måndag 7 mars 2011

Old BottlesDe här gamla flaskorna hittades när vi bytte tak och man fann en vattenskada och var tvungen att bryta upp taket på ett hörn. (inte flaskan längst fram men de andra)
Där hade det samlats lite saker....några fina gamla flaskor som var hela och fina och en bunt med småtavlor inpackade i gamla tidningar från 20-talet. En av tidningarna hette En rolig timme!:) Småtavlorna hade guldpläterade ramar som inte var i så fint skick längre...guldpläteringen hade blötts upp och börjat bli rosa.
Spännande var det att gå igenom i allafall. Troligtvis har man petat in saker för förvaring från insidan på vinden och sedan har man klätt in taket med panel och sakerna har ramlat ner i sågspånet. Flarrorna lär ju ha druckits ur under jobbets gång! ;)

Ha en bra dag! :)

16 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

Visst är det spännande med dessa fynd ur vindar och under golv. Då framträder wn bit av husets historia. Tänk att enkla flaskor kan vara så vackra!
Eija

Anonym sa...

Kopke-port vin smakar väldigt bra om du vill testa... Åtminstone nu för tiden... /Marie

Nordingården sa...

Så snyggt du satt ihop dem, jätteläckert med en massa flaskor i grupp så där, mycket inspirerande! Nu fick jag lust att härmas! Ja, då gick det hett till, taklagsfest innan taket var klart =) Snygga och passande på den kommoden! Mari.

Fröken C sa...

Vilket fint arrangemang du gjort:)
Kul att hitta en liten skattgömma.

Ha det gott!
Kram C

84 kvm mitt i stan sa...

Roligt fynd! Undrar hur mycket det finns gömt i folks tak och väggar, säkert fina fynd om man öppnar upp och kikar. Kompisen hade gamla tidigare i väggen och de har hon låtit göra tavlor av, jättefina. Ha det gott, Marie

Karin - Mina Rum sa...

Flaskor och tidningar är ändå lite kul att hitta under golv och bakom väggar. De kan man ju använda på ett föredömligt sätt.
Mina föräldrar hittade en gammal sunkig korsett i väggen på vinden. Inte så fräscht faktiskt.

Ha en fin vecka. Kram!

Linda sa...

Det är alltid roligt att göra små fynd, framför allt i sitt eget hem =) Jättefint att sätta ljus i flaskorna, det ger en lite rustik känsla.

Kram Linda

Loppisliv sa...

Fick en nostalgi tripp här nu, minns hur min mamma hade flaskor på bordet så där och ljusen hade runnit ner så man nästan inte såg flaskorna längre, hade alldeles glömt bort det tills jag såg din bild. Ser verkligen fint ut. Kraaam Paula

Linda sa...

Vad häftigt att hitta flaskorna och det andra där uppe. Man skulle gärna vilja veta historien bakom dem. Vad fint att sätta ihop dem och ha ljus i dem. Bra idé! KRAM

the shed sa...

Ditt arr är så snyggt! Så fina flaskor du hittat, jag har inga gamla men väl ett par fina jag varit delaktig i att dricka upp(mannen är Munskänk). Kanske får jag gömma undan mina i huset, så kanske de hittas av någon annan i framtiden?! En rolig idé faktiskt..

Kram kram

LantlivsAnette sa...

Nämen ohh så fina fynd..vilka flaskor alltså, jättefina..och så fint med ljus i !! Jaa, tänk vad man kan göra fynd i gamla hus..
Tack snälla för svaret om bilder o reportage...
Kraaam Anette

Mitt hvite hus sa...

Utrolig vakkert... fine flasker...og dette skaper en fin stemning =)

klemme r

Helena, The Swenglish Home sa...

Så läckert med denna "nostalgiflask-grupp" och helt underbart att hitta dem och annat i "gömmor" i huset. Min fantasi rusar genast iväg och undrar hur det gick till när de konsumerades och om det var som Mari skrev, lite taklagsfest redan innan taket var färdigt... :-)

Underbara bilder nedan på roshuvudena i småglasen - så fin färg på rosorna och väldigt vackert mot metallhållaren.

Du visar helt ljuvliga bilder här på din blogg, och det jag har hunnit se av ditt hem är SÅ vackert! Jätteroligt för dig att få vara med i italienska tidningen, i synnerhet med dina egna bilder och text! Grattis till det!

Tusen tack för dina rara ord hos mig, både idag och för några veckor sedan. Jag blev verkligen jätteglad!

Varma hälsningar,
Helena

linnea-maria sa...

Vilka spännande fynd som gjorts. Kul med lite historia till huset. Ha en fin dag /Therese

Husfrun sa...

Vad spännande att bo i ett gammalt hus med själ och hjärta. Vi bor i ett nytt. Ingen charm och ingen historik. Fast... å andra sidan skapar vi ju den ;)

Liane sa...

Vilket roligt fynd. Det är alltid spännande att hitta g:a saker på vindsutrymmen odyl. Lite historia samtidigt som man får fynd från svunna tider.