fredag 30 juli 2010

Naturfärger

Nåt jag har dille på är ju trasmattor och särskilt gamla urtvättade och blekta men jag gillar även ripsmattor och andra gammeldags mattor.

Köpte en liten linnebeige matta med tryck hos Butik Lillasyster som passar bra till den beigevit-mönstrade Gåsöga från Åhlens som jag redan hade hemma.



Igår kväll var det världens åskoväder, har nog aldrig varit med om något som legat så nära nån gång förut. Jag stod på bron upptryckt uppefter väggen och började räkna efter jag sett blixten och hann knappt säga 1 förrän det small...det var ingen liten smäll heller utan snarare som en bomb! Jag skrek rakt ut..det slog inte ner här men det måste ha varit nära. Puh!

Sen blev det strömavbrott i hela stan. Det var skönt med en rejäl regnskur men jag hoppas det blir uppehåll i helgen!


Ha en trevlig helg! Kram :)

11 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Åh, den där mattan har jag snaglat på, verkliegn fin, jag gillar också färgerna och trycket, skitsnygg! Vilket åskoväder, nästan otäckt, men då måste den ha slagit ned ganska nära om den lät så högt! Ha, ha, stod på bron, så skriver ju jag med, men det är ganska norrländskt och tom jag tänkte först, är hon galen, stod hon på en bro : )Det är mysigt med åska, bara det är på avstånd.. Ha en åskfri trevlig helg! Mari.

Lissboden sa...

Det lät inget vidare med så kraftigt åskväder. Naturens krafter kan vara väldigt starka ibland.
Här har det regnat ett helt dygn så nu har vi fått så att det räcker ett tag men jag är rädd att det kommer mer ganska snart.
Fin duk har du på bordet ser jag.
Må så gott och ha en förhoppningsvis solig och regnfri helg!
Kram/Maria

n o r d i n g å r d e n sa...

Nje, det var ju den bilagan i midsomras vet du: )

Börjelundskan sa...

Åhhh, jösses vilken underbar matta. Visst är det fint med gamla trasmattor, synd bara att det är så jobbigt att tvätta dom för hand, vågar inte köra dom stora i tvättmaskinen efter ett misslyckat försök, tyvärr.

Här regnar det ordendligt men vi har som tur vad inte råkat ut för åska, ....än vill säga!! Det är väldigt otäckt när den går precis inpå en.

Ha en skön helg i regnet. Kram Cin

Marita sa...

Vilken superfin matta!!! Det är ju nästan så att man inte kan ha den på golvet!!
Ja visst är det lite otäckt när åskan kommer så nära. Här hemma hade vi åskoväder natten till torsdag, det "sjöng" i sängresåren när det dundrade ute!! Hunden var livrädd, stackarn. Vi kunde inte sova för att det lät så hiskeligt!
kram, Marita

A House With A View sa...

Så jääättefin matta! Här regnar det och är trist, behövligt kanske men lite tråkigt också, vill ju gärna ut i trädgården och påta.

Kramizar aka

Anonym sa...

Hej, kul att hitta hit! Det var inte kul med åskan ni hade ... ser ut som du oxå gillar att loppisfynda. Kul!

Kram/Mira

nea i det gula huset sa...

Hej hej!
Vilken fin matta du har köpt! Den passar säkert fin fint med dina andra fina saker!

Visst är det häftigt med åska..men samtidigt obehagligt när det är så nära! Jag har varit obehagligt när ett nedslag och det gav mer än lite puls. Kände värmen..obehagligt men fascinerande! :S

Vilka OTROLIGT fina underlägg din väninna har gjort! Jag blev såå sugen på liknande! Superfina! :)

Ha en fin och förhoppningsvis åskfri helg! :)
Kram Nea

Gilla Yoga sa...

Det är mysigt med åska, och allra mysigast på lite håll. Man känner sig onekligen väldigt liten mot naturens krafter när det dundrar loss ordentligt!

Kram Linda

Mys och hemtrevnad sa...

hej vilken härlig blogg du har...Vad jag blev inspirerad av att sy underlägg...dina var ju superfina...följer dig i framtiden...kramis semlan

Anonym sa...

Halloj!

Vilken smäll det måste ha varit, riktigt läskigt sådant tycker jag.

Nu är jag nyss hemkommen från en ljuvlig semester. Vi har varit i England och där av alla ställen hittade jag en urtavla. Jag har inte sett en enda här i Sverige bara ett gammalt fint ur. Någon har tipsat om att man kan kopiera urtavlorna på papper och sedan klistra dem på ett hårdare material om man vill ha många liggande på ett fat o dyl. Tja vad gör man inte för att få det som man vill ;).

Själv fick jag ett likadant ur från Vintage by Fe som du har och jag använder det jättemycket, älskar det.

Ha re bäst

Kram Lena