onsdag 10 augusti 2011

När jag besökte Nordingården! :)

I slutet av maj när jag var på min Dalaresa så bokade jag in en heldag med bloggträff och shopping med en av mina favvo-bloggare Mari med bloggen Nordingården! :)
Snälla Mari hämtade mig med bilen i Mora vid mitt vandrarhem och så åkte vi på shoppingtur med många stopp på vägen till Falun och hennes hem. Det var otroligt roligt att träffas! Mari är en väldigt glad och pigg tjej och duktig på planering! Vi hann med huur mycket som helst under vår dag och vi hann i stort sett allt hon tänkt ut att vi skulle hinna under dagen! Det var supertrevligt!
Vi surrade konstant heeela dan ända tills det var läggdags efter ett nångång! Dan efter blev det snabb frukost pga bussen jag var tvungen att hinna med för att kunna delta i planerad dag på min dalavecka.

När vi kom hem till Nordingården fick jag såå god rosé och spett med fetaost och melon till. Efter det en god soppa och olivbröd, till varmrätt fick jag ugnsstekt lax med färskpotatis och två goda kalla såser till, den ena var med hjorton, ovanligt och gott! Till varmrätten fick jag den goda och fina salladen som ni ser här på bild! I efterrätt fick jag jordgubbar med grädde och lemoncurd och den goda rabarberlikören hon gjort samt kaffe! Mums så gott!


Här satt vi i hennes fina kök! Vi hade kanonväder hela dagen och när vi satt oss till bords började det regna lite smått så det var mysigt att sitta med tända ljus vid bordet och njuta av den goda maten!



Gick via hennes fina veranda in i lillstugan där jag skulle få sova! :)



Efter middan satt vi och pratade i hennes mysiga vardagsrum där Sören och Eskil oxå gjorde oss
sällskap! :)



Här fick jag sova i hennes nytapetserade sovrum i lillstugan! Det blev premiär! Ingen hade hunnit sova där före mig så det kändes högtidligt! :) Kan säga att jag sov otroligt gott där inne.
Hade gärna stannat där längre om jag hade haft tid...men jag kommer gärna tillbaka!



Rummet blev såå ombonat och vackert med den gammeldags tapeten!
Jag skulle gärna tapetsera med den själv för den var så harmonisk.
Fina buketter hade hon hämtat in från trädgårn!




Alla bilder är lånade av Mari från hennes blogg utom den  översta och nedersta som jag fotat själv.
Jag har nog aldrig kännt mig så välkommen nånstans som hos Mari! Hon hade verkligen gjort sig för och planerat vår shoppingrunda otroligt bra! Under veckan var det dåligt väder men precis den här dagen hade vi kanonväder då vi var ute på vår tur! Kul att få se butiker man bara sett på nätet eller läst om och att få se fina ställen efter vägen! Förutom den otroligt goda maten så stod det en söt liten goddoftande påse på sängen (se ovan) när jag kom in i sovrummet i lillstugan..och den var till mig! :) Den var fylld med doftande lavendel, goddoftande tvål, doftljus, thé och frön att så för att få fina blommor!

Hoppas vi lyckas få till en träff snart igen och att vi inte har tidspress då så vi hinner ta det lite lugnt oxå!
Det var hur som helst supertrevligt!
Tack för den dagen Mari! :)

15 kommentarer:

Malin sa...

vad fint hon har det och vad roligt att ni träffades på riktigt. Jag har ju träffat kråkeredsJenny och det är skitkul, skulle kunna bli en riktig busines att skapa bloggträffar runt om i landet.
Kram Malin

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken dag ni fick, och vilket kalas du bjöds på. Så mycket god mat! Mari är allt en riktigt fin bloggvän och värdinna.
Kramar
AnnaMaria

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Vilken resa, o vilken värdinna...o besöket! kan inte bli annat än bra det ;o)

Klem anna

rosenälvorna sa...

Åh,vad underbart att få ett sånt välkomnande och bli så omhändertagen och dessutom få en trevlig present, wow!!! Ha det så gott! Christina

Hem och Harmoni Marie sa...

Låter som en underbar upplevelse! Så mysigt att träffas och vilken omtanke hon lagt ner. En verklig vän!

Kram Marie

Norrfrids Eija sa...

Slås av vilken omtanke Mari lade ner på er träff! Flerrätters mat, dryck...wow! Och så denna urmysiga, lantliga miljö! Kan tänka mig att du kände dig ompysslad! Oj, oj oj!

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men tack snälla Lisbeth-Signe, vilket fint inlägg du gjort om MEJ!!! Helt impad! Och så fina bilder på salladen och påsen och kul att läsa om vad vi åt, jag hade ju nästan glömt det själv, vilket minne du har!!! TACK så jättemycket själv, det var så kul att ses och brickan jag fick av dig använder jag dagligen, ett kul Moraminne! Kanske vi får chans att göra om detta ngn gång, och då ska du få sovmorgon i Lillstugan=) Tack igen från Mari.

Min Skattkammare sa...

Det där ser ljuvligt ut....
Vilka möten bloggen ger, och tänk att få ett sånt fint välkomnande i vackraste miljö och trevligt sällskap!
Fast du ser ut att ha det vackert och hemtrevligt hos dig också!
Ha det gott...kram Kicki
:o)

Johanna Stålros sa...

VA??? ojojoj vilket underbart möte, vilken toppendag du fick- underbart att höra! Bloggen är en underbar mötesplats....kram Johanna

20-talshuset sa...

Åh va trevligt! En bloggvänsdag! Så mycket gott och trevligt hon hade fixat, Mari på Nordingården! Såg ju hur mysigt som helst ut att övernatta i lillstugan där också. Må så gott! Kram Anna

Mitt hvite hus sa...

ÅÅ så moro.... skjønner dere hadde det kjempehyggelig...og hun har et vakkert hus.... så hyggelig å få sove i lill stugan da..


god mat og... et besøk som dere vil minnes begge to =)

klemme r

Fiffiga Systrar sa...

Så kul att få hälsa på hos dig! Vad fint hennes gästrum blev. förstår att du sussade sött där.. kram

linnea-maria sa...

Vilken härlig liten tur hos Mari. Hon verkar bra snäll hon. Kram /Therese

Lottas Fotografi sa...

Vilken toppenträff! Många fina bilder!
Tänk att man kan hitta så fina vänner via bloggen.

Kram Lotta

Emelie sa...

Oh vad mysigt det låter!
//Emelie