tisdag 31 juli 2012

Lite pyssel

När jag och Eija var på besök hos Mia utanför Karlstad så tog hon ju med oss till Skaparboden i Kil och vi fick prova på att virka halsband med pärlor och jag blev fast, var superkul! Jag fortsatte helt enkelt att göra fler när jag kom hem :)


Lånade ihop lite virknålar, köpte garn och en mängd pärlor i olika färger och satte igång. Det är så rogivande att sitta å pyssla med nåt som bara växer fram.
Köpte som sagt på mig liiite pärlor i olika färger. Erkänn att ni blir glada av dom! :)
Man blir som barn på nytt!

Hade ju syjunta för ett tag sen och vi gjorde ca. 2 halsband var under kvällen. Vi hade massor att surra om men vi blev så lugna och harmoniska av virkandet så vi slutade nästan prata! :)

Beskrivning: Trä på valfritt antal pärlor på en tråd/garnnystan som du vill ha på halsbandet så de lägger sig på rad och låt dem falla ner på tråden så du får en ände du kan virka på. Börja virka vanliga maskor och så drar du upp en pärla och virkar in den och virkar några vanliga maskor igen och ta in en pärla osv. tills du fått den längd du vill på ditt halsband. Jag brukar virka med ganska stor virknål ca. nr 3-5, beroende på vilket garn man har och hur stora maskor man vill ha. För att underlätta att få på pärlorna på garnet så kan du ta lite lim på änden, limstift funkar, och låt det torka innan du börjar.
Lycka till! :)

9 kommentarer:

kråke sa...

Snacka om kreativitet här:)))) underbart!! Och du....jag blir alltid glad när jag går in här(inte bara av pärlorna:)

Kraaaam fina

Kråke

Paula sa...

så trevliga halsband! Och vilken fin kopp du har på översta bilden högst upp till höger, är den från Fab Keramik? hon har mycket i den nyansen!

Rapport till Vänfors sa...

Kanske en arbetsbeskrivning vore möjlig? Ser så läckert ut med alla pärlor och nu för tiden finns det ju så otroligt många typer av pärlor.
Kram Annika

Fröken C sa...

Så härliga halsband! Pärlor blir man alltid glad av:)

Ha det fint!
Kram C

n o r d i n g å r d e n sa...

JÖSSES VA DUKTIG DU ÄR, JAG SKULLE BLI GALEN, HAR INTE TÅLAMOD FÖR PILLJOBB ALLS MEN VACKERT BLIR DET SER JAG, SÅSOM DU ÄR I HÖGERKANTEN, SOM EN ÄLVA....

Livet på Vestergård sa...

Så fina halsband! Mina pärlor ligger mest bara kvar i burkarna, men det är ju vackra där också :)
Så vackra foton och käder i förra inlägget!
Kram Kicki

Rapport till Vänfors sa...

TUSEN TACK för beskrivningen:)
Kram Annika

Anonym sa...

Det ser jättefint ut och roligt och enkelt för en som inte brukar virka. Tack för beskrivningen ska prova!

Anonym sa...

Jag måste också prova!! Låter lagom svårt för mig som inte är van virkare...stort tack för att du har beskrivningen med!! //Ulrika