fredag 30 juli 2010

Naturfärger

Nåt jag har dille på är ju trasmattor och särskilt gamla urtvättade och blekta men jag gillar även ripsmattor och andra gammeldags mattor.

Köpte en liten linnebeige matta med tryck hos Butik Lillasyster som passar bra till den beigevit-mönstrade Gåsöga från Åhlens som jag redan hade hemma.



Igår kväll var det världens åskoväder, har nog aldrig varit med om något som legat så nära nån gång förut. Jag stod på bron upptryckt uppefter väggen och började räkna efter jag sett blixten och hann knappt säga 1 förrän det small...det var ingen liten smäll heller utan snarare som en bomb! Jag skrek rakt ut..det slog inte ner här men det måste ha varit nära. Puh!

Sen blev det strömavbrott i hela stan. Det var skönt med en rejäl regnskur men jag hoppas det blir uppehåll i helgen!


Ha en trevlig helg! Kram :)

onsdag 28 juli 2010

Sytt och fått

Jag och en kompis har varit flitiga loppisbesökare under sommaren och vi har gjort några små fynd. En dag när hon kom så hade hon pysslat och sytt lite av sina fynd hon gjort.

Hon hade sytt två tabletter till mig av vitt lakan, vit spets och vita små virkade dukar som hon hittat på loppis..en idé hon haft ett tag. De blev såå fina och jag blev jätteglad över dom!

Tack L!


Så söt spets och duk.





Titta så fina de blev! Det är en liten duk fastsydd
uppe i vänstra hörnet och en nere i högra hörnet.





Finfika blir det på dom!





Fick den här fina väldoftande rosen av henne oxå!

Ha en bra dag!
Kram :)

tisdag 27 juli 2010

Gamla trasmattor

Fyndade 2 jättelånga gamla trasmattor på loppis förra veckan, 20 kr styck för dessa. De är verkligen superlånga och jag önskar att jag hade gamla såpskurade golv att lägga dom på för det skulle vara allra finast..men..jag har ju mattorna i alla fall! :)

På samma ställe fyndade jag 3 fina, rejäla vita lakan för 40 kr oxå..inga lakan med vackra broderier utan helt enkelt vanliga gamla att använda som lakan.


Jag gillar färgställningarna och mönstret.
De är längre än på bilden.
De passar ihop fast de är lite olika, det gillar jag.

Ja, då har man börjat jobba då och det blev verkligen jobbväder, grått och regntungt. Snacka om att man hade tur med vädret och fick rätt semesterperiod vädermässigt! Det känns bra!
Hoppas för er skull som har semester nu att vädret vänder tillbaka igen!

Ha det så bra! Kram :)

söndag 25 juli 2010

Tid

Nu har jag äntligen oxå hittat en gammal urtavla med tillhörande etui dessutom :) Jag har alltid undrat var alla hittar sina urtavlor...jag har aldrig sett några på nån loppis eller auktion men nu äntligen! Jag tycker den är vacker!



Den funkar ju inte men det gör inget!





På baksidan står det antingen Amcre eller Amore,
sedan ligne droite. Vet inte vad det betyder.




Här en ny modell som jag fick i present
då jag fyllde år.





Baksidan är oxå fin.



Ha det! :)

onsdag 21 juli 2010

Vuxen?!

För några år sen fick jag ett annorlunda brev med posten. Det var en ihopvikt papperspåse med frimärken och min adress. Jag hade nyss bytt bostadsort och en av mina kompisar som jag "flyttat ifrån" hade skickat mig ett annorlunda brev med tänkvärd text. Hittade det häromdagen och läste igenom det med ett leende på läpparna, hade glömt bort brevet.



Mycket handskriven text var det.
Kul när nån lagt ner tid och gjort något personligt!





Här är utsidan på påsen.



Så här lyder texten:

Härmed säger jag upp mig som vuxen.
Jag har bestämt mig för att jag bara vill ta det ansvar som passar en åttaåring.


Jag vill gå på Mc Donalds och tro att det är en trestjärnig restaurang. Jag vill tycka att M&M är bättre än pengar eftersom man kan äta dem. Jag vill springa barfota i mjukt gräs, smutsa ner byxorna, ligga under ett stort träd och kolla när grenarna rör sig med vinden, ha en saftkiosk med mina vänner en varm sommardag. Jag vill ha regnställ och gummistävlar och få plaska i pölarna. Jag vill att mamma gör goda mackor och varm choklad. Jag vill tillbaka till den tiden helt enkelt. När jag kände till allt om färger, multiplikationstabellen och barnsånger och ingenting bekymrade mig. Det jag visste att jag inte visste brydde jag mig inte om. Allt jag visste var att vara lycklig för att jag kände inte till de bekymmer jag skulle få.

Jag vill tro att världen är rättvis och att alla är ärliga och snälla. Jag vill tro att allt är möjligt. Jag vill ha möjligheterna och bli överväldigad av de små händelserna och sakerna igen.

Jag vill leva enkelt igen. Jag vill inte att min dag ska bestå av datatrassel, berg av pappersarbete och dåliga nyheter. Jag vill inte tänka på att få lönen att räcka en hel månad, jag vill slippa läkarräkningen, skvaller och mista människor jag tycker om.

Jag vill tro på betydelsen av en kram, ett vänligt ord, sann rättvisa, fred, drömmar och jag vill göra änglar i snön igen.

Så här är mina kreditkort, mina räkningar och min pensionsförsäkring.

Härmed drar jag mig officiellt tillbaka som vuxen. Vill du diskutera detta med mig så får du fånga mig först! Kull! Vi ses i sandlådan! Om jag får leka med dina grejor så får du leka med mina!



Jag tycker nog att jag är en åttaåring ibland....kan ligga ute på gräsmattan och se träden vaja i vinden...tar mig tid att se saker i naturen och försöker att njuta av tillvaron så mycket som möjligt! Jag kan även bli överväldigad av små händelser! :)

Ha en bra dag! :)

måndag 19 juli 2010

Ibland har man tur

Besökte en gammal kompis för nån vecka sedan. Vi brukar springa på varann varje försommar då det är dags för nya blommor till trädgårn och vi brukar oftast lyckas ha semester samtidigt oxå. Vi har då pratat om att vi måste träffas men det har inte blivit av. I år bestämde jag mig för att jag skulle lyckas hinna med det :)
Vi träffades och fikade och vi surrade på som vi alltid har gjort, riktigt trevligt!
Jag har lääänge tänkt köpa klockan PS från Ikea men så länge som jag väntat så har de slutat sälja vita klockor och det finns bara röda numer. Har då funderat på att köpa en sån och måla vit men det har förstås inte heller blivit av. Nu visade det sig att min kompis hade en en blå klocka över, hon har redan en vit på väggen i köket och jag kunde få den blå. Jag blev bara glad.
Klockan är numer vit och passar bra hemma hos mig! :)


En ny klocka bland gamla saker.




Tack V och L! :)

Ha en fin vecka! Kram

fredag 16 juli 2010

Tack Malin!

Beställde en tavla av Malin med bloggen Körsbär! Hon målar i akryl och skriver tänkvärda texter efter önskemål. Man kan även kolla in hennes galleri och se vad hon målat tidigare och sålt! Jag hittade en text som jag gillade och ville ha en tavla i rosa-vitt-grönt! Jag tycker den blev härlig och precis i de färger jag ville! :) Tack snälla Malin! Blev så glad när tavlan kom med posten häromdagen! :)


Tänkvärd text som man blir glad av!




Se så fint med det grön-rosa som går igen i min tavla
till vänster.

Det syns inte lika bra på bild att de passar ihop men det gör de!
Tack Malin :)
Kram

onsdag 14 juli 2010

En sommarkrans

Min gamla dörr på altanen såg så tom ut så jag gjorde en sommarkrans och hängde där. Man tager vad man haver helt enkelt...lite syrenblad, hundkex och blåklockor. Man får passa på och ta det som blommar för tillfället...sommarblommorna som midsommarblomster, smörblommor och hundkex har blommat ut.

















Nu kom det inlägg tätt helt plötsligt men det är lika bra man passar på då man har fotat lite innan allt blir inaktuellt. Är ju inget märkvärdigt men då händer det ju i alla fall något här.


Ha det bra! :)

tisdag 13 juli 2010

Färger









Många av mina penséer är fortfarande fina och
de här är nog finast. De har stått skuggigt och har inte
dragit iväg så mycket på höjden.
De får va med så länge de är fina helt enkelt.

Idag är det mulet men fortfarande varmt...borde göra nån nytta men vill hellre hitta på nåt..får se vad det blir! Ha det! :)

måndag 12 juli 2010

Mina blomsterängar

Det är jag som sköter gräsklippandet hemma. Jag vill nämligen inte att något klipps bort i onödan. I ett hörn av trädgårn är det massor av ormbunke och nära staketet så upptäckte jag för något år sedan att det var prästkragar på väg upp på stora plättar så jag har börjat klippa runt dom så jag får små ängar. Där växer i första hand prästkragar men även lite blåklockor. Under de stora träden vill jag oxå bevara lite växtlighet, det rundar av och gör det finare under träden.






































Ha det bra! :)

lördag 10 juli 2010

Sommarkläder

Som ni säkert redan märkt så gillar jag ju tidlösa och klassiska kläder som man kan ha lääänge...är inte såå styrd av modet så jag måste ha det senaste. Det beror säkert både på ålder och figur! :) Känns skönt!...jag tar på mig det jag gillar! Jag tar på mig det som är "jag"!



Den här söta broschen tillverkas och säljs av
Lena Kristina med bloggen Fleur de Blanche,
visst är den fin?! Hon gör mycket annat oxå,
titta in till henne får ni se!



Tunika i märket Melmelli som säljs bl.a
hos Butik Lillasyster.




Även underklänningen i samma ton är
inköpt på samma ställe som ovan, även det
Melmelli.




En favvoklänning från Lindex.






Ännu en klänning och underklänning från
Lindex.





Underklänning från Halens med spets
både upptill och nertill.





Kråsig, somrig blus från Kapp-Ahl.





Blus med märket Ester Elenora, köpt
hos Butik Lillasyster.



Förkläde i vitt med spetsar och mammelucker
i samma stil från Butik Lillasyster.


Det känns som om jag har kläder så det räcker nu! :) Nu gäller det att va somrig i det fina vädret så man hinner använda sina vita kläder! :)

Vädret är fortfarande toppen, hoppas det håller i sig! Ha en fin helg! Kram :)

torsdag 8 juli 2010

Loppisfynd


De två glasflaskorna med blommor i hittade jag på
loppis nyligen. Den största såg ut att vara riktigt gammal
med sned kant upptill och måttet 1000 under botten.
Glasburken längst fram innehåller ett antal lena stenar från
nån semester för längesen. En hjärtesten får ligga framme.



Skira naturliga buketter är så vackra..






...det behöver inte vara fullt i vasen.
Är ju finare med några få så man verkligen
ser och uppskattar blommorna :)

Ett litet paket










Ett litet paket till en vän.

Det är verkligen kul att slå in paket...ibland att verkligen ta sig tid att göra paketet så att det passar den person som får det och ibland att ta vad man har och göra det bästa av det.

Jag gillar att sätta fast färska blommor på enkla paket.

Hamstrar vitt "brunpapper" hos Lagerhaus varje gång jag är där. De har dessutom många roliga snören som man kan variera med. Minns att det roligaste jag visste vid jul när jag var liten var att slå in paket...mormor sparade paket åt mig som jag fick slå in åt henne...jag önskade jag fick stå på "Tempo" och Konsum och såna butiker och slå in paket åt folk :) Ja, det var då det och jag tycker fortfarande det är kul!...tur att lite roar en! :)


Ha det! :)

tisdag 6 juli 2010

Auktionsfynd

I söndags var jag och en kompis på en heldags auktion. Det var väl inte världens bästa auktion och knappt några möbler men det är underhållning att vara på auktion vilket fall som helst.
Några godbitar lyckades jag få. Min kompis gjorde massor med fynd, sånt som hon verkligen behövde. Vi var på en liten marknad i närheten oxå och besökte en loppis, fyndade lite där oxå men det får ni se en annan gång.


Den här vaniljvita kaffekvarnen blev min.
Ser ni det fina vykortet till höger i bild, från
min bloggkompis Mari, en bild av hennes lillstuga.



En stor linnefärgad duk med kökshandduksränder.





En helt oanvänd broderad duk i rosarött
rosenmönster. Den ligger nu på altanbordet.

Vilket fantastiskt semesterväder det är, man vill aldrig gå in om kvällarna!
Ha en fortsatt fin vecka!
Kram :)

måndag 5 juli 2010

En liten fågel på besök










En morgon då jag kom ut så satt katten och spanade upp mot mitt paraply som jag hängt upp dagen innan. Jag förstod inte varför förrän jag kom in i köket och tittade ut. Då satt det ju en liten fågelunge i mitt paraply. Passade på att fota sötnosen genom fönstret! :)

Sen fick vi ju även rädda en liten stackare som katten lyckades bära in..ojoj va hon fick skäll! :)

Ha en bra dag! :)

lördag 3 juli 2010

Sommarkväll på verandan

Blev så sugen på nåt hembakt..gärna med jordgubbar...så jag gjorde en jordgubbspaj, somrigt och gott! Satte mig på glasverandan och åt min somriga paj. Det är så härligt att det fortfarande är ljust till mitt i natten. Verandan är som ett ljusrum där man kan fånga det sista ljuset när det börjar mörkna inne sent på kvällen. Ofta sätter jag mig där för att läsa en bok eller en tidning men det slutar med att jag bara är och tittar ut genom fönstret på himlen och skogen och drömmer mig bort.



























I hörnet står mina lie-skaft utan blad. Jag blev så förtjust i färgerna på dom, tyckte de var så fina ihop. Det ser ut som vanligt på glasverandan...inga förändringar men det beror väl på att jag trivs med den som den är.

Ha det! :)