tisdag 31 juli 2012

Lite pyssel

När jag och Eija var på besök hos Mia utanför Karlstad så tog hon ju med oss till Skaparboden i Kil och vi fick prova på att virka halsband med pärlor och jag blev fast, var superkul! Jag fortsatte helt enkelt att göra fler när jag kom hem :)


Lånade ihop lite virknålar, köpte garn och en mängd pärlor i olika färger och satte igång. Det är så rogivande att sitta å pyssla med nåt som bara växer fram.




Köpte som sagt på mig liiite pärlor i olika färger. Erkänn att ni blir glada av dom! :)
Man blir som barn på nytt!

Hade ju syjunta för ett tag sen och vi gjorde ca. 2 halsband var under kvällen. Vi hade massor att surra om men vi blev så lugna och harmoniska av virkandet så vi slutade nästan prata! :)

Beskrivning: Trä på valfritt antal pärlor på en tråd/garnnystan som du vill ha på halsbandet så de lägger sig på rad och låt dem falla ner på tråden så du får en ände du kan virka på. Börja virka vanliga maskor och så drar du upp en pärla och virkar in den och virkar några vanliga maskor igen och ta in en pärla osv. tills du fått den längd du vill på ditt halsband. Jag brukar virka med ganska stor virknål ca. nr 3-5, beroende på vilket garn man har och hur stora maskor man vill ha. För att underlätta att få på pärlorna på garnet så kan du ta lite lim på änden, limstift funkar, och låt det torka innan du börjar.
Lycka till! :)

söndag 29 juli 2012

Fotosession i gammeldags anda :)

Hade en trevlig fotokväll med Eija i veckan! Eija som fått hem lite kläder från Östebro som hon kommer att sälja i sin gårdsbutik, se HÄR!
Med naturen som inspiration och de vackra, gammeldags kläderna så gick vi igång på hennes gård och hade såå himla kul! Vi fotade hur mycket som helst!



Solen var på väg ner och vi njöt av den sköna kvällen!



Det var helt oplanerat och improviserat och det är precis så det ska va! Då blir det roligare!




Det är mycket arbetade detaljer och fina knappar på de här kläderna!



Så fint märke de har på sina kläder, som ett smycke!




Gjorde mig en lite stökig krans att ha i all enkelhet och sedan gjorde jag en till Eija och hur hon ser ut i sin kan ni se HÄR! :)




Ibland tycker man att man gör sig bäst på bild om man vänder bort huvet :)



Vi skojade om att jag såg ut som en prästfru på Selma Lagerlöfs tid! :)

Vill ni se mer av Östebros kläder? Titta HÄR och HÄR!

fredag 27 juli 2012

Livsnjutarresan: På besök utanför Karlstad

Här tog en sprudlande  Mia emot oss i sitt fina hem i Vålberg utanför Karlstad! När vi precis anlänt så dök ju även Anna-Maria upp där! En kul överraskning! :)



Efter en mysig fika med dessa trevliga tjejer så åkte vi ju till den underbara butiken Rost Interiör och shoppade och myste i några timmar. Vi bubblade av inspiration och vi pratade som om vi kännt varann hur länge som helst! Så blir det när man har saker gemensamt som inredning, pyssel och livet i stort!


Här tillbaka hos Mia och vi satt och tog det lugnt med ett glas rosé innan middan :)
Vi kände oss så välkomna och jag tackar hela Mias familj för det!




Mia hade redan då fått tag på pioner, härligt! Spana in hennes otroligt fina gamla saker och möbler! En riktig skatt har hon! Är nån sugen på att köpa nåt så har hon flyttloppis hemma hos sig 18/8! Titta HÄR så får ni se! :)




Såå snygg rumsavdelare hon satt upp mellan matrum och sällskapsrum!
Vi hade så trevliga dagar och kvällar med goda middagar i sällskap med Mias fina familj! Vi fnissade gott åt att vi åt middag senare och senare för varje dag men så blir det när det är mycket man vill hinna med! :)




Här satt vi och åt vår frukost och Mia hade smitt planer för en hel dag tillsammans! :) ..och vi visste ingenting om vad som skulle ske!



Hon tog bl.a med oss till Skaparboden där det tillverkas mycket fina saker som den här och...



..den här och sååå mycket mycket mer! Vi gick runt och tittade och inspirerades och fick prova på att virka halsband med pärlor och vi blev helt fast! Satt där och virkade och hade trevliga samtal med andra damer som oxå virkade. Såå himla trevligt och Mia fick avbryta vårt virkande så vi skulle hinna med allt annat hon planerat :)....men jag virkade klart hemma hos Mia sen på kvällen!



Spegel, spegel på väggen där... :) Där har vi Eija! Om ni vill veta vad hon har för kul projekt på gång så kika HÄR!



Den här underbara buketten hade man gjort i Skaparboden och jag blev så inspirerad och tänkte såklart göra en sån när jag kom hem men tror ni att det blev av?!..nej tyvärr..var mycket som jag ville göra då jag kom hem men har inte blivit så mycket...behövde väl semester helt enkelt! :)

Mia tog oss med på riktigt bra loppisar, butiker, lunchrestaurang och sist men inte minst till Sussie, Granne med Selma! :) Där hade vi riktigt givande och kreativa samtal!

Tack snälla Mia! Vi hörs snart igen!
Kram

måndag 16 juli 2012

Livsnjutarresan: På besök hos Sussie, Granne med Selma

Hej på er! Det blev lite längre avbrott från bloggandet än jag hade tänkt...pga att livet och semestern kom emellan!..

Vår sista kväll på livsnjutarresan så åkte vi till Sussie med bloggen Granne med Selma...




Ja Sussie är inte bara bloggare utan tillsammans med sin man Raymond har hon renoverat stallet på gården...och vilket stall sen! Kolla in så vacker byggnad med pampig ingång!




Kolla in de vackra fönstren på ena gaveln som ger så fint ljusinsläpp!
Ja ni undrar kanske va man gör i det vackra stallet....



Här välkomnas man med skylten "Välkommen på Kaffe"! På väggen tänkvärda ord m.m.



Jo, här ordnas kafferep och olika aktiviteter. Här ser ni Sussie som språkar med vår vän Mia! Vi blev såå väl mottagna av en sprudlande glad Sussie med sin lika trevlige man Raymond.



På disken vackra koppar med fat uppradade och man fick såklart välja sin favorit! :)



Massor med gosaker fanns det att välja på! ... Sussie är en mästare på bakning kan jag säga! Mycket var det och supergott! Ääälskar kafferep!




Kolla in den här läckra skapelsen som hon gjort! :) ...nu blir jag fikasugen igen känner jag! :)



Vid den här vackra sittgruppen satt vi och fikade och pratade och skrattade och blev sååå inspirerade så vi trodde vi skulle spricka....




Jag valde bl.a. dessa kakor! Supergoda! Ni ser den lilla bakelsen med ett hallon på..den har en alldeles egen historia som har med Nils Holgersson att göra, se HÄR!




Stallet är inrett i vit råspont och vackra vita snickerier och möbler! Så vackert och smakfullt! Vi var fullproppade med intryck när vi kom till Sussie och lite trötta men när vi klev in genom dörren och blev mottagna av dessa glada och trevliga människor, hade fågelkvitter och lugn musik i bakgrunden och fick komma in detta ljusa vackra rum så blev vi såå harmoniska!..och inspirerade samtidigt!



Vi hade kunnat sitta kvar hur länge som helst och pratat och inspirerats och kommer gärna igen!!!
Andra bilder men även liknande ser ni hos min reskompis Eija!



Två helt olika tallrikshyllor målade i samma färg men passar såå bra ihop! Bra tips!




Det finns hantverk att köpa som andra tillverkat, bl.a dessa fina fat som passar kanonbra in i miljön!



Kolla även in den här läckra mobilen som hänger här!



Sussie tillverkar gräskronor och även rönnbärskronor, den här är nog fjolårets men vill ni se fler så titta HÄR !




Det är så kul att prata med kreativa människor, man blir så inspirerad och inser att saker är inte omöjliga!
Raymond sa...vad finns det att vänta på? Livet är här och nu! Så sant!...va 17 väntar man på?...Vill du göra nåt så GÖR DET!



Det här vackra handtaget har minsann Raymond gjort till sin fru Sussie! Hur många är det som fått ett sånt??!..jag bara undrar! :) Två hjärtan i ett!

Läs mer om det här duktiga paret HÄR!


Tack Sussie och Raymond för ert fina mottagande och för den trevliga pratstunden! :)
Känns bra att ha bilder som minne så vi inte glömmer den underbara miljön!
HÄR har vi oss bloggbesökare! :)

tisdag 10 juli 2012

Sommar helt enkelt

Så här vackert var det till midsommar medan allt var nygrönt och nyutslaget!



Min favoritstig!...lr det kanske är min pappa..han heter ju Stig!...*fniss*



Här inne säljs fina hantverk...gillar den där "håven" till höger om dörren..kanske borde göra en egen!?




Slöjd- I like! :)


lördag 7 juli 2012

Livsnjutarresan: På besök i underbara butiken Rost Interiör..

Från att ha vaknat upp på Uljebergs säteri, åkt in till Frida på FAB Keramik i Rönneshytta utanför Örebro så åkte vi vidare till Karlstad, närmare bestämt till Mia med bloggen Rummet för välbefinnande! När vi åkte in på hennes vackra gård så satt hon på trappen och väntade! Efter några minuter dök det upp en överraskning, nämligen Anna-Maria med bloggen Ett rött monogram! Såå himla kul! Goa Mia och Anna-Maria som vi bara haft kontakt med via bloggarna tidigare, superkul att träffas!
Inte nog med det, Mia hade även ordnat så Magnus med butiken Rost Interiör öppnade upp för oss denna måndag kväll när han egentligen inte skulle ha öppet!
Jag är fortfarande överväldigad över vilka fantastiska människor vi mött på vår resa som öppnat upp både sina hem och butiker för oss! Hela veckan var lika fantastisk! Såå mycket inspiration så det rymdes knappt mer! :)

Här har vi butiksägaren Magnus som glatt öppnade upp för oss och bjöd på såå god cappuccino och italienska skorpor!


Såå snyggt blandat med gammalt och nytt!


Ljusa möbler, textilier och porslin för de som gillar det!


...och den lite mer maskulina stilen i svart med vitt och linnebeige som bryter av.



Lite gammal läsning för nostalgiker, för att göra nåt pyssel med eller bara som prydnad. Jag köpte två! :)..ja köpte lite annat smått och gott oxå!



Såå läckert med grönt som bryter av! Såå snyggt arrangerat i hela butiken med vit råspont på väggarna, möbler i vitt, grått, svart, brunt och som här grönt. Både nytt och gammalt blandat. Så snyggt ihop så man ser knappt vad som är nytt i helheten, det gillar jag!


Jag kunde gå runt och titta huuur länge som helt och upptäcka nya saker hela tiden. Så mycket snyggt porslin och glasburkar som man aldrig kan få för mycket av.



Här är Eija i samspråk med Magnus. Kolla in alla snygga linneprodukter på bordet och den maffiga kronan ovanför. Missade tyvärr att fota i det andra rummet med mer industridesign och retro, var såå snyggt det oxå. Bilder därifrån finns dock att se i Eijas blogg, Norrfrid!



Kolla in den vackra omgivningen utanför butiken!



 Tack Magnus för att du öppnade upp butiken för oss!
Kika in på Rost Interiörs blogg HÄR och hemsidan hittar ni HÄR!

Ha nu en trevlig helg! :)