måndag 25 juni 2012

Livsnjutarresan: Fantastiska miljöer i Vadstena och Gamla Linköping

Ja efter underbara timmar på Country Interior och vi var fullproppade med inspiration och idéer så åkte vi vidare till Vadstena Antik! Det var verkligen värt ett besök och vi såg mycket vi ville köpa men återigen platsbrist i bilen och vi var helt tomma i huvudet lr rättare sagt fyllda av inspiration men trötta så vi kom oss knappt för att köpa nåt. Efter lite mat så fick vi ny energi och promenerade runt i vackra Vadstena och därefter körde vi vidare till Gamla Linköping. Var knappt vi kunde ta in allt vackert vi såg eftersom det var såå vackert överallt! Ofattbart! Tur man har kamera så man kan föreviga ögonblick och miljöer för minneskortet i huvet började bli fullt! :)


Vackert hus i Vadstena.Såå mysiga gränder. Eftersom vi var ute ganska tidigt på vår resa, slutet av maj så var det inte så mycket turister..det var vi och nån katt typ :) Vi promenerade runt nån timme och bara njöt och snubblade nästan på gatstenarna för att vi var så upptagna av att titta på allt fint.


En typisk gata i Vadstena.En mysig promenadväg i vackert väder på väg till slottet.
Vädret var fantastiskt bra större delen av vår resa, riktig högsommar..vem vet, var kanske bästa veckan i sommar.


Slottet fördubblas i den spegelblanka vallgraven.Och..på andra sidan vallgraven ligger segelbåtarna placerade.Här kikar vi in i Gamla Linköping, underbar gammal stadsdel.
Se info HÄR!Visst ser det mysigt ut med en friluftsteater mitt i Gamla Linköping, tror det var nån föreställning med Pettson & Findus!


Eija får va statist på många bilder! :)
Såå vackra snickerier!..och ni ser väl nymånen där ovanför på himlen?!Såå himla charmigt hus!Man kunde gå en mysig promenadslinga ovanför Gamla Linköpings stadsdel så det gjorde vi...jag menar vi norrlänningar måste ju få känna oss som hemma för en stund och ta igen saknaden av skog! :)

Mer från resan kommer men först lite midsomriga bilder!

9 kommentarer:

miolann sa...

Så vackert! Måste besöka nån gång!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det blir som en resa för oss som tittar också via bloggen, delar av Sverige som jag inte besökt. Du tar fantastiskt fina bilder också.
Och tack snälla för din kommentar, kan du fatta vilken tur.
Kramar
AnnaMaria

n o r d i n g å r d e n sa...

Så kul att få se Vadstena, och alla andra ställen ni besökte! Men kan undra om såna här resor är bra för hjärta & blodtryck=) Om än det är godis för själen, jag vet hur man blir, GALEN!!;)

Tack för titt av fina bilder!!!

Livet på Vestergård sa...

Vilket mysigt ställe det verkar vara!

G:a Affären sa...

Det var några år sedan jag var till Vadstena, och det är alltid roligt att se bilder från det man känner igen. Huset med all snickarglädje är ju för vackert!
Jag säger som AnnaMaria; Du tar fantastiskt fina bilder!

Idag kikade jag in till Min Lilla Veranda, kolla orangeriets färg på väggarna!

Kramar från mig,
Cia

kråke sa...

Sååå fint du goa!! Kan tänka mig att det var härligt att få gå omkring där och njuta...och med mysigt sällskap dessutom:))

Kraaaaaam...

kråke

Vida sa...

vilka vackra bilder..och så charmiga miljöer du har fångat;) härlig resa du tar oss med på..tusen tack;)

Vidasommarkomtillbakakram

Ankan sa...

Å, vilka fina miljöer! Måste absolut besökas!

Spets och Silver sa...

Verkligen pitoreskt och fint, har aldrig varit i Vadstena, så tack för tipset!

Ha det så bra!
Nette