lördag 2 juni 2012

Vår livsnjutarresa börjar här...

Jag och Eija startade vår livsnjutarresa förra fredan 25/5 på morgonen i strålande solsken!
Vi kunde inte låta bli att stanna och fika redan på Svartviks Herrgård, söder om Sundsvall, för där är ju så vackert! Vi var så sugna på att titta runt mer där men det hade vi inte tid med.
Vi körde på och nästa stopp blev av en slump Forsbacka Värdshus mellan Gävle och Sandviken, gula vackra gamla hus från 1700-talet.

Vi hade bestämt att vi skulle träffa Mari här på Stabergs barockträdgård och ta en fika.Så vackra planteringar utefter ladugårdsväggen. Inne i fd ladugården finns numer restaurang och café.Från uteserveringen såg man det vackra röda huset som tillhör en gård precis bredvid och störarna med humle. Vi passade på att fika lite tillsammans med Mari och vi hade en riktigt fnissig och trevlig stund där i värmen.


Från andra hållet i trädgården.I det här lilla söta huset fanns tidstypiska presenter i 1700-tals stil. Jag som inte har några väskor sen tidigare hmm..harkel, harkel.. var ju tvungen att köpa mig en tygväska i 1700-talsmönster! ;)


Här är restaurangen inne i ladugården, svalt, skönt och fint men vi valde att sitta ute i det vackra vädret istället.  Här står Eija och blickar ut över trädgården som inte hunnit få så mycket växtlighet för säsongen.

Se gärna mer information och bilder om Stabergs barockträdgård och restaurang HÄR!

Det här var bara början på vår resa! Vi var ute i 6 dagar och träffade bloggare, butiksinnehavare, keramiker och andra kreativa människor och det var verkligen en livsnjutarresa! Vi har träffat såå trevliga människor som bjudit på sig själva och bjudit in oss i sina hem! Det har varit supertrevligt och jag håller fortfarande på att smälta alla intryck efter att ha kommit hem sent onsdag kväll!

Många inlägg kommer det att bli från vår resa för det blev mycket fotograferat för att komma ihåg allt vi sett och upplevt!

Hoppas ni får en trevlig helg!
Kram :)

12 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

Blir helt varm inombords när jag tänker på vad vi upplevt! <3<3<3<3! Det här kommer att leda till stordåd tror jag!
Ha en fin helg, nu är du igång!

Designe sa...

Hihi...jag vet! Jag blir alldeles varm jag med! Jag tror aldrig jag varit på en resa då jag blivit så fylld av inspiration och varit lika nöjd varje dag! Helt otroligt! Jepp, stordåd blir det!:) Ha en fin helg du med!

Designe sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
G:a Affären sa...

Oj, var ni ute så många dagar, jag följer gärna både din och Eijas rapportering från upplevelseresan,spännande!
Gamla Staberg känner jag till och det är en fin upplevelse att besöka barockträdgården och det andra.
Jo, jag känner till väskorna också....!
Trevlig lördag,
/Cia

linnea-maria sa...

Åh vad bra du skriver om Staberg! Jag har inte hunnit vara där än trots att det inte ligger så långt hemmifrån. Jag vill också rekommendera folk som ska till Falun att besöka Staberg. Eller de som bara ska passera kan ju också åka in o fika för det ligger vid vägen från Hedemora. Kram /Therese

Ewa`s Galleri sa...

Vilken härlig resa ni verkar ha haft ,spännande att få höra o se mera från den
ha en skön lördag

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men där är vi ju, på Staberg!!! Så trevligt och vilken tur vi hade med vädret, rena medelhavsvärmen ju!!! Ser fram emot flera bilder fr er härliga resa, ha en bra helg!!!

Rummet för välbefinnande sa...

Hi hi - det där huset ser ju nästan ut som mitt ju :)

Ska bli så kul att få se alla bilder från ert äventyr. Visst är det så när man kommer hem att man går igenom alla upplevelser flera, flera gånger och kan liksom inte sluta att förundras över allt man varit med om?!?!

Ja, jag skrev precis hos Eija att jag är såååå glad att ni kom. Att jag har levt på den energin så mycket de här dagarna. Det har varit så gott att ha den där "glädje-banken" att plocka ifrån. Ni varma, goa människor!

Kramar i massor!

färgtrappan sa...

Hej
Livsnjutarresa...ett sådant härligt ord, och vilka upplevelser! Underbart, sånt gillar jag,
Något annat jag gillar, är att måla med Äggoljetempera vilket jag gör ofta. Så är ni ute på fler resor och har vägarna förbi Sundsby säteri på Tjörn, västkusten i sommar, så står jag där i en verkstad och blandar o målar för glatta livet med denna livsnjutarfärg!

Nu ska jag läsa vidare på din blogg :)
Ha det gott/ Maja på Färgtrappan

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fina foton du tagit, ska bli roligt och följa den här resan. All den inspiration och energi ni tankat under resans gång, så härligt.
Varm kram
AnnaMaria

Kamomilla sa...

Vad roligt med en sån resa, i gott sällskap!!

kråke sa...

Så härligt ni verkar ha haft det!:)) Förstår att det är något på gång och med sådana härliga och inspirerande tjejer kan det ju bara bli kanon:))

Kram fina Signe och kör så det ryker;))

kråke