jag vill springa barfota i mjukt gräs, smutsa ner byxorna, ligga under ett stort träd och kolla när grenarna rör sig med vinden, ha en saftkiosk med mina vänner en varm sommardag. Jag vill ha regnställ och gummistävlar och få plaska i pölarna. Jag vill att mamma gör goda mackor och varm choklad. Jag vill tillbaka till den tiden helt enkelt. När jag kände till allt om färger, multiplikationstabellen och barnsånger och ingenting bekymrade mig. Det jag visste att jag inte visste brydde jag mig inte om. Allt jag visste var att vara lycklig för att jag kände inte till de bekymmer jag skulle få.

Jag vill tro att världen är rättvis och att alla är ärliga och snälla. Jag vill tro att allt är möjligt. Jag vill ha möjligheterna och bli överväldigad av de små händelserna och sakerna igen.

Jag vill leva enkelt igen. Jag vill inte att min dag ska bestå av datatrassel, berg av pappersarbete och dåliga nyheter. Jag vill inte tänka på att få lönen att räcka en hel månad, jag vill slippa läkarräkningen, skvaller och mista människor jag tycker om.

Jag vill tro på betydelsen av en kram, ett vänligt ord, sann rättvisa, fred, drömmar och jag vill göra änglar i snön igen.

Så här är mina kreditkort, mina räkningar och min pensionsförsäkring.

Härmed drar jag mig officiellt tillbaka som vuxen. Vill du diskutera detta med mig så får du fånga mig först! Kull! Vi ses i sandlådan! Om jag får leka med dina grejor så får du leka med mina!Jag tycker nog att jag är en åttaåring ibland....kan ligga ute på gräsmattan och se träden vaja i vinden...tar mig tid att se saker i naturen och försöker att njuta av tillvaron så mycket som möjligt! Jag kan även bli överväldigad av små händelser! :)

Ha en bra dag! :)

12 kommentarer:

Annlouise sa...

Vad fint skrivet o ifrån hjärtat av din kompis. "Jag vill oxså vara 8år!!" =o)
Kramen <3

Hem och Harmoni Marie sa...

Underbart text, och så tänkvärd. Jag skulle också gärna tillbaka till den åldern (ibland).

Må så gott, kram Marie

Kamomilla sa...

Härligt! Riktigt så jag ryser och myser när jag läser! Vilken kompis :)

n o r d i n g å r d e n sa...

Kul brev från din kompis! Och roligt att ha kvar, snyggt var det cokså och så där känner nog alla, tänk att bara skita i alla krav och måsten och bara sätta sig i sandlådan, fast det där att ligga still och kika under träden på molnen är nog inte många barn som uppskattar, det måste man nog vara "vuxen" för att gilla: ) Mari.

Smultron på ett strå sa...

Tänkvärd text. Kan man inte få vara lite både och??? Det bästa av både barndomen och vuxenlivet??? Det klassiska med att både ha kakan och äta den - eller kanske är det ingen kaka utan M&M???//kram maria

Malin sa...

Å det kunde ha varit jag i en av mina fundersamma stunder - helt suveränt skrivet och visst skulle det vara skönt att kunna få göra på det viset.
Barnen här börjar bli stora och i samma takt kommer vuxenvärldens normer över dom...det blir krångligare allting...de suckar o stönar men är förväntansfulla o ivriga ännu...

Kram från Malin

Börjelundskan sa...

Men guuuuva fint skivet, jag blev bokstavligen såå tagen att jag kände tårarna rinna ner för kinderna. Jösses vad detta tog mig, utan att just tänkt hennes ord så har jag och säkert andra med mig tänkt tanken ibland hur bekymmerslöst livet kunde te sig när man var en liten flicka.

Hälsa henne att jag gärna skulle vilja leka i samma sandlåda som er *ler*.

Ha en underbar helg. Kram Cin

Lissboden sa...

Det låter härligt att få vara liten igen för ett tag, lite mindre ansvarsfullt.
Ha en härlig sommarhelg!
Kram från Maria

Sofia på Me and my home sa...

Vilket härligt brev! Handskrivna brev är sällsynta idag...
Hoppas du njuter sommaren!
Kram Sofia

n o r d i n g å r d e n sa...

...hoppas du inte är vuxen nu på ledigheten utan bara har en härlig helg!!!: ) Mari.

Gilla Yoga sa...

Vilken underbar text, jag blev alldeles lycklig när jag läste den! För det är ju precis så det känns ibland när man är vuxen...

Kram!!!

Blommiga Karin sa...

Vilket härligt brev! Kan man få vara 8 år ibland? ;)