söndag 10 juni 2012

Underbara Julita Gård

På väg från Mari på Nordingården utanför Falun på väg till Linköping så kom vi på att vi ville stanna i Sörmland på vägen och åka vidare till Linköping dan efter istället. Vi åkte på vinst och förlust, hade inget boende bokat den natten så vi tänkte att vi tar in där vi hittar nåt. Visade sig att det var inte så lätt då det var både pingst och morsdag dan efter...
Kom på att...vi åker till Julita, sen får vi se var vi hamnar. Kom till Julita och såg skylten "vandrarhem" och blev överlyckliga! JA, vi kan ju bo här!!!...eller NEEJ, det går inte...vi skulle visst ha bokat före kl. 18 och nu var klockan 19.30. Fanns ingen personal kvar.  Suck...trötta och hungriga men vi kunde ju inte missa att gå runt på Julita. Tog med oss kamerorna och gick runt och fick ny energi och glömde totalt bort både hunger och trötthet! :) Vi blev alldeles lyckliga bara av att det var sommar och det luktade sommarkväll och vädret var underbart!

Här kommer vi gående upp mot stora Julita Gård. Såå vackert! Vädret var ju verkligen med oss!Titta så pampigt! Man kan ju bara tänka sig hur man levde här förr i tiden.På väg upp mot gården.En av flyglarna! Om ni tittar rakt ner mot vattnet så finns en vit brygga där det är jättemysigt att sitta.
Fick faktiskt äran att bo i en av flyglarna för många år sen. Vid ett födelsedagsfirande hyrde vi ett rum där, såå fint!


Här är själva Julita gård! Läste att man håller på att restaurera och återställa där inne och planerar att börja ha visningar för allmänheten.


Julita är ju ett stort område vid Öljaren med både trädgård, orangeri, stora gården, massor med röda gamla hus, café, restaurang, vandrarhem, utställningar, butik m.m.


Flera pioner blommade just då.


Kolla in den här vackra gången.Vackra blommande äppelträd.
Här är Eija fotograferande, alldeles tagen av trädgården. Bakom henne en av alla stora träd som finns överallt och äppelodlingen. Hon har fokuserat lite mer på trädgård i hennes inlägg om Julita, se HÄR!Här bor Pettson & Findus! :)Pettson har hängt ut nattsärken :)Kolla så vackert! Såå svenskt, så somrigt och gammeldags!Underbart! Jag bara älskar Julita! Vill åka hit igen och igen och igen...
Vill du veta mer, se HÄR!

Vi ville ju inte lämna Julita men va skulle vi göra...sova utomhus..njaäe...sova i bilen...näää...Okej, vi åker in till Katrineholm. Så blev det hotell där, inte världens roligaste men...vi åt oss en god bit mat och vi ville ju väldigt gärna se Eurovision song contest och det gjorde vi och gladde oss åt segern och somnade gott!
Åt en rejäl frukost innan vi åkte vidare! :) 

8 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Ljuvliga bilder från ett otroligt vackert ställe! Jag har inte varit där sen bilden du såg nyligen på mej, på båten, så länge sen var det jag var där, skulle bara vilja åka landet runt, äta shoppa;)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så vackert, ni har verkligen stannat till på dom mest underbara ställen. Övernattningen blev ju bra till slut också, ni fick ju se Loreen vinna.
Kramar
AnnaMaria

G:a Affären sa...

Julita, det var evigheter sedan jag var där så din guidning kändes helt ny. Vackert också med alla små röda hus och utomhusmiljön, den där spaljen tog priset.
Det har du också gjort Lisbeth! Grattis, det var din tur den här gången! En burk färg väntar på dig.
Kram /Cia

Norrfrids Eija sa...

Nästa gång bokar vi i förväg, eller hur?! Men den ölen och lyxburgaren på Statt i Katrineholm var inte helt fel heller. Mums vad gott speciellt när man är så hungrig och törstig som vi var!
Grattis till färgburken, du får berätta sen hur färgen kändes, har bara testat att måla med hemmagjord äggoljetempera för hundra år sen...det sägs att färgen är nästan outslitlig!
Vi hörs,
Eija

Cattis sa...

Ja visst är det mysigt på Julita, jag var där för några år sedan och då gick jag på guidad tur inne i slottet.

Kram Cattis

Ett ögonblick sa...

Oj så vackert!! mäktigt och andaktsfullt!! Du har lyckats fånga känslan!
Jag har aldrig varit där, men efter dessa bilder så lägger jag resmålet i min måste-se-mapp...
Vilken kul resa ni gjorde...tänk vad bloggarna "ställer till det" eller rättare sagt, så mycket inspiration och idéer och tillfällen och nya kontakter man får av att blogga.

Ha en fin dag!
hälsningar lisamaja

kråke sa...

Ohhhh så vackert, förstår att ni njöt:)))

Kram på dig goa och ha en fortsatt härlig vecka:))

kråke

Rummet för välbefinnande sa...

Ja, det är så fint så jag sitter här och bara önskar att få åka dit.... Förstår att ni blev lite besvikna först, men ni fick ju ändå en bra kväll på hotellet också :)

Tänker på er varje dag ska du veta. Så undrar jag hur ni kommit igång i det vanliga igen - ja, du vet.

Det blev verkligen en rivstart för mig, men jag stannar upp emellanåt och sitter en stund i korgstolen, eller i solen på framsidan, eller traskar runt i trädgården och bara njuter - och igår bromsade jag lite och bara unnade mig en må-bra-stund. Gott!

Ha en toppenfin dag!

Kram kram <3